Resursele educaționale Digitaliada, disponibile și în limba maghiară

553 de vizualizări
Problema de matematica in geogebra / Foto: digitaliada.ro
Resursele educaționale digitale open-source pe care Fundația Orange le-a lansat în cadrul programului Digitaliada sunt disponibile acum și în limba maghiară, potrivit unui comunicat de presă. Este vorba despre opt ghiduri traduse de o echipă de profesori de la două școli din Cluj, respectiv Mureș.

Ghidurile disponibile acum profesorilor și elevilor din școlile cu predare în limba maghiară sunt destinate predării matematicii și informaticii și TIC, Ghidul Școlii DigitaleGhidul de utilizare a Tablei interactive și 235 de probleme de matematică demonstrate în GeoGebra. 

Comunicatul arată că, potrivit Institutului Național de Statistică, 5,1% dintre elevii din învăţământul primar şi gimnazial din România învață în limba maghiară.   

La nivel național, platforma Digitaliada pune la dispoziția cadrelor didactice și a tuturor celor interesați peste 4.000 de resurse digitale educaționale gratuite: materiale Digitaliada pentru Matematică și Informatică (teste și evaluări semestriale în format digital, proiecte didactice, ghiduri, tutoriale video), precum și peste 500 de resurse create și înscrise de profesori, pasionați de IT, precum și de copii cu vârste între 14-18 ani în cadrul concursului anual #Digitaliada. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Evaluarea Națională 2021

Guvernul să adopte o strategie pentru digitalizarea educației pornind de la Smart-Edu, cere o organizație de elevi / România Educată “nu cuprinde multe dintre propunerile” făcute deja în privința digitalizării

Elevii unei organizații care pledează pentru digitalizarea educației solicită Ministerului Educației să adopte o strategie pentru digitalizare în sistemul educațional care să se bazeze pe proiectul de strategie în acest…
Vezi articolul

Studenții de la ANOSR acuză “incoerență inexplicabilă la Ministerul Educației”: Ministerul anunță “obligația de recuperare a activităților” în universități. Nu înțelegem despre ce activități se face referire, anunță vacanță forțată pe perioada de tranziție?

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) acuză “incoerență inexplicabilă la Ministerul Educației” și susține că, în urma încetării stării de alertă, „fiecare universitate trebuie să decidă, cu consultarea…
Vezi articolul