140 de absolvenți de clasa a VIII-a au intrat la liceu cu media de admitere 10, potrivit repartizării computerizate ce a fost publicată astăzi, 14 iulie, de către Ministerul Educației. Vezi mai jos care sunt liceele în care aceștia vor începe clasa a IX-a.
Elevii cu media de admitere 10 sunt din următoarele județe: Alba, Argeș, Arad, București, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Gorj, Galați, Hunedoara, Ilfov, Ialomița, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Satu-Mare, Suceava, Tulcea, Timiș, Teleorman, Vâlcea, Vrancea, Vaslui.
Județul Alba:
- Colegiul Național “Inochenție Micu Clain” Blaj
- Colegiul Național “Horea Cloșca și Crișan” Alba Iulia
Județul Argeș:
- Colegiul Național “Ion C. Brătianu” Pitești
- Colegiul Național “Dinicu Golescu” Câmpulung
- Colegiul Național “Alexandru Odobescu” Pitești
- Colegiul Național “Zinca Golescu” Pitești
Județul Arad:
- Colegiul Naţional “Moise Nicoară” Arad
București:
- Colegiul Naţional “Sfântul Sava”
- Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr”
- Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu”
- Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai”
- Colegiul Naţional “Grigore Moisil”
- Colegiul Național Bilingv ”George Coșbuc”
- Colegiul Național ”Mihai Viteazul”
Județul Bacău:
- Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri” Bacău
- Colegiul Naţional “Gheorghe Vrănceanu” Bacău
Județul Bihor:
- Colegiul Național “Emanuil Gojdu” Oradea
Amintim că, într-o analiză, Edupedu.ro a arătat cum elevii care au mediile sub 3 la Evaluarea Națională au mediile la clasă cu cel puțin 4 puncte mai mari față de cele de la examen.
Potrivit rezultatelor finale, 82,4% dintre elevi au obținut medie egală sau mai mare de 5, iar 17,6 %, sub 5. Au fost 237 de medii de 10 anul acesta în toată țara. Ierarhia mediilor generale de admitere la liceu 2022, pe baza căreia se face repartizarea computerizată a elevilor în clasa a IX-a, a fost anunțată vineri, 1 iulie.
Într-o analiză recentă, Edupedu.ro a arătat cum are loc „devalorizarea” notelor la Evaluarea Națională în acest an. Și asta pentru că poziția în ierarhia de la Evaluarea Națională, în București, s-a schimbat anul acesta cu peste 1.200 de locuri față de anul trecut pentru un elev cu media 9, de exemplu. La media 7, diferența e de aproape 3.000 de locuri. (detalii aici)
Edupedu.ro a mai scris pe 4 iulie că părinții au lansat două petiții pentru suplimentarea numărului de locuri la liceele din Capitală. Ministrul Cîmpeanu a spus că sunt suficiente locuri la liceele din București.
Calendarul repartizării la liceu 2022
14 iulie 2022: Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022 – 2023.
14 iulie 2022: Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal.
Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București.
15 – 20 iulie 2022: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.
20 iulie 2022: Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.
21, 22 și 25 iulie 2022: Rezolvarea de către comisia de admitere județeană/ a municipiului București, a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.
Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.