Rezultate simulare Bac 2024. În județul Timiș, aproape 60% au media sub pragul de promovare

15.757 de vizualizări
Foto: © Yanlev | Dreamstime.com
Rezultatele de la simularea examenului de Bacalaureat 2024 pentru elevii de clasa a XII-a au fost comunicate de inspectoratul școlar Timiș. Ministerul Educației a trimis rezultatele în teritoriu însă nu le-a publicat la nivel central până la publicarea acestui articol.
  • Rezultatele elevilor care au participat la simularea pentru examenul de Bacalaureat 2024 au început să ajungă în școli, în jurul orei 15, după ce programul elevilor s-a încheiat. Vineri, 15 martie, notele liceenilor ar trebui să fie comunicate acestora, conform calendarului oficial.

În județul Timiș, 58 % au luat medie sub pragul de promovare, adică media 6, la simularea la BAC 2024, potrivit comunicatului de presă al ISJ Timiș. Pentru a promova o probă un elev trebuie să ia nota 5, însă per total media trebuie să fie peste 6 pentru a promova examenul.

La limba română 58 % dintre elevii de clasa a XII-a din Timiș au luat note peste 5.

La proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie 68% dintre elevi au luat peste nota 5.

Inspector școlar general adjunct, Simona – Ecaterina Bejan a transmis în urma rezultatelor: “Comparativ cu anii precedenți este o prezență a elevilor la simulare mai bună, însă procentul celor promovați la toate disciplinele este mai mic, comparativ cu anii 2021, 2022. La Eb), limba romana se observă o descreștere a celor cu note peste 5, la proba Ec) matematica și istorie avem un procent mai bun, la fel este și la Ed). Este necesară stabilirea masurilor remediale la nivel de clasă după analiza rezultatelor și stabilirea unui mod de lucru pentru îmbunătățirea rezultatelor”.

Context

Amintim că profesorii evaluatori au avut termen ca, până miercuri, 13 martie, să termine de corectat lucrările elevilor de la simularea pentru BAC 2024, potrivit surselor Edupedu.ro.

Conform calendarului simulării BAC 2024, vineri, 15 martie, este ziua în care elevii vor afla notele de la probele susținute la simulare. Ca până acum, acestea vor fi comunicate la școală, prin profesori. Tot vineri, 15 martie, ar urma ca Ministerul Educației să facă publice datele adunate după corectarea digitalizată care permite defalcarea punctajelor obținute, pe itemi, cum a făcut și pe 23 februarie pentru simularea EN VIII, acesta putând fi motivul pentru care autoritățile din Educație ar fi transmis profesorilor să încheie cât mai rapid corectarea.

Analiza notelor și mediilor la simularea Bacalaureatului 2024 pe județul Timiș

Foto: © Yanlev | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


8 comments
  1. Am zeci de elevi in liceu care spun ca nu îi intereseaza BAC-ul si ca nu îi sperie un eventual eșec. Nu au vrut să invete mai nimic in ultimii 4 ani. S-au scos cu medii minime si cam atat. Pur si simplu nu vor sa auda de scoala Spun ca vor face afaceri si ca se vor umple de bani si fara diploma de BAC. Fetele sunt deja orientate pe maritis sau pe onlyfans iar baietii pe cazinouri si viseaza la trafic de masini second hand aduse din afara tarii. Altii se viseaza influenceri celebri pe youtube, iar unele fete machiaza la domiciliu sau pun unghii false. Am doar 6 elevi care spun ca intentioneaza sa urmeze cursurile unei facultati.
    Internetul asta prost folosit si prost inteles le-a distrus mintile

  2. Poate ca simularea asta e alta smecherie pentru ca profesorii de mate si de romana sa mai castige “cate o casa” caci de acum abia incepe iuresul meditatiilor pentru bac. Altfel cum de atatea note mici iar la examenele adevarate dintr-o data, cresc.

  3. Nu e clar incotro se indreapta invatamantul romanesc? Un sistem bun inlocuit cu …din ce in ce mai prost ! Si nu doar programa si manualele alternative sunt problemele ! Ne confrunram cu lipsa de implicare, de har didactic a profesorilor ( in procent semnificativ statistic).

  4. statistici inutile care nu spun nimic
    amestecam teoreticul, vocationalul, serviciile si tehnicul

    unde se pica?
    la tehnic peste 50%, partial la servicii sub 30% si la vocational sub 15%
    la teoretic miza e media.
    o statistică utila ar oferi media la teoretic si procentele la restul alaturi de cele de la stimularea precedenta si rezultatele din vara trecută – filtrate la generația care a terminat atunci (foștii falsifică statistica de bac de ani de zile)

    in plus conteaza la cei picați daca au picat pe baza mediei sau au picat o proba.

    bonus: am aflat informații de la un liceu (neteoretic), (vai) au trecut doar x,(practic) x fiind aprox 40% din candidati. si picații? 90% din ei intre 5 si 6 (nu au media). dezastru! unde? datele arata o promovabilitate in vara de minim 95% (real mai mica datorită foștilor). putem pune sampania la rece.

    dar hai sa facem consilii peste consilii, sa amenințăm elevii (ca nu i bagam in bac), sa injuram Romania educata etc.

  5. Mi se pare ireal ce se întâmplă! Noi elevii nu ne aflăm notele până luni (așa mi s-a transmis). Dacă ei adulți responsabili și instituții oficiale care și-au programat data de 15, nu sunt in stare să fie punctuali, de ce eu elev/copil ar trebui să fiu? În condițiile în care mie mi se impune data. La următoarea simulare o să mă prezint cu 3 zile după, să rezolve cei de la ISJ subiectul❤️. Abia aștept să scap de acest sistem educațional! Cu siguranță nu o să îmi chinui copiii la școli de stat, sper totuși eu după 12 ani de școală de stat să nu am nevoie de 12 ani de terapie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Părinții, obligați să citească și să respecte Regulamentul de ordine interioară al școlii. Școlile, obligate să îl publice și online după ce îl actualizează în prima săptămână de cursuri

Începerea noului an școlar vine cu o cerință obligatorie pentru părinți: să citească regulamentul de ordine interioară și să se asigure de respectarea lui, potrivit Regulamentului-cadru de organizare și funcționare…
Vezi articolul

Conducerea Liceului Mircea Vulcănescu din București a schimbat astăzi titulatura școlii în „Liceul Economic nr. 1”, prin eliminarea numelui lui Vulcănescu, antisemit condamnat definitiv pentru crime de război

Conducerea Liceului Tehnologic „Mircea Vulcănescu” din București a schimbat astăzi, 5 aprilie 2023, numele instituției de învățământ în „Liceul Economic nr. 1”. Consiliul de Administrație al școlii a eliminat astfel…
Vezi articolul

DOCUMENT Pierderea mandatului de către ministru, dacă nu respectă alocarea a 15% din bugetul general consolidat, pentru Educație – unul dintre cele 200 de amendamente USR la proiectele legilor Educației

Ministrul în timpul căruia bugetul alocat Educației nu va respecta prevederea legală de minimum 15% din cheltuielile bugetului general consolidat pentru acest domeniu să își piardă mandatul, asta prevede unul…
Vezi articolul

Șeful sindicatului USLIP Iași „rupe” prietenia cu fostul sindicalist Liviu Pop: De unde vor apărea cele 60.000 de locuri de muncă? Profesorii disponibilizați se vor transforma în bucătari și personal de servire?

Într-un mesaj cu puternic caracter personal, liderul sindicatului USLIP Iași, Laviuniu Lăcustă, îi reproșează ”fostului” său „prieten și coleg de luptă sindicală”, senatorul PSD, Liviu Marian Pop, faptul că 40.000…
Vezi articolul