Rezultate Titularizare 2022: Aproape 150 de candidați au obținut nota 10 și peste 4.570 au luat mai puțin de 5

22.773 de vizualizări
Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com
146 de candidați la concursul de Titularizare 2022 au luat nota 10 la proba scrisă, potrivit Ministrului Educației. Pe de altă parte, „este trist ca 4.573 candidați au luat mai puțin de nota 5.00”, conform sursei citate.

„Județele CJ, BN, BC, B, NT, AR, PH și DB au avut cele mai bune rezultate din perspectiva notelor mai mari de 7.00 (peste 50%). Județele CL, GR, TL, și MH au avut cele mai slabe rezultate din perspectiva notelor mai mari de 7.00 (sub 40%)”, potrivit anunțului.

Anul acesta sunt peste 1.500 de posturi titularizabile. „Dacă proiectul noii legi va fi adoptat, anul viitor estimam ca vor fi peste 10.000 posturi “titularizabile”, conform ministrului Cîmpeanu.

  • „Rata notelor (inițiale) peste 7 (șapte) obținute la nivel național de candidați este 48,68% (în creștere cu peste 4%, față de rezultatele consemnate anul trecut: 44,47%).
  • Rata notelor (inițiale) între 5 și 7 este de 32,91% la nivel național (în scădere, comparativ cu anul trecut – 35,49%). 4.573 candidați au luat note între 5.00-6.99 in aceasta sesiune.
  • Rata notelor (inițiale) sub 5 este de 20,04% la nivel național (în scădere, comparativ cu anul trecut – 23,06%).”

Din promoția curentă, 45,83% dintre candidați au obținut note inițiale peste 7 (șapte), procent superior cu peste 5% celui de anul trecut (40,63%).

„La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar s-au prezentat 27.148 de candidaţi candidați (dintr-un total de 31.531 de candidaţi cu drept de participare).”

În centrele de evaluare au fost notate 24.843 de lucrări (dintre cele 24.862 de lucrări trimise), întrucât: 2.223 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, 47 de candidați au fost eliminați (15 candidați pentru fraudă și 32 de candidați din alte motive), iar lucrările a 35 de candidați au fost anulate (16 lucrări în centrele de examen, respectiv 19 lucrări în centrele de evaluare) din motive legate de nerespectarea metodologiei. Candidaţii eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizaţi/nu vor putea ocupa posturi didactice/catedre în anul școlar 2022 – 2023.”

Contestațiile se pot depune la sediile inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice în data de 19 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în data de 20 iulie, până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afişează pe 27 iulie.

Pentru a obţine statutul de titular, un candidat trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă/proba practică şi să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare.

Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comments
  1. De unde atata tristete? Tristetea traktoristului arata doar ca el este un incompetent.

    Acest concurs are aparent un prag de trecere (standard de trecere), nota 7. Nota insa nu este calculata in vreun fel ca sa fie un prag de trecere, este scoasa din burta. La fel de bine putea fi 6, 8 sau 9 sau 0.22. S-a ales insa cifra magica 7, pentru ca 7 este mai magic decat 6, 8, 9 sau 5 (7 pitici, 7 culori in curcubeu, 7 continente, 7 minuni ale lumii etc.)

    Notele la concurs nu fac decat sa ierahizeze participantii. Nu arata nici ca vei fi un profesor bun nici ca vei fi unul prost. Arata doar ca vei ocupa un loc de munca sau nu. Restul sunt speculatii.

    Comparatiile intre judete, comparatii, intre ani etc. nu arata decat o ignoranta. Testele date nu sunt echivalente ca sa poti face comparatii. Se compara mere cu pere si se obtin prune.

    1. Si cu toate astea, acei profesori cu note luate sub 5, tot sunt la catedra si predau si iau mii de lei lunar, unii au si toate gradele didactice, au salarii de peste 3mii de lei. Iar cu elevii fac caterinca la ore, nu ii invata absolut nimic! In final de August sunt bagati si astia cu note sub 5 prin concursuri fantoma organizate de ISJ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesoara de matematică din Azuga care a lăsat corigenți 12 elevi înainte de Evaluarea Națională predă în continuare la o școală din Prahova. Felul în care liceul i-a încetat contractul de muncă, în vară, a fost viciat, a decis Inspectoratul școlar, care a propus detașarea profesoarei

Profesoara din Azuga acuzată în vară că a lăsat intenționat corigenți 12 elevi de clasa a VIII-a din aceeași clasă, înainte de Evaluarea Națională 2023, predă în continuare, după ce…
Vezi articolul

Prodecanul Facultăţii de Teologie, Vasile Răducă: „Am răspuns în calitate de preot ortodox, nu pot să justific nişte lucru pe care Biserica nu le permite”

Prodecanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii Bucureşti, profesorul universitar doctor Vasile Răducă a declarat pentru ştirileprotv.ro că cele trei răspunsuri controversate pe care le-a dat la Radio Trinitas…
Vezi articolul

DOCUMENT Suma luată în calcul pentru acordarea indemnizației de hrană și a voucherelor de vacanță să fie 8000 de lei din salariul aferent fiecărui contract individual, nu din venituri cumulate, solicită de urgență sindicatele din Educație, într-o scrisoare deschisă Ministerului

Într-o scrisoare deschisă, liderii celor două sindicate din Educație, Simion Hăncescu și Marius Nistor, cer de urgență Ministerului Educației să transmită în teritoriu o notă către inspectoratele școlare și unitățile…
Vezi articolul

Anisie: Pregătim o Ordonanță de Urgență cu toate măsurile dacă situația epidemiologică impune desfășurarea în continuare a cursurilor în sistem online

Ministerul Educației pregătește o Ordonanță de urgență prin care se vor stabili măsurile pe care trebuie să le ia autoritățile când începe școala „dacă situația epidemiologică impune desfășurarea în continuare…
Vezi articolul