Remus Pricopie, SNSPA: Occidentul trebuie să deschidă un canal de comunicare alternativ cu Moscova, care să-l excludă pe Putin / Rusia – nu Putin – încă se poate salva

321 de vizualizări
Remus Pricopie / Foto: Agerpres
Remus Pricopie / Foto: Agerpres
“Pentru a stopa acest măcel, occidentul trebuie să deschidă un canal de comunicare alternativ cu Moscova, unul care să-l excludă pe Putin. În Moscova sunt oameni cu care se poate discuta”, apreciază, într-un comentariu publicat miercuri pe site-ul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), rectorul acestei instituții, Remus Pricopie.

Acesta afirmă, într-un “apel către cetățenii ruși”, că “rușii care sunt în conducerea țării (zeci de mii, la nivel central, regional și local) și au simțul responsabilității trebuie să înțeleagă că fiecare bombă care explodează în Ucraina și fiecare viață pierdută îngroapă Rusia, nu Ucraina”. Și continuă:

“Putin a angrenat țara pe care o conduce de 23 de ani într-o misiune sinucigașă, o aventură criminală care nu are nimic de-a face cu interesul Rusiei și al cetățenilor săi. Diplomații ruși, aflați peste tot în lume, inclusiv ambasadorul Rusiei la București, pot bloca acțiunile paranoice ale lui Putin, care au potențialul de a genera un război global, cu consecințe inimaginabile.”

“Apelul către cetățenii ruși”, formulat de Remus Pricopie, integral:

“Putin, ca orice criminal de război, este foarte periculos. Dacă nu va fi oprit, va fi în stare să folosească toate armele, numai pentru a demonstra <<că poate>>. Putin conduce un război împotriva rușilor, nu pentru gloria lor.

Pentru a stopa acest măcel, occidentul trebuie să deschidă un canal de comunicare alternativ cu Moscova, unul care să-l excludă pe Putin. În Moscova sunt oameni cu care se poate discuta. Lavrov – un alt criminal de război – trebuie nu doar boicotat, așa cum s-a întâmplat ieri la o reuniune ONU, ci pur și simplu exclus de la masa oricăror discuții diplomatice și declarat complice la crimele împotriva umanității, săvârșite în ultima săptămână.

Rușii care sunt în conducerea țării (zeci de mii, la nivel central, regional și local) și au simțul responsabilității trebuie să înțeleagă că fiecare bombă care explodează în Ucraina și fiecare viață pierdută îngroapă Rusia, nu Ucraina. Putin a angrenat țara pe care o conduce de 23 de ani într-o misiune sinucigașă, o aventură criminală care nu are nimic de-a face cu interesul Rusiei și al cetățenilor săi. Diplomații ruși, aflați peste tot în lume, inclusiv ambasadorul Rusiei la București, pot bloca acțiunile paranoice ale lui Putin, care au potențialul de a genera un război global, cu consecințe inimaginabile.

Sunt convins că 99,99% dintre cetățenii ruși, inclusiv militarii ruși aflați acum pe front, nu au nimic în comun cu Putin, ci sunt victimele unui regim totalitar. Fiecare cetățean, dar în primul rând cetățenii ruși, ar putea contribui la restabilirea păcii, pentru a opri dezastrul și pentru a salva Rusia.

Ucraina, indiferent de numărul de bombe, va supraviețui.

Rusia – nu Putin – încă se poate salva.”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Centrul de analize educaționale: E ușor să afli ce notă a luat copilul tău, dar nu și ce știe cu adevărat copilul tău. Cum să construiești subiecte care să măsoare abilitățile reale ale elevilor

În timpul școlii, elevii iau nenumărate note, dintre care unele, precum cele la examenele  naționale sau la admiterea în diferite unități de învățământ, le influențează major traseul educațional și chiar…
Vezi articolul

Csaba Asztalos, președintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării: Nu este discriminatoriu accesul separat în școală pentru profesori / Există un grad extrem de ridicat de persiflare a profesorului și de a subminare a autorității în sistemul preuniversitar. Trebuie să întărim poziția profesorului atât în școli, cât și în societate

Intrările separate în școli pentru profesori, respectiv pentru elevi nu reprezintă o formă de discriminare, a declarat pentru Edupedu.ro președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Csaba Asztalos a precizat…
Vezi articolul