Reprezentanții studenților cer autorităților române să sprijine studenții și profesorii refugiați din Ucraina și să le ofere programe și acces la învățământul superior românesc. ANOSR cheamă tinerii în fața ambasadei Ucrainei, joi seara, în semn de solidaritate

1.486 de vizualizări
Horia Onița, ANOSR / Foto: INQUAM Photos – George Călin
Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită autorităților române să sprijine studenții și cadrele didactice care vor fi grav afectați de războiul din Ucraina și să le acorde refugiu în România, oferind programe și resurse prin care aceștia să acceseze învățământul superior românesc, se arată într-un comunicat de presă al reprezentanților studenților. ANOSR a mai anunțat și o adunare, joi seară de la 18:00, în fața ambasadei Ucrainei din București pentru a transmite un mesaj de susținere și de pace.

Mai jos, comunicatul integral al ANOSR:

„Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) este solidară cu studenții din Ucraina și condamnă ferm actele de război intolerabile și catastrofice pe care Rusia le desfășoară chiar în aceste momente pe întreg teritoriul ucrainean. ANOSR solicită autorităților române să sprijine cu celeritate studenții și cadrele didactice care vor fi grav afectați de războiul din Ucraina și trebuie să poată găsi refugiu și în România, oferind programe și resurse prin care aceștia să acceseze învățământul superior românesc.

Suntem alături și susținem demersurile UAS (federația studenților din Ucraina), iar astăzi, de la ora 18, alături de mai multe organizații ale societății civile, vom participa la o manifestație de solidaritate în fața Ambasadei Ucrainei în București.”

ANOSR a chemat tinerii joi seară, „de la ora 18:00, în fața Ambasadei Ucrainei pentru a transmite un mesaj de susținere și de pace deopotrivă: nu vrem război în Europa, vrem ca Rusia să își retragă forțele armate din Ucraina. E momentul să fim solidari cu vecinii noștri și să ne gândim cum îi putem ajuta! Sancțiunile pe care Uniunea Europeană și întreaga comunitate internațională trebuie să demonstreze angajamentul real de a răspunde abuzurilor incomensurabile din partea Rusiei”.

Amintim că președintele rus Vladimir Putin a declanșat războiul în Ucraina, sub pretextul apărării separatiștilor din Donbas. Populația pleacă masiv din țară, sunt cozi imense în Kiev, iar panica domină atmosfera din Ucraina. Președintele SUA, Joe Biden a anunțat noi sancțiuni, iar UE, prin vocea președinților Comisiei și Consiliului European, a transmis că își va coordona condamnarea Rusiei cu NATO și G7. Ministrul de Externe ucrainean anunță ”o invazie la scară largă, un război de agresiune”. Mai multe puncte strategice din Ucraina sunt atacate, inclusiv capitala Kiev. Ultimele informații despre războiul din Ucraina le puteți urmări pe G4Media.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Romanian Science Festival: Profesorii de științe exacte pot înscrie elevii într-un program de corespondență cu mentori din cercetare – “Scrisori către viitori oameni de știință” / Înscrieri până pe 30 iunie

“Scrisori către viitori oameni de știință” este o nouă inițiativă a Romanian Science Festival, deschisă claselor care doresc să poarte un schimb de scrisori și care să aibă parte de…
Vezi articolul

Lista intermediară cu proiectele eligibile în apelul pentru formarea a peste 100.000 de profesori în pedagogie digitală, de 80 de milioane de euro, publicată de Ministerul Educației / Pe listă sunt 13 universități din țară, dintre care trei sunt private

Ministerul Educației a publicat miercuri, 31 iulie, lista intermediară cu proiectele eligibile în apelul pentru formarea a peste 100.000 de profesori în pedagogie digitală. Sunt 19 proiecte declarate admise, dintre…
Vezi articolul

Peste jumătate de milion de copii au avut cel puțin un părinte plecat la muncă în străinătate, în ultimul an / 31% dintre copiii intervievați spun că nu au fost de acord cu plecarea părintelui – Sondaj Național Salvați Copiii

Aproape un sfert dintre copiii români care au acum vârste între 0-17 ani împliniți au avut sau au un părinte plecat la muncă în străinătate, arată datele unui studiu național…
Vezi articolul