REZULTATE DEFINITIVAT 2019. Rata de promovare este de 75,28%

632 de vizualizări
Procentul de promovare înregistrat de candidaţii care au susţinut proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământul preuniversitar în sesiunea 2019 este de 75,28%, a anunțat Ministerul Educației într-un comunicat de presă.

Anul trecut, înainte de contestații, rata de promovare era un pic mai mare, de 75,75%.

În această sesiune, 7.485 de candidați au avut dreptul de a susține proba scrisă din data de 24 iulie. Au fost prezenți în sălile de examen 6.977 de candidați (93,21%). Dintre aceștia, 482 de candidați s-au retras, iar 3 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Șapte lucrări au fost anulate în centrele de examen și de evaluare.

Din totalul de 6.485 de candidaţi ale căror lucrări au fost evaluate la proba scrisă, notele obținute de 3.323 de candidați s-au situat pe segmentul 8 – 9,99. 126 de candidaţi au fost notați cu 10. De asemenea, 2.724 candidați au primit note între 5 și 7,99, în timp ce 312 candidați au avut note sub 5.

Astfel, după susținerea ultimei probe a examenului de definitivat din sesiunea 2019 – proba scrisă, au fost declarați promovați 4.882 de candidaţi care au obținut medii între 8 şi 10.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8. Aceasta se calculează ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen.

Ponderea mediilor între 8 şi 10 atinge procente ridicate în sectorul 6 (87,4%), sectorul 4 (86,3%) și sectorul 1 (84,2%) din Capitală, respectiv în judeţul Dâmbovița (84,1%). În niciun județ nu s-a înregistrat o rată de promovare sub 50%.

Afişarea primelor rezultate a avut loc marți, 30 iulie, atât la centrele de examen, cât şi online, pe site-ul definitivat.edu.ro.

Contestaţiile se depun la centrele de examen, între orele 9:00 – 21:00, şi joi, 1 august, între orele 9:00 – 14:00, urmând ca rezultatele finale se afişează la centrele de examen şi pe definitivat.edu.ro în data de 5 august 2019.

Persoanele care nu au promovat examenul se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susţinerii examenului, a stagiului de practică de un an şcolar.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesoara de matematică Alexandra Avasicei și-a premiat elevii pentru notele la Bacalaureat 2024: Am pus deoparte în fiecare lună bani din salariu pentru ei. Am văzut că erau mai atenți, că încearcă să devină din ce în ce mai buni și chiar au reușit

Profesoara de matematică Alexandra Avasicei a pus deoparte în fiecare lună o anumită sumă din salariu pentru a-și premia elevii pentru notele la Bacalaureat 2024, 500 de lei pentru nota…
Vezi articolul

UPDATE Inspectorul școlar general al Capitalei: Ministerul Educației agreează modificarea ordinului comun, pentru ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să vină fizic la școală / Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență se întrunește probabil sâmbătă

UPDATE “Ministerul Educației agreează modificarea ordinului comun cu Ministerul Sănătății, pentru a putea permite și participarea claselor finale la activități față în față, ceea ce înseamnă că în scenariul 3…
Vezi articolul

Rezultatele elevilor să devină indicator de calitate pentru școli, să fie introduse standarde pentru managementul educațional și evaluarea școlilor să se concentreze pe zonele care au cea mai mare nevoie – printre măsurile propuse de OCDE pentru reforma evaluării unităților de învățământ

Rezultatele elevilor ca indicator de calitate al școlii, standarde pentru practici de predare incluzive, descriptori pentru calitatea practicilor de predare, manuale pentru evaluatori și sprijin pentru directori: toate acestea se…
Vezi articolul

Elevii care au primit burse sociale sub pragul minim de 200 de lei trebuie să se adreseze secretariatului, spune secretarul de stat în ministerul Educației, Florian Lixandru / Unele școli nu au primit destui bani, dar acest lucru se va regla săptămâna viitoare

Mai mulți părinți au semnalat, în urma articolului Edupedu.ro despre cum se calculează bursele în funcție de numărul de zile de școală, faptul că unele școli au acordat elevilor și…
Vezi articolul

Memoriu al părinților de la „Colegiul Național Dinu Lipatti” din București, către Ligia Deca, după ce elevii trebuie să facă naveta între două sedii aflate la 7 km distanță: Să trimiți elevi de clasa I, a II-a sau a V-a cu vioara în spate sau alte instrumente, să alerge între orele de cultură generală și cele de specialitate, îi va face treptat să renunțe  

Părinți ai elevilor de la Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti din București au depus un memoriu către ministra Educației și la Primăria sectorului 4, după ce au fost înștiințați…
Vezi articolul