Resurse gratuite pentru profesori și elevi, de la Khan Academy, traduse pentru a putea fi folosite în clasele în care se înscriu copii ucraineni

1.875 de vizualizări
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Materiale educaționale gratuite pentru elevii refugiați din Ucraina sunt puse la dispoziție de Khan Academy, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Colecția conține atât lecții aliniate la programele școlare, cât și biblioteci cu cărți de povești sau jocuri, canale de YouTube cu cântece sau audiobooks, planșe de activități, sugestii pentru un program de studiu.
  • Materialele pot fi consultate aici.

Fiecare site al asociațiilor/reprezentanților naționali va conține aceleași resurse, cu descrieri suplimentare în limba țării respective, astfel încât cei ce lucrează cu copiii să poată identifica mai repede materialele de care au nevoie, se arată în comunicat.

Potrivit anunțului, se găsesc explicații și în limba engleză, precum și o secțiune în limba rusă, deoarece s-au identificat copii din Ucraina cunoscători ai acestei limbi.

În perioada următoare, resursele vor fi organizate pe categorii: vârstă, tip de material, disciplină.

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Klaus Iohannis, la ședința de Guvern: Reforma sistemului de învățământ e obligatorie. Românii așteaptă un plan coerent de implementare. Vă rămân alături în faza de implementare a proiectului “România Educată” și vă doresc mult succes

“Astăzi este o zi extrem de importantă pentru viitorul educației, împreună înaintăm decisiv către implementarea proiectului România Educată“, a declarat președintele Klaus Iohannis, în cadrul ședinței de Guvern în care…
Vezi articolul

Studiu CRPE. Doar 10% dintre elevii români au acces la experiențe de învățare practică, prin comparație cu media de 61% din Uniunea Europeană. România alocă cei mai puțini bani per elev în învățământul profesional și tehnic

România alocă cei mai puțini bani pe cap de elev care studiază în învățământul profesional și tehnologic (IPT), de peste 10 ori mai puțin decât media europeană, potrivit raportului „De…
Vezi articolul

VIDEO Aplicație pentru profesori, făcută de soțul unei educatoare, prin care camera telefonului se poate conecta la calculator drept cameră suplimentară pentru a-i ajuta să predea online. Funcționează pe dispozitive iOS (iPhone, iPad)

O nouă aplicație care le permite profesorilor să își folosească iPhone-ul sau iPad-ul ca o cameră foto suplimentară care să filmeze un caiet de lucru, sau activități, ori tabla, în…
Vezi articolul

Creșterea alocației studenților la 250 de lei pe lună, printre solicitările care au rezultat în urma întâlnirii Consiliului Rectorilor. Reprezentanții studenților au cerut încă de anul trecut o sumă similară, care să echivaleze măcar cu inflația din ultimul an

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit marți, la Antena 3, despre o rezoluție a Consiliului Rectorilor, care s-a întrunit săptămâna trecută, prin care se solicită ca alocația studenților să crească…
Vezi articolul