Sesiunea specială de Rezidențiat. Înscrierile pentru examenul din luna mai încep miercuri, 29 martie / Peste 600 de locuri și posturi au rămas neocupate în noiembrie anul trecut

4.555 de vizualizări
Foto: Simion Mechno / Agerpres Foto
Înscrierile pentru sesiunea extraordinară a examenului de rezidențiat promisă de autoritățile din Sănătate încă din noiembrie 2022 încep miercuri, 29 martie, după cum anunță Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă. Dosarele vor putea fi depuse până pe 12 aprilie, potrivit instituției.

Amintim că la domeniul Medicină au rămas neocupate 628 de locuri și posturi din cele 4.734 scoase la concurs, la examenul de Rezidențiat 2022, susținut pe 20 noiembrie 2022. La domeniile Medicină Dentară și Farmacie, locurile au fost ocupate în totalitate în sesiunea 20 Noiembrie 2022.

Concursul va avea o durată de patru ore, în care trebuie rezolvate teste de tip grilă cu 200 de întrebări. Alegerea unui loc sau post va fi condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim obținut, mai informează ministerul de resort.

  • Înscrierile pentru concurs se fac prin direcţiile de sănătate publică județene Arad, Bihor, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Iași, Mureș, Sibiu, Timiș sau a municipiului București, respectiv prin ministerele cu reţea sanitară proprie, în perioada 29 martie – 12 aprilie, inclusiv.

Listele cu candidaţii admişi în concurs se afişează pe site-ul rezidentiat.ms.ro la data de 24 aprilie 2023, conform metodologiei publicate luni, 27 martie, în Monitorul Oficial.

”Ministerul Sănătății va organiza la data de 14 mai 2023, în condițiile prevăzute de art. 181 (2) al Ordonanței Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului, cu modificările ulterioare, o sesiune extraordinară a concursului de intrare în rezidențiatul pe loc și pe post.

Concursul va fi organizat în centrul universitar București, pentru locurile și posturile rămase neocupate la domeniul Medicină, în sesiunea 20 noiembrie 2022, conform celor prevăzute în anexă.

Publicația și Metodologia de concurs, (sic!) vor fi aduse la cunoștința celor interesați, prin afișare pe pagina web a Ministerului Sănătății, respectiv pe pagina web rezidențiat.ms.ro”, a transmis instituția.

Pragul de admitere la Rezidențiat 2023 se mărește

Pragul de admitere la Rezidențiat 2023 va fi schimbat, conform unei declarații făcute la TVR Cluj de rectorul UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Anca Buzoianu. Întrebată despre intenția inițială, la care s-a renunțat ulterior, de a mări pragul de la 60% la 65% la sesiunea din 2022, aceasta a spus că “au fost nemulțumiri și s-a hotărât să se mărească pragul de anul viitor”.

Autoritățile au dorit să crească pragul de admitere la Rezidențiat la sesiunea din 2022, o măsură în acest sens fiind inclusă în proiectul de metodologie pentru desfășurarea examenului de anul trecut, proiect pus în dezbatere la începutul lunii octombrie. 

Ulterior, însă, Ministerul Sănătății a anunțat, după consultări cu studenții, că pragul de admitere pentru examenul de rezidențiat rămâne în 2022 la 60%. MS preciza atunci că 90% dintre studenți nu considerau “oportună majorarea pragului de promovabilitate în contextul intervalului scurt de timp rămas până la ediția din acest an a concursului de rezidențiat”, desfășurat pe 20 noiembrie.

Citește și:
O nouă sesiune a concursului de rezidențiat va fi pe 14 mai 2023 pentru cele peste 600 de posturi rămase neocupate, anunță Ministerul Sănătății
Doi parlamentari USR îi cer ministrului Rafila să organizeze încă o sesiune de rezidențiat pentru că 600 de locuri au rămas neocupate
Peste 600 de locuri au rămas neocupate după examenul de Rezidențiat 2022 / Un concurs pentru aceste posturi s-ar putea ține “în mod extraordinar” în prima parte a anului viitor – Ministerul Sănătății
S-a hotărât ca pragul de admitere la Rezidențiat să se mărească de anul viitor, spune rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca
Pragul de admitere la examenul de rezidențiat rămâne la 60%, anunță Ministerul Sănătății, în urma unei consultări a studenților / Un proiect lansat acum o săptămână prevedea creșterea lui la 65%, adică la 130 de răspunsuri corecte față de 120

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EVALUARE STANDARDIZATĂ 2022 Începe prima evaluare privată, în masă, a elevilor din școlile de stat, cu subiecte care nu sunt făcute de Ministerul Educației și care, pentru Matematică și Istorie, nu sunt nici măcar omologate / Cum arată întrebările și raportul „narativ-descriptiv”

De luni, elevii care doresc să fie testați din 329 de școli alese de Ministerul Educației vor susține câte 2 teste standardizate în zile diferite, la Limba română și la…
Vezi articolul

Ministerul de Interne, despre plagiatele de la Academia de Poliție: Anumite teze de doctorat au fost verificate în perioade de timp distincte, cu rezultate diferite. Veronica Stoica este noul rector al Academiei

La nivelul Academiei de Poliție nu există politici coerente de verificare a plagiatelor, “nu există o bază de date cu propriile teze de doctorat, nu există proceduri pentru verificarea plagiatului”,…
Vezi articolul

OMS îndeamnă statele europene la o mai bună protejare a copiilor cu vârste între patru și 15 ani, cea mai afectată categorie de vârstă în prezent / Vaccinarea obligatorie anti-COVID-19, „ultim recurs absolut”

Filiala europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) îndeamnă marţi, în contextul unei intensificări a epidemiei Covid-19, la o mai bună protejare a copiilor cu vârsta cuprinsă între patru şi…
Vezi articolul