Resurse educaționale gratuite pentru copii și tineri, puse la dispoziție de Comisia Europeană

1.791 de vizualizări
Școala online
Foto: © Dreamstime.com
Copiii și tinerii pot beneficia de resurse educaționale online gratuite, puse la dispoziție de către Comisia Europeană, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Comisiei Europene în România. Pentru cei sub 9 ani, materialele sunt jocuri de tip puzzle, cărți interactive și de colorat. Acestea pot fi accesate aici.

Elevii cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani, pot face teste de verificare a cunoștințelor despre UE și pot consulta broșuri interactive. Spre exemplu, broșura „Planeta noastră, viitorul nostru” cuprinde date științifice despre schimbările climatice, ce se întâmplă în UE și ce poate face fiecare pentru a combate acest fenomen.

Cărți despre Uniunea Europeană și aplicații interactive dedicate istoriei UE sunt dedicate adolescenților cu vârste între 12 și 15 ani. Liceenii și studenții au materiale explicative despre modul în care funcționează Uniunea Europeană, broșuri despre aspecte ce țin de educația economică. Resursele pentru liceeni și studenți sunt aici.

Quiz-ul „Eu și UE” a fost conceput pentru a le oferi tinerilor o introducere rapidă și utilă în ceea ce înseamnă Uniunea Europeană, potrivit europa.eu.

Foto: © Sam WordleyDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Vezi și: Două concursuri – de vorbit în public și despre istoria europeană, pentru elevi de gimnaziu și de liceu – lansate de Reprezentanța Comisiei Europene în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Cum arată clădirea de 3,3 milioane de euro în care Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Casa Corpului Didactic ar putea avea sediul, dacă Guvernul aprobă cumpărarea imobilului – o clădire veche de aproape 100 de ani, în centrul Timișoarei – proiect de hotărâre

Guvernul intenționează să achiziționeze, cu bani provenind din Fondul de rezervă, o clădire din centrul Timișoarei care să servească drept sediu pentru Inspectoratul Școlar Județean Timiș și pentru Casa Corpului…
Vezi articolul

A sta în bancă opt ore și a scrie de pe tablă nu cred că mai este suficient. Trebuie cât mai multă interacțiune, iar digitalul vine și rezolvă această problemă / Să îndrăznim noi ca primari să gândim proiecte educaționale în care să avem această competență, în care să introducem digitalul – Sergiu Arsene, primarul comunei Bod, județul Brașov

„Dacă nu vom construi conținut multimedia, vom avea o digitalizare doar cu numele. A avea niște device-uri, niște unelte, niște echipamente prin care ne vedem așa cum facem noi acum,…
Vezi articolul

Daniel Funeriu, despre legalizarea mitei în universități: PSD administrează intelectualilor de calitate fix ceea ce Piața Victoriei administra PSD-ul în 10 august

“Studenților şi profesorilor deştepți le rămâne o singură variantă, dacă nu vor să-şi distrugă viitorul: să plece din țară”, spune fostul ministru al Educației Daniel Funeriu. Amintim că Guvernul Dăncilă…
Vezi articolul

Numărul adolescenţilor cu tulburări din sfera emoţională s-a triplat după pandemie, la Spitalul Obregia. Psihiatru: Trebuie să învățăm să gestionăm emoțiile puternice, iar psiho-educația o pot face părinții și cadrele didactice

Florina Rad, medic primar în psihiatrie pediatrică la Spitalul Obregia din Capitală, a declarat într-un interviu citat de G4Media.ro că după pandemie procentul adolescenţilor diagnosticaţi cu tulburări din sfera emoţională…
Vezi articolul