Repartiția candidaților care au promovat examenul de Rezidențiat 2024 se desfășoară în perioada 27 – 29 noiembrie / Locurile și posturile se vor actualiza în fiecare minut pe un site al ministerului Sănătății

5.649 de vizualizări
Foto: © Ronstik | Dreamstime.com
Alegerea locurilor/posturilor în specialitate şi a centrelor de pregătire pentru candidații care au promovat concursul de Rezidențiat 2024 se face în zilele de 27, 28 și 29 noiembrie 2024 prin teleconferinţă. Candidaţii se vor putea prezenta în oricare dintre centrele universitare: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş sau Timişoara, conform informațiilor publicate pe site-ul https://rezidentiat.ms.ro.
  • Rezultate Rezidențiat 2024. Ministerul Sănătății a publicat clasificarea finală a candidaților pentru domeniile medicină, medicină dentară și farmacie

„Avînd în vedere prognoza meteo pentru următoarea perioadă, candidații sunt rugați să ia toate măsurile necesare pentru a fi prezenți la oricare locație pentru repartiție.

Potrivit metodologiei de concurs, candidaţii sau împuterniciţii acestora care nu sunt prezenţi la data, ora şi locul fixate pentru alegerea postului ori a locului în specialitate şi a centrului de pregătire pierd drepturile conferite de concurs”, precizează Ministerul Sănătății

Programul de desfășurare a repartiției candidaților care au promovat examenul de Rezidențiat 2024 
  • miercuri, 27 noiembrie 2024 – în intervalul 9:00 – 12:00 – domeniul medicină dentară
  • miercuri, 27 noiembrie 2024 – în intervalul 12:30 – 14:30 – domeniul farmacie
  • miercuri, 27 noiembrie 2024 – în intervalul 15:00 – 21:00 – domeniul medicină
  • joi, 28 noiembrie 2024 – în intervalul orar 9:00 – 21:00 – continuare domeniul medicină
  • vineri, 29 noiembrie 2024 – începând cu ora 9:00 – continuare domeniul medicină
  • Lista locațiilor în care se organizează repartiția se va afișa ulterior
Informații utile pentru buna desfășurare a procesului de alegere a locurilor și posturilor scoase la concurs la Rezidențiat 2024 
  • „Candidații sau împuterniciții acestora sunt rugați să aibă asupra lor un act de identitate în termen de valabilitate; împuterniciții vor avea asupra lor și procura notarială.
  • Candidații sunt rugați să respecte cu strictețe TOATE regulile și circuitele create de organizatori pentru accesul în sala în care se organizează repartiția – NU poate fi depășită capacitatea sălii și va fi respectată distanțarea impusă de organizatori !
  • Accesul în sala în care se organizează repartiția se va face în ordinea clasificării finale. Pe măsură ce candidații au ales, părăsesc sala pe traseul indicat de organizatori pentru a permite accesul următorilor candidați.
  • Însoțitorii candidaților NU au voie să intre în sala de repartiție.
  • Însoțitorii sunt rugați să respecte cu strictețe indicațiile date de organizatori / personalul de supraveghere.
  • Pentru evitarea aglomerației în zona locației de repartiție, candidații sunt rugați să se prezinte la locație cu aproximativ 1 oră înainte de ora estimată pentru a alege loc/post.
  • Pentru informarea candidaților Ministerul Sănătății va pune la dispoziția acestora în zilele repartiției un site web public pe care pot urmări evoluția repartiției, cu actualizare în fiecare minut.”
Prevederile din Metodologia pentru desfășurarea concursului de admitere în rezidențiat pe loc și pe post în medicină, medicină dentară și farmacie, sesiunea 17 noiembrie 2024

„Art. 23. — (1) Alegerea locurilor/posturilor în specialitate și a centrelor de pregătire se face prin teleconferință, pe baza punctajului și a clasificărilor anunțate, în 3 zile consecutive, stabilite de comun acord între Ministerul Sănătății și instituțiile de învățământ superior cu profil medical acreditate, în intervalul orar 9.00—21.00. 

Candidații se vor putea prezenta în unul dintre centrele universitare: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș sau Timișoara. Dacă repartiția nu se finalizează în prima zi, respectiv în cea de-a doua sau în cea de-a treia zi, va continua în ziua următoare în același interval orar sau, după caz, până la epuizarea locurilor/posturilor publicate la concurs sau a candidaților care au dreptul de a alege un loc/post. 

Locurile și posturile rămase disponibile se vor afișa pe pagina de internet la sfârșitul fiecărei zile de repartiție. 

În urma alegerii locului/ postului și a centrului de pregătire în specialitate se vor înainta Ministerului Sănătății listele nominale, inclusiv în format electronic, privind locurile/posturile, specialitățile și centrele alese și procesele-verbale ale sesiunii de alegeri (cu semnăturile candidaților), în termen de 3 zile lucrătoare. 

Art. 24. — (1) Candidații sau împuterniciții acestora care nu sunt prezenți la data, ora și locul fixate pentru alegerea postului ori a locului în specialitate și a centrului de pregătire pierd drepturile conferite de concurs. 

(2) Candidații care dețin un titlu de specialist și aleg loc/post au obligația ca în termen de 15 zile de la data încheierii contractului individual de muncă pe durată determinată sau nedeterminată, după caz, să depună la Ministerul Sănătății angajamentul de plată pentru cea de-a doua specialitate. 

(3) Plata taxei se face în lei, anual, în două tranșe semestriale egale, în termen de maximum 60 de zile calendaristice de la începutul semestrului. Neplata taxei în condițiile stipulate în angajamentul de plată atrage excluderea definitivă din programul de pregătire. 

(4) Candidații prevăzuți la alin. (2) nu pot alege loc/post în specialitatea în care sunt deja confirmați prin ordin al ministrului sănătății. Candidații care la concursul de rezidențiat pentru domeniul medicină obțin punctajul necesar pentru a opta pentru specialitatea „Chirurgie orală și maxilo-facială” trebuie să dețină la momentul alegerii locului/postului de rezident atât diploma de licență de doctor-medic, cât și diploma de licență de medic dentist/doctor-medic stomatolog.

(5) Candidații care obțin punctajul minim prevăzut la art. 4 alin. (2) și renunță la alegerea unui loc sau post, precum și cei care se clasează în afara numărului de locuri/posturi publicate la concurs sunt declarați respinși. 

(6) Locurile și posturile rămase neocupate în urma finalizării alegerilor vor putea fi ocupate numai în condițiile stabilite de art. 181 și 182 din Ordonanța Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului, aprobată prin Legea nr. 103/2012, cu modificările și completările ulterioare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Clasamentul internațional al universităților Times Higher Education 2021: Oxford, pe primul loc în lume. Două universități românești sunt pe locurile 601-800 și 801+, iar 11 ocupă un loc în intervalul 1000+

Universitatea Oxford, Universitatea Stanford și California Institute of Technology conduc clasamentul internațional al universităților realizat de Times Higher Education 2021, dat publicității astăzi. De altfel, universitățile americane domină primele 10…
Vezi articolul

Mădălina Turza, consilierul premierului: Este nevoie ca refugiații din Ucraina să devină independenți în România, să muncească, copiii să poată merge la școală și să devină parte din comunitatea noastră atât timp cât vor decide să rămână

Serviciile de urgență, de tip asistență la graniță, mâncare și haine, nu mai sunt suficiente, a declarat, vineri, consilierul de stat în cadrul cancelariei premierului, Mădălina Turza. Oficialul a spus…
Vezi articolul

Peste 100 de liceeni au făcut gărzi de 12 ore alături de medicii de la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe, în cadrul unui program / Medic: ”Cred că o treime dintre cei care au fost în sala de operație vor alege medicina în viitor”

Programul Shadow, lansat în premieră națională de către Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe și derulat pe perioada vacanței de toamnă (28 octombrie – 1 noiembrie), a fost  primit cu mare…
Vezi articolul