Rezultatele de la Bacalaureat 2020 vor fi publicate marți până la ora 12. Care sunt cele 3 criterii pe care un absolvent trebuie să le îndeplinească pentru a promova

33.361 de vizualizări
Foto: © Igor Mojzes | Dreamstime.com
Rezultatele examenului de Bacalaureat 2020 vor fi afișate marți până la ora 12, potrivit calendarului de examen. Candidații vor afla notele primite la probele scrise și media de la Bacalaureat. Edupedu.ro va publica rezultatele de la Bacalaureat imediat ce acestea vor fi disponibile. După afișarea rezultatelor absolvenții nemulțumiți de notele primite vor putea depune inclusiv online contestații.

Calendarul afișarii rezultatelor de la Bacalaureat 2020 este următorul:

  • 30 iunie 2020 – Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12:00
  • 30 iunie 2020 – Depunerea contestațiilor în intervalul orar 16:00 – 20:00
  • 1 iulie 2020 – Depunerea contestațiilor în intervalul orar 8:00 –12:00
  • 1 – 4 iulie 2020 – Rezolvarea contestațiilor
  • 5 iulie 2020 – Afișarea rezultatelor finale

Rezultatele vor fi afișate în format anonimizat, fiecare candidat putând să introducă un cod în aplicația bacalaureat.edu.ro și pe baza acestuia să afle ce note și ce medie are. O altă metodă de căurare este cea clasică, prin afișarea listei candidaților dintr-un județ în ordinea mediilor și găsirea în listă a codului primit de la școală la înscriere sau în timpul examenului.

Promovarea examenului de Bacalaureat permite accesul în învăţământul superior, adică înscrierea la facultate. În urma promovării examenului de Bacalaureat, absolventului i se eliberează o diplomă de Bacalaureat. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească trei condiţii, cumulativ, potrivit metodologiei de bacalaureat.

Condițiile pe care un elev trebuie să le îndeplinească pentru a promova examenul de Bacalaureat sunt:
  1. să-și fi echivalat sau recunoscut (după metodologia de Bacalaureat 2020) toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  2. să susţină toate probele scrise şi să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  3. să obţină media 6 (cel puţin) la probele scrise.

În plus, cei care au avut în toate clasele de liceu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

Bonus, elevii care iau media 10 la Bacalaureat anul acesta primesc abonamente gratuite la festivalurile Neversea și UNTOLD de anul viitor, iar candidații care promovează examenul primesc vouchere de 10-20 de euro.

Cum se publică rezultatele de la Bacalaureat:

Rezultatele Bac 2020 vor fi afișate pe liste care cuprind: Codul candidaţilor (în loc de nume și prenume), notele obţinute la fiecare probă scrisă, media generală, acolo unde este cazul, participarea şi, după caz, rezultatele obţinute la echivalarea și/sau recunoaștere/susținerea probelor de evaluare a competenţelor şi rezultatul final: „reuşit”/„respins”/„neprezentat”.
Cum se calculează media generală de la Bacalaureat?

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat. Acolo unde candidaţii obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

Un elev poate susține Bacalaureatul fără taxă de cel mult două ori, după care plătește intrarea în examen, potrivit metodologiei.

Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat.

Foto: © Igor Mojzes | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relev ant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Pot fi susținute online Evaluarea națională și BAC 2020? Dragoș Iliescu, expert în testare și colaborator OECD la parte din evaluările standardizate: Este utopie când te uiți la resursele pe care le ai la dispoziție

“Nu cred că Ministerul Educației are capacitatea de a aplica sistemul online. Dacă îți intră între 700 și un milion de oameni în sistem, fără să o infrastructură pregătită temeinic,…
Vezi articolul