Reșița, primul oraș din România care se alătură rețelei “Learning Cities” a UNESCO, transmite Ministerul Culturii

499 de vizualizări
Foto: UNESCO
Reşiţa este primul oraş din România care se alătură, începând de sâmbătă, reţelei globale UNESCO “Learning Cities” (“Oraşe care învăţă”), având astfel şansa accesului la proiecte educaţionale de mare anvergură, a anunţat Ministerul Culturii, scrie Agerpres.

Într-o postare pe Facebook, Ministerul Culturii precizează că anunţul a fost făcut vineri seara de directorul general al UNESCO, Audrey Azoulay, în cadrul unui comunicat publicat pe site-ul oficial al instituţiei. Aceasta a mai precizat faptul că oraşele selectate sunt exemple remarcabile în care învăţarea pe tot parcursul vieţii poate deveni o realitate la nivel local.

Înscrierea Reşiţei în lista UNESCO “Oraşe care învăţă” s-a făcut în baza unui amplu dosar de candidatură, care a fost susţinută de ambasadorul României pe lângă UNESCO, Simona-Mirela Miculescu, şi de secretarul general al Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, Madlen Şerban, conform sursei citate.

Potrivit Institutului pentru Învățare pe tot Parcursul Vieții al UNESCO (uil.unesco.org), “Industria producătoare de oțel din Reșița a fost în declin continuu din 1989; ca răspuns, orașul și-a propus să valorifice inovația și economia de nouă generație pentru a crea locuri de muncă pentru comunitatea sa multietnică și multiculturală”.

Strategia orașului de învățare din Reșița va sprijini abilitarea și profesionalizarea celorm care educă, oferind în același timp intervenții concrete pentru persoanele cu dizabilități. În plus, prin promovarea unui ecosistem de învățare pe tot parcursul vieții, orașul speră să ofere o diversificare a contextelor de învățare și inovație în învățarea instituțională și în învățarea în comunitate. Prin această strategie, Reșița speră să asigure o educație de calitate incluzivă și echitabilă, să reducă inegalitățile, să dezvolte munca decentă, să facă orașul sigur, durabil și rezilient și să creeze noi parteneriate, se arată pe același site.

Lista noilor membri înclude 77 de oraşe din 44 de ţări, Reşiţa fiind unul dintre cele cinci oraşe din zona Europei de Sud-Est , alături de Lasko şi Ptuj din Slovenia şi Ljubljana şi Trnava din Slovacia. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Școlile pot intra în sistem online din motive de infrastructură sau resurse, iar pentru clasele care sunt încă online regulile se schimbă de luni / Cîmpeanu: Deciziile urmează să fie actualizate de către DSP conform noilor reguli

UPDATE Școlile pot intra în sistem online din motive de infrastructură, după ce noul ordin comun cu regulile sanitare nu a eliminat această posibilitate și o prevede în continuare. Pentru…
Vezi articolul

Elevii capabili de excelență pot promova doi ani de studii într-un an școlar, iar colegiile naționale care înființează clase de excelență trebuie să devină unități-pilot, anunță ministrul Cîmpeanu / Acesta își reafirmă sprijinul pentru admiterea prin concurs în clasa a IX-a la colegiile naționale

Colegiile naționale care înființează clase de excelență trebuie să obțină statut de unitate-pilot de excelență, iar în aceste unități-pilot “elevii capabili de excelență” pot desfășura activități suplimentare, arată ministrul Sorin…
Vezi articolul

Evaluarea digitalizată a lucrărilor la examenele naționale va fi făcută, de acum încolo, pe o platformă achiziționată de Ministerul Educației de la compania care a anul trecut a pus gratuit la dispoziție platforma folosită în pilotare / Secretarul de stat Sorin Ion: Sistemul poate fi utilizat în orice fel de examene, iar partea hardware – inclusiv în activități didactice

Lucrările de la examenele care vor fi organizate începând cu sesiunea din august a examenului de bacalaureat vor fi evaluate digitalizat pe o platformă nouă, dar cu funcționalități similare celei…
Vezi articolul