Rezolvarea subiectelor la Matematică de la Evaluarea Națională 2024, publicată de profesorii „Pauza de Mate” – VIDEO

28.958 de vizualizări
EN VIII 2024 Rezolvarea subiectelor la matematică / Foto: captură document
Rezolvarea subiectelor de la Evaluarea Națională 2024 – proba de matematică a fost făcută de profesoara fondatoare a canalului de YouTube „Pauza de Mate”. Videoclipul cu explicațiile poate fi urmărit mai jos în articol.

„Pauza de mate vine cu rezolvarea detaliată a subiectului de Evaluare Națională 2024 cu scopul de a-i sprijini pe elevi în înțelegerea, conștientizarea greșelilor, pentru autoevaluarea și pentru estimarea obiectiva a notei și performanței la examen”, spune pentru Edupedu.ro profesoara Cătălina de la „Pauza de Mate”, la publicarea rezolvării video.

„Subiectul a fost echilibrat. Grila a fost relativ ușoară. Începând cu problema 3, de la subiectul al III-lea, lucrurile au devenit mai dificile. La geometrie, subpunctele b au fost mai interesante, având un grad de complexitate mai ridicat”, mai spune profesoara.

Contul de YouTube este urmărit de peste 120.000 de oameni, sunt postate din 2020 încoace aproape 700 de videoclipuri utilitare de Matematică.

Iată rezolvarea subiectelor EN VIII 2024 Matematică făcută de „Pauza de Mate”:
Iată subiectele de la EN VIII 2024 Matematică:

SUBIECTUL I

SUBIECTUL AL II-LEA

SUBIECTUL AL III-LEA

Articol în curs de actualizare.

Calendarul Evaluării Naționale de la finalul clasei a VIII-a 2024:
  • 11 – 14 iunie 2024: Înscrierea la Evaluarea Națională
  • 14 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 25 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba română
  • 27 iunie 2024 – Proba scrisă la Matematică
  • 28 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba maternă
  • 3 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
  • 4 – 9 iulie 2024 – Soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Spre comparație, anul trecut primele rezultate la EN VIII 2023 au venit pe 28 iunie și cele finale – pe 4 iulie.


1 comment
  1. Ce spuneti despre elevii care au rezolvat problema 2 de la subiectul III la fel ca si profesorii din “pauza de mate” dar le da clasa celor care au facut baremele?
    A nu se confunda numarul N cu expresia E(n)!!!!!!!!!!!!!!!!
    Cei care corecteaza lucrarile vor corecta conform barem sau sunt mai destepti decat un elev de clasa a opta? Sau sunt mai prosti decat un elev de clasa a patra (analfabeti functionali)???????
    Rog erata BAREM!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cursuri de Neuroştiinţă și Medii virtuale de învățare în noile programe de licență „Educație timpurie” și „Pedagogia învățământului primar” – proiect de metodologii

Ministerul Educației a lansat în consultare publică metodologiile privind înființarea și organizarea programelor de studii universitare de licență „Educație timpurie” și „Pedagogia învățământului primar”. Pe lângă disciplinele consacrate, viitorii profesori…
Vezi articolul
Tichete educaționale 2024 - cardurile educaționale de 500 de lei

Cardurile educaționale rămase nedistribuite vor fi returnate de inspectorate în termen la 15 zile de la terminarea anului școlar / Alte modificări privind tichetele, publicate în Monitorul Oficial

Cardurile educaționale pentru rechizite și haine, rămase nedistribuite într-un an școlar din diverse motive, vor fi returnate de inspectoratele școlare Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene în termen de 15 zile…
Vezi articolul

Ministerul Educației și Cercetării „va identifica rapid soluții alternative de finanțare”, dacă cele trei campusuri școlare rurale de aproape 30 milioane euro nu vor fi finalizate din fondurile PNRR până în iunie 2026

Ministerul Educației și Cercetării „va identifica rapid soluții alternative de finanțare”, dacă cele trei campusuri școlare rurale de aproape 30 milioane euro nu vor fi finalizate până pe 30 iunie…
Vezi articolul

Peste 100 de ONG-uri solicită eliminarea unei prevederi din proiectul legii educației care va discrimina elevii cu cerințe educaționale speciale: Orice director de școală poate refuza copiii cu CES. Ne întoarcem în trecut când nu vedeam elevii cu minți și abilități diverse în școlile de masă, în anii în care erau izolați și invizibili

Rețeaua RO TSA și FEDRA însumând peste 100 de ONG-uri solicită Ministerului Educației și Senatului eliminarea articolului 68, alineatul 11 din proiectul legii educației, care prevede că „Înmatricularea beneficiarilor primari…
Vezi articolul