Rezultate simulare Bacalaureat 2022: Elevii de la profilul pedagogic din județul Iași au înregistrat cea mai mare rată de promovare la Matematică, cu un progres de 25% față de rezultatele din ianuarie 2022. Niciun candidat nu a luat sub 5 la Economie

4.608 vizualizări
Foto: © Gpointstudio | Dreamstime.com
Peste 57% dintre elevii din Iași care au susținut simularea examenului de Bacalaureat 2022 au obținut medii egale sau mai mari ca 6, potrivit Raportului privind simularea examenelor naționale din județul Iași. Acesta a fost un procent mai ridicat decât cel înregistrat la simularea din luna ianuarie 2022, când rata generală de promovare a fost de 42.89%. Cel mai mare progres a fost la proba obligatorie a profilului (Matematică/Istorie) +15.29%, față de rezultatele din ianuarie.
  • Amintim că Inspectoratul Școlar Județean Iași a organizat, în perioada 25 – 27 ianuarie 2022, a organizat în toate unitățile de învățământ cu nivel gimnazial și liceal din județ, simularea probelor scrise din cadrul examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat pentru elevii claselor a VIII-a, respectiv a XII-a. Astfel, analiza actuală a rezultatelor obținute de elevii din județul Iași se raportează atât la situația generală a notelor obținute și la distribuția procentajelor de promovare pe cele două medii de rezidență, precum și la situația comparativă a rezultatelor pentru cele două simulări ale examenului de Evaluare Națională, care au avut loc în județul Iași în lunile ianuarie și aprilie. 

Nicio unitate școlară nu a obținut procentaj de promovare de 100%, se arată în raport.

Situația notelor egale sau mai mari ca 5:

Foto: Captură Raport simulare examene naționale martie-aprilie 2022

„Se remarcă, pentru toate cele trei probe, un progres la nivelul rezultatelor, exprimat prin diferențe procentuale pozitive situate între +3.63% la proba E.a) – Limba și literatura română și +15.29% la proba E.c) – Proba obligatorie a profilului (Matematică / Istorie)”, conform sursei citate.

În raport apare că la limba română au fost obținute 21 de note maxime, toate fiind asociate elevilor de la filiera teoretică. De asemenea, tranșele de note din zona superioară a pragurilor de notare îi situează pe aceștia peste media procentuală a probei, la nivel județean. 

Foto: Captură Raport simulare examene naționale martie-aprilie 2022

De remarcat, în cazul elevilor de la filiera teoretică, este faptul că cea mai ridicată proporție a notelor obținute la proba de limba română se încadrează în tranșa cuprinsă între 8.00-8.99, în timp ce la filiera tehnologică, predomină intervalul notelor mai mici decât 5. La filiera vocațională, notele din zona pragului minim de promovare reprezintă și cea mai mare proporție a notelor obținute la această probă.

„Dacă la simularea probei de matematică din luna ianuarie 2022, rata de promovare a fost de 43.68%, în contextul celei de-a doua simulări se remarcă un progres în privința șanselor de reușită, diferența procentuală dintre cele două sesiuni fiind de 17.79%”.

Foto: Captură Raport simulare examene naționale martie-aprilie 2022

„La toate profilurile, programele de pregătire parcurse în intervalul dintre cele două simulări ale examenului se reflectă în diferențe de promovare situate între 15.17% (matematică-informatică) și 25.74 (profilul pedagogic)”. La profilul tehnologic, progresul este de 19.2%.

În ceea ce privește rezultatele obținute la simularea probei de istorie, la care au fost prezenți 1356 de elevi, se remarcă un progres în ceea ce privește promovarea probei, cu un procent de aproape 86% în sesiunea martie 2022 față de 77.74% la simularea din luna ianuarie 2022.

Foto: Captură Raport simulare examene naționale martie-aprilie 2022

La simularea probei la alegere a profilului, rata de promovare a fost de aproape 78% la cea de-a doua simulare, ceea ce reprezintă un progres procentual de 14.75% față de sesiunea din ianuarie 2022.

Foto: Captură Raport simulare examene naționale martie-aprilie 2022

De remarcat este că au fost ponderi ridicare de promovare la disciplinele socio-umane. Spre exemplu, la economie nu există note sub 5, ceea ce înseamnă o promovabilitate de 100%. Sociologia a avut o rată peste 94.% și psihologia – peste 89%.

„Proporții ridicate ale elevilor care au promovat simularea probei la alegere se înregistrează, totodată, la disciplinele geografie (92.18% – martie 2022 față de 77.94% în ianuarie 2022) și informatică (96.77% în martie 2022 față de 84.13% în ianuarie 2022)”.

La simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat au fost obținute 192 de note maxime:

  • Limba și literatura română: 21
  • Matematică: 33
  • Istorie: 18
  • Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană / Biologie vegetală și animală: 39
  • Chimie: 5
  • Fizică (TEO): 2
  • Geografie: 40
  • Informatică: 18
  • Logică, argumentare și comunicare: 15
  • Sociologie: 1
Citește și:
Rezultate simulare Evaluare Națională 2022: Elevii din mediul rural din județul Iași aproape și-au dublat la Matematică procentul de medii peste 5, față de rezultatele din ianuarie 2022. Decalajul încă rămâne între urban și rural

Foto: © Gpointstudio | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Schimbări la Bacalaureat 2025. Calendarul propune ca probele scrise să înceapă în 10 iunie, cel mai devreme din istoria recentă, iar competențele să se dea în iarnă / România modifică structura examenelor naționale din cauza schimbărilor climatice

Examenul de Bacalaureat 2025 ar urma să înceapă cu probele de competențe în lunile ianuarie și februarie, iar probele scrise ar putea să se desfășoare începând de pe 10 iunie,…
Vezi articolul

Șefii Centrului Național de Evaluare și ai Comisiei Naționale de Bacalaureat invitați să dea explicații la comisia de învățământ din Senat, marțea viitoare, în cazurile de suspiciune a scurgerilor de subiecte de examen, anunță senatorul USR Ștefan Pălărie

Șefii Centrului Național de Evaluare și ai Comisiei Naționale de Bacalaureat invitați să dea explicații la comisia de învățământ din Senat, marțea viitoare, în cazurile de suspiciune a scurgerilor de…
Vezi articolul