REPORTAJ Andreea Oprea, tânăra mamă din București care a convins autoritățile să construiască un loc de joacă pentru copii în cartierul ei. Spațiul poartă acum numele „Emma”, după fiica ei

624 de vizualizări
Sursă foto: G4Media.ro
„Îmi era teamă ca fetița mea să nu fie lovită de mașină atunci când ieșeam cu ea la joacă, în fața blocului. Toate ieșirile erau stresante. Fiecare copil are dreptul la joacă în condiții de siguranță”, spune Andreea Oprea despre sentimentele de frică și îngrijorare pe care le avea de câte ori petrecea timp în aer liber cu fetița ei, în cartierul Colentina, zona Pancota.

De când a devenit mamă, în urmă cu 4 ani, și-a dat seama că părinții din zonă au o mare problemă: zonele destinate copiilor erau o stradă circulată și o parcare. De la această situație până la construirea locului de joacă „Emma”, după numele fetiței Andreei, au fost mai mulți pași și multă perseverență.

Drumurile spre Primăria Sectorului 2 au început acum 2 ani

În primul rând, Andreea Oprea a căutat și alți părinți nemulțumiți de situație. 50 de persoane au semnat o petiție pe care a dus-o la primărie. S-a documentat și a propus o listă de spații publice din zonă care ar fi putut fi transformate în locuri de joacă. Pentru că demersul ei s-a încheiat cu un răspuns sec, „Vom analiza”, și niciun răspuns concret, femeia a vrut să facă ceva mai vizibil, să nu mai poată fi ignorată.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Recompense și stimulente pentru profesorii implicați, instruire cu experți din nordul Europei, formare pilotată prin masterul didactic introdus în 2020 – ce se așteaptă de la cadrele didactice și ce li propune acestora în raportul prezidențial privind educația de mediu

Activitățile legate de combaterea schimbărilor climatice și protecția mediului ar putea fi introduse în metodologia după care profesorii primesc stimulente salariale și participă la mobilități, potrivit raportului privind educația de…
Vezi articolul

VIDEO Nu există studii care arată că trimiterea elevilor în vacanță reduce mobilitatea, ci din contră, susține Adriana Pistol, director în Institutul Național de Sănătate Publică: Nu am dat nicio recomandare în privința închiderii școlilor

Întrebată de ce Institutul Național pentru Sănătate Publică a dat recomandarea de închidere a școlilor și trimitere a elevilor în vacanță, Adriana Pistol, director în cadrul INSP, a spus că…
Vezi articolul

Până pe 10 octombrie 2024, școlile se pot înscrie la CJRAE/CMBRAE cu proiecte de prevenire a violenței școlare, pentru care pot primi 5.000 de lei / Bugetul alocat pentru fiecare județ și formularul de înscriere

Până pe 10 octombrie 2024, școlile se pot înscrie la Centrele de resurse și asistență educațională – CJRAE/CMBRAE cu proiecte de prevenire a violenței școlare. Ministerul Educației a anunțat că…
Vezi articolul