Rezultatele de după contestații de la etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Informatică (ONI) 2024, pentru elevii de liceu, au fost publicate de organizatori. Peste 5.000 de elevi de clasele V-XII au participat în finalul de săptămână 16-17 martie la competiție, potrivit reprezentanților Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI).
Rezultatele finale sunt cele de după validarea lor de către comisia organizatoare: soluțiile date de elevi au fost verificate cu un soft antiplagiat pentru originalitate, după cum prevede regulamentul specific de organizare al ONI 2024.
Elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe pornind de la situații precum cea a unui rege care organizează pe Insula sa o vânătoare de comori.
Un alt exemplu este una dintre problemele pentru clasele XI-XII, la care elevii au avut de calculat câștigurile unui afacerist care trece prin mai multe birouri dintr-o clădire.
Între 23 și 28 aprilie este naționala de informatică (ONI) pentru elevii de liceu, la București, potrivit calendarului olimpiadelor școlare 2024. La această etapă trec direct cei care sunt primii pe județ per nivelul lor de studiu și care au cel puțin 40% din punctajul maxim.
Puteți folosi funcția de căutare CTRL + F pentru a găsi mai ușor rezultatul, după codul acordat la olimpiadă.
Rezultate finale clasa a IX-a OJI 2024:
Rezultate finale clasa a X-a OJI 2024:
Rezultate finale clasa a XI-a OJI 2024:
Rezultate finale clasa a XII-a OJI 2024:
Potrivit reprezentanților Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), co-organizator al competiției cu Ministerul Educației, „organizarea și infrastructura necesară presupune un efort uman și financiar substanțial, pentru a pune la dispoziția elevilor condiții similare cu cele de la olimpiadele internaționale. Evaluarea se face automat, elevul având feedback la fiecare submisie a unei surse, inclusiv tipul de eroare, în cazul în care un test nu este trecut”.
SEPI a mai transmis pentru Edupedu.ro că, „pentru aceasta, puterea de calcul pusă la dispoziție prin parteneriat constă într-un număr mare de servere în cloud. Durata probei de gimnaziu este de 3 ore și a probei de la liceu este 4 ore. Elevii de gimnaziu au de rezolvat 2 probleme, iar cei de liceu 3 probleme. Elevii pot pune întrebări pe tot parcursul probei și la finalul probei își cunosc rezultatul”.
Rezultatele inițiale publicate zilele trecute:
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.