UPDATE Rezultate Titularizare 2024. Notele inițiale au fost publicate astăzi de Ministerul Educației. Lucrările au fost corectate digitalizat

109.703 vizualizări
Foto: © Nd3000 | Dreamstime.com
Rezultatele probei scrise de la concursul de Titularizare în Învățământ 2024 vor fi afișate marți, 23 iulie, potrivit calendarului oficial.

Continuarea articolului inițial: Titularizarea este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o școală. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

Candidații nemulțumiți de notele obținute pot depune contestații la sediile inspectoratelor şcolare sau le transmit prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar) în data de 23 iulie, după afişarea rezultatelor, respectiv în data de 24 iulie, până la ora 12:00.

Proba scrisă a avut loc miercuri, 17 iulie, – au fost peste 37.500 candidați înscriși la Titularizare 2024, dintre care peste 6.800 din promoția curentă. Peste 1.000 de candidați din această promoție nu s-au mai și prezentat la examen.

Peste 2.660 de candidați s-au retras de la proba scrisă de Titularizare 2024 după ce au văzut subiectele. Aproape 50 din cei care s-au prezentat au fost eliminați din examen. Rata de participare a fost de 86,48%, a anunțat Ministerul Educației.

Edupedu.ro va publica rezultatele imediat ce acestea vor deveni disponibile.

În premieră la acest concurs național, lucrările au fost corectate digitalizat, ca la Evaluarea Națională (EN VIII) și Bacalaureat (BAC) 2024.

MODEL Cerere pentru reevaluarea lucrării (contestație) Titularizare 2024 (ISJ Buzău):

  • Anul trecut, peste 11.400 de candidați la concursul de angajare în Învățământ au putut să se titularizeze dacă găseau post disponibil, alți aproape 8 mii puteau fi doar profesori suplinitori și peste 4.400 nu au reușit să ia nici măcar nota 5 și nu pot preda. Asta arătau rezultatele inițiale de pe 18 iulie.
  • Amintim că doar candidații cu medii peste 7 se pot angaja pe posturile cu viabilitate de peste 4 ani, adică pe perioadă nedeterminată – acest lucru fiind similar cu „titularizarea“.
  • Creșterea numărul de posturi titularizabile a fost provocată de titularizare pe jumătate de normă, susține ministra Educației, Ligia Deca. Aceasta arată că sunt cu 45% mai multe posturi pe durata nedeterminată scoase la concurs în 2024, față de 2023.
Situația contestațiilor la Titularizare

În 2023, au fost înregistrate 5.261 de contestații. În cazul a 5.076 de contestații (96,48%), notele au fost modificate astfel: pentru 3.179 de lucrări notele inițiale au fost mărite, în timp ce pentru 1.897 de lucrări notele inițiale au fost micșorate.

În 2022, au fost depuse 5.083 de contestații. În cazul a 4.915 contestații (96,69%), notele au fost modificate astfel: pentru 3.062 de lucrări notele inițiale au fost mărite, în timp ce pentru 1.853 de lucrări notele inițiale au fost micșorate.

În 2021, 97% dintre contestații s-au soldat cu schimbarea notei, după cum a declarat fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, la acea vreme: „S-au înregistrat un număr de 6248 de contestații, din care 6045 de contestații s-au soldat cu schimbarea notei inițiale. Un procent de 97%, un procent greu de explicat, în condițiile în care este necesară o încredere în evaluare. Mai mult decât atât, avem un număr de 130 de contestații care s-au soldat cu diferențe mai mari de 2 puncte. Avem, de asemenea, diferențe mai mari de 3 puncte, mai mari de 4 puncte (…) Diferențe pe care le apreciez ca fiind inadmisibile.” 

Foto: © Nd3000 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Aproape 12.000 de candidați la concursul de angajare în Învățământ 2024 se pot titulariza dacă găsesc post disponibil, alți 10.600 pot fi doar profesori suplinitori – rezultatele inițiale. 5.900 nu au reușit să ia nota 5
Harta mediilor de 10 la Titularizare 2024, concursul de angajare a profesorilor în școli. Scădere cu peste 41% a notelor maxime, comparativ cu anul trecut. Doar 74 de candidați au obținut nota 10 la proba scrisă a concursului

5 comments
  1. Buna ziua. Examenul de așa zisa Titularizare este de fapt de suplinire deoarece sunt foarte puține locuri de titular, nimeni nu vrea la pensie datorită scăderii veniturilor și datorită faptului că sunt ore destule care nu sunt publicate. Daca nu sunt publicate, nu exista, nu-i așa? Iar sarabanda discriminării numita Examen de titularizare continua voios până când cei mai putini descurcăreți care nu reușesc să se titularizeze vor ieși la pensie. Dar nu oricum, ci mândri că au reușit să de-a examenul de Titularizare de cel puțin 10 ori. Sunt discriminați fara de titulari? Răspunsul este evident daca ne referim strict la anumite drepturi dealtfel inaccesibile suplinitorului datorita statutului său. Dar sa privim lucrurile cu optimism, statul, ministerul te vrea deștept și întreg la cap până după pensie. Altfel nu vad de ce trebuie sa dai an de an examen de Titularizare. Ca sa stimulezi activitatea neuronala.

  2. Vai de copiii nostri care primesc informatii de la profesori de nota 5 sau 7. Cum pot ei sa ajungă la performanta cand sunt pregatiti cu niște profesori sub nivelul de pregătire al unor elevi?Sa nu mai vorbim de faptul ca aceștia sunt și cei care se afla în comisiile de examinare de evaluare națională sau BAC. Asta este sistemul de învățământ din Romania. Unii profesori incompetenți ajung sa joace rol de formator pentru copii cu capacitatea intelectuala dar uneori fără capacitatea materiala pentru a investii în pregătire privata.

    1. Doamna dragă, după felul cum vorbești se vede că nu ai dat în viața ta un examen serios. De fapt, cred că nu ai dat examene în general. Se găsește oricine se comenteze. Sunt curioasă cât ai fu luat tu la acest examen.

  3. Dacă vrei să faci contestație trebuie sa atașezi și o copie a buletinului?Este legala cererea asta să trimiți copie a buletinului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like