Reprezentanții părinților au lansat un chestionar în care întreabă comunitatea de pe Facebook ce ar dori să schimbe la programele școlare. Joi, Federația Națională a Părinților se va întâlni cu reprezentanții Centrului Național de Politici și Evaluare. Ce scrie în chestionar

1.400 de vizualizări
Admiterea la liceu 2020
Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com
Federația Națională a Părinților se va întâlni joi cu reprezentanții Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație pe tema noilor programelor școlare și întreabă comunitatea de pe Facebook ce ar dori să schimbe în programele școlare.

„Ne dorim să prezentăm un punct de vedere comun și obiectiv – de aceea vă invităm să completați acest formular. Datele dumneavoastră vor rămâne confidențiale”, a scris FNAP pe Facebook, postând și un link la un chestionar.

Amintim că în locul noilor planuri-cadru pentru liceu și noilor programe care ar fi trebuit să fie elaborate pentru elevii care au traversat reforma curriculară începută în 2012, elevi care anul acesta au intrat în clasa a IX-a, Ministerul Educației a publicat, cu 11 zile înainte de prima zi de școală, un set de „repere metodologice”.

Este vorba ghiduri pe care profesorii de liceu să le folosească anul acesta în predarea la Limba română, Matematică, Istorie, Geografie, Chimie, Fizică, Informatică și toate celelalte discipline.

Pe 28 ianuarie, Centrul National de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) a anunțat că abia realizează procesul de selecție a cadrelor didactice pentru evaluarea proiectelor de manuale școlare pentru clasa a V-a și manualelor de liceu cu programe școlare noi. 

https://www.facebook.com/groups/2073915262754085/permalink/2741426112669660/

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Chestionarul asta se adreseaza doar unei anumite categorii de parinti si specialistilor.

    Ce o sa raspunda un parinte cu 4 clase la “au continuturi care depasesc particularitatile de varsta ale elevilor”?

    BTW, nici o programa nu este corelata cu nevoile pe piata muncii, ZERO, NICI UNA. Pentru ca programele sunt facute de asa zisii specialisti intr-un birou. Intrebarea nu are sens.

    N-ar fi fost o idee buna ca aceasta FNP sa caute un parinte sociolog care sa stie sa operationalizeze conceptele si sa formuleze niste intrebari intr-un mod profesionist?
    Fa-te ca muncesti Dorele, pardon FNP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Admitere liceu 2023. Testările de limbă străină și probele de aptitudini pentru liceele vocaționale încep miercuri. Numele și prenumele candidaților vor fi anonimizate, potrivit Ministerului Educației – document

Pentru admiterea la liceu 2023, testările de limbă străină și probele de aptitudini pentru liceele vocaționale încep miercuri, 17 mai, și durează până pe 19 mai, conform calendarului oficial. Numele…
Vezi articolul

Marian Preda și Cristian Preda – candidați oficiali în alegerile pentru funcția de rector la Universitatea din București, programate pentru 6 decembrie. O a treia candidatură a fost invalidată

Cei doi reprezentanți ai Universității din București care și-au anunțat candidatura la funcția de rector pentru următorii cinci ani, rectorul în exercițiu Marian Preda și decanul Facultății de Științe Politice,…
Vezi articolul

Simularea Evaluării Naționale de la clasa a VIII-a să fie susținută și de elevii de clasa a VII-a, corigențele să fie date înaintea examenului, iar școlile să completeze în SIIIR și caracteristici ale profesorilor, recomandări în raportul pentru neprezentarea a peste 7 mii de elevi la examenul din 2023

Simularea Evaluării Naționale de la clasa a VIII-a ar trebui să fie dată și de elevii de clasa a VII-a, este una dintre propunerile făcute de cercetătorii de la IȘE,…
Vezi articolul

Maria Manea, secretar de stat în Ministerul Educației: Apreciem că în luna mai putem declara un câștigător pentru proiectul Biblioteca școlară virtuală / Toate proiectele cu fonduri europene aflate în derulare acum au fost publicate pe site

“Apreciem că în luna mai putem declara un câștigător pentru proiectul Biblioteca școlară virtuală”, a declarat într-un scurt interviu pentru Edupedu.ro noul secretar de stat din Ministerul Educației, Maria Manea.…
Vezi articolul

Asemănări majore între subiectele date la Română BAC 2024 și un test de antrenament publicat anul acesta de Inspectoratul Școlar Constanța. Aceiași autori la textele suport, cerință identică la subiectul II și tot nuvelă la subiectul III

Subiectele de Bacalaureat 2024 la limba română de luni, 1 iulie, sunt similare cu un model de test de antrenament din cele publicate de Inspectoratul școlar județean (ISJ) Constanța în…
Vezi articolul