UPDATE Rezultatele elevilor la Evaluarea Națională 2022 au fost publicate

166.508 vizualizări
Foto: © Katie Nesling | Dreamstime.com
UPDATE: Rezultatele la Evaluarea Națională 2022 au fost afișate
Știrea inițială: Elevii de clasa a VIII-a vor afla notele obținute la probele din cadrul Evaluării Naționale 2022, până la ora 14, potrivit Ministerului Educației. Rezultatele vor fi disponibile pe platforma evaluare.edu.ro și la avizierul școlii.

Edupedu.ro a scris că numele elevilor vor fi anonimizate, conform procedurii de comunicare a rezultatelor ce a fost trimisă de Ministerul Educației către inspectoratele școlare.

„Codurile individuale înlocuiesc numele și prenumele candidaților și sunt distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia”, se arată în documentul menționat anterior.

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi depuse la centrul de examen sau pot fi transmise și prin mijloace electronice, la o adresă care va fi comunicată candidaților.

Modelul de contestație

Rezultatele finale după soluționare contestațiilor vor fi afișate pe 30 iunie, potrivit calendarului.

Amintim că în 2021 au fost depuse peste 20.000 de contestații, dintre care peste 11.000 la Limba și literatura română și aproape 9.000 la Matematică, după cum a declarat la acea vreme ministrul Cîmpeanu. În urma contestațiilor, peste 18.000 de note au fost modificate: Peste 12.500 de note s-au majorat după contestații, iar aproape 6.000 au scăzut, potrivit rezultatelor finale publicate de Ministerul Educației. Mai multe detalii aici.

Lucrările elevilor din județul Dâmbovița care au participat la Evaluarea Națională au fost corectate digitalizat. Despre acest demers, secretarul de stat Sorin Ion a declarat pe 19 mai pentru EduPedu.ro că se „va folosi platforma privată Intuitext, pe bază de parteneriat”. „Dacă va fi diferență de peste un punct între primii doi profesori evaluatori, lucrarea merge automat la alți doi corectori”. (Mai multe detalii, aici)

Elevii de clasa a VIII-a vor completa opțiunile în fișele de înscriere la liceu, în prezența părintelui și a dirigintelui, în perioada 4-11 iulie 2022, potrivit calendarului admiterii de liceu 2022.

Cum se calculează media de admitere la liceu

Media de admitere pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu se calculează ca medie ponderată între Media Generală la Evaluarea Națională (care are o pondere de 80%) și Media Generală de absolvire a claselor V-VIII (care are o pondere de 20%). 

Calculul mediei de admitere la liceu se face astfel:

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

unde

MA = media de admitere

ABS = media generală de absolvire a claselor V-VIII

EN = media generală obținută la Evaluarea Națională

Foto: © Katie Nesling | Dreamstime.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

GHID Evaluarea Națională 2023 – informații de la Ministerul Educației pentru examenul care începe luni: Elevii intră în clase la ora 8:00, iar la 9:00 începe proba – Ce soluții sunt dacă greșesc pe foaia de examen

Evaluarea Națională 2023 începe luni, 19 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Accesul candidaţilor în săli este permis începând de la ora 8:00, până la ora 8:30,…
Vezi articolul

Subiecte și bareme la limba și literatura română la simularea pentru Evaluare Națională 2024 din județul Brăila, din luna mai / Elevii au avut de rezolvat cerințe pe baza unui text de Mircea Cărtărescu, „A patra inimă”

Elevii din clasa a VIII-a din județul Brăila au susținut luni, 13 mai, proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul simulării județene a Evaluării Naționale 2024. Inspectoratul Școlar…
Vezi articolul

Testele grilă la examene înseamnă creștere artificială a ratei de promovare. Simulările de BAC și Evaluare se transformă într-un experiment – Elevii critică dur Ministerul Educației

Elevii critică dur Ministerul Educației, pentru transformarea simulării examenelor într-un “experiment nefundamentat”. Introducerea a minimum 30% subiecte grilă la Evaluarea Națională și la Bacalaureat arată dorința de a crește artificial rata…
Vezi articolul