Resurse pentru profesorii de Fizică – reperele metodologice 2024-2025. Descarcă fișa de lucru și testul grilă pentru elevii de clasa a XII-a și un model de planificare calendaristică

1.766 de vizualizări
Test inițial Fizică Clasa XII, Fișă de lucru / Foto: Repere metodologice 2024-2025
Un model de fișă de lucru pentru disciplina Fizică, un exemplu de test grilă, împreună cu interpretări ale nivelului de înțelegere al conținutului predat în funcție de răspunsul ales de fiecare elev și un scenariu de planificare calendaristică, pe care profesorii și elevii de clasa a XII-a le pot consulta, sunt incluse în reperele metodologice pentru anul 2024-2025.

Reperele metodologice sunt documente cu precizări despre ce predau profesorii la liceu, din acest an și pentru cei care intră clasa a XII-a din septembrie – acești elevi sunt primii care au început școala cu Clasa Pregătitoare, care au urmat un curriculum format pe competențe în gimnaziu și pentru care reforma curriculară a fost oprită de politicieni acum 4 ani.

Reperele metodologice vin în locul noilor planuri-cadru pentru liceu și noilor programe care ar fi trebuit să fie elaborate pentru elevii care au traversat reforma curriculară începută în 2012.

Fișa de lucru propusă are 7 cerințe centrate pe efectul fotoelectric extern și legile acestuia. Pentru a rezolva primul exercițiu, elevul va trebui să studieze efectul în cadrul unui experiment virtual.

FOTO Fișă de lucru Fizică – clasa a XII-a:

DOCUMENT Fișă de lucru Fizică – clasa a XII-a:

Anexa 5 a documentului conține un test grilă format din 6 întrebări, fiecare cu 4 variante de răspuns, dintre care unul singur corect.

Răspunsurile corecte sunt menționate. În plus, sunt precizate și raționamentele greșite sau noțiunile care le lipsesc elevilor care aleg o altă variantă de răspuns decât cea corectă. Astfel, profesorii vor ști care sunt punctele slabe ale tinerilor.

FOTO Test grilă cu rezolvări Fizică:

DOCUMENT Test grilă cu rezolvări Fizică:

Scenariul de planificare calendaristică prezentat este conceput pentru profilurile și specializările cu 3 ore de Fizică pe săptămână. Acesta conține 16 unități de învățare, urmate de 4 săptămâni de recapitulare finală pentru mecanică, termodinamică, electricitate și optică.

FOTO Planificare calendaristică pentru clasele de a XII-a cu 3 ore/săptămână – 2024-2025:

DOCUMENT Planificare calendaristică pentru clasele de a XII-a cu 3 ore/săptămână:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Educația este domeniul unde românii doresc cel mai mult ca statul să crească nivelul cheltuielilor / Calitatea profesorilor și eforturile elevilor – percepute drept cei mai importanți factori pentru succesul școlar, într-un sistem “subdezvoltat cronic” – raport

Cei mai mulți români percep că sistemul de educație îi favorizează pe elevii din mediile favorizate, iar problemele de echitate “combinate cu prezența unei legături intense între nivelul de educație…
Vezi articolul

Mesaj către Guvern, de la sindicatele din Educație: Nu suntem asistați social, avem nevoie de salarii decente, nu facem jocuri politice! Dacă Guvernul nu vine cu propuneri care să fie acceptate, angajații sunt hotărâți să iasă masiv în stradă

Sindicatele din Educație transmit Guvernului României că „nu suntem asistați social”, „avem nevoie de salarii decente”, „nu am decis să facem grevă peste noapte” și „nu facem jocuri politice”, potrivit…
Vezi articolul

Profesorul de „etică și integritate academică” prins în flagrant când lua mită de la studenți ca să-i treacă la examene, de la extensia din Reșița a Universității Babeș-Bolyai, a fost trimis în judecată de DNA

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe profesorul de etică și integritate academică Rudolf Cristian, de la Facultatea de Administrație Publică Reșița, a Universității Babeș Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, prins în…
Vezi articolul