Remus Pricopie, rectorul SNSPA, susține că lipsa de reacție sau complicitatea unor instituții ale statului față de acțiunile extremiste și ilegale desfășurate pe teritoriul țării noastre vor avea consecințe dramatice. El acuză că, în lipsa unei reacții, „George Simion (AUR) și prietenii săi de la Moscova” sunt lăsați „să controleze – prin fraude electorale – viitorul Parlament și Guvern al României”.
- Amintim, în ianuarie 2024, Remus Pricopie a cerut public pentru a treia oară ca Parlamentul României să constituie o comisie specială care să analizeze rețelele de agenți străini, pe teritoriul României, care au ca obiectiv destabilizarea țării și influențarea alegerilor democratice, din acest an, cu referire directă la George Simion.
„Lipsa de reacție, inclusiv a unor partide politice considerate democratice, și / sau complicitatea unor instituții ale statului față de acțiunile extremiste și ilegale desfășurate pe teritoriul țării noastre vor avea consecințe dramatice. Politicieni cu un vădit comportament infracțional (de exemplu, George Simion – AUR, dar lista este mult mai lungă) nu numai că nu sunt deranjați de Statul Român, dar pare că sunt chiar încurajați să continue procesul de dinamitare a democrației, prin deturnarea României de la drumul euro-atlantic”, afirmă Remus Pricopie, într-o postare pe Facebook.
Rectorul SNSPA întreabă „de ce Parlamentul României, controlat de o majoritate considerată democratică, refuză de peste un an să investigheze influențele străine în politica românească”.
„Ce fac comisiile parlamentare, care au în atribuțiile lor problematica valorilor democratice și securitatea statului? Cum se raportează PSD, PNL, USR și UDMR, toate partide politice cu experiență, la riscul de securitate pe care îl reprezintă politicienii extremiști de la București, promovați – și finanțați – pe față de Moscova? Ce face Ministerul Justiției când în fiecare zi sunt relatate în presă exemple de utilizare ilegală a banilor destinați campaniei electorale? Unde este Parchetul General al României, în momente în care zeci de milioane de lei, fie din alocația de la bugetul statului, fie din finanțări ilegale, sunt traficate pentru a contamina rezultatul alegerilor care urmează, așa cum, din păcate, s-a întâmplat deja în Republica Moldova și în Georgia? Cum sunt protejați cetățenii acestei țări de atacurile hibride venite din partea Moscovei? Care este poziția oficială a instituțiilor abilitate faţă de zecile – dacă nu chiar sutele – de acțiuni ilegale ale unor politicieni extremiști?”
5 comments
Extirparea ,,extremismului” atunci când există se face pe căi legale nu cele simulate după practicile din Korea de Nord.
Mai concret instituțiile statului vin cu dovezi irefutabile, cu arestări si condamnări pt încălcări concrete ale legii și constituției.
Altfel tot ce se întâmplă seamănă cu fosta securitate care inventa motive de îndepărtare a oponenților polititici de data asta prin metode softpower.
In realitate partidele proruse sunt de fapt niște partide suprapopuliste care au găsit o nișă creată de incompetența gestionării pandemiei, a inflației, a degradării puterii de cumpărare, de starea de sărăcire creată de partidele mainstream.
Efectul va fi și mai rău pe termen lung, exact ca in Bulgaria unde după 7 rânduri de alegeri poporul se răzbună pe politicieni și ii împiedică să preia puterea efectivă.
Soluțiile concrete oferite de partidele serioase vor rezolva dilemele de Ștefan Gheorghiu, nu îndepărtarea ilegală a oponenților polititici.
Dar lor nu le pasă. Se cred dumneziei, se cred deștepți, se cred deasupra tuturor.
Nu se cred, SUNT. Dovada – pentru ce-au făcut și ce-au ascuns ăștia, unii normali (ca noi) înfundau pușcăria. Ăștia ne țin lecții de onoare și morală.
Extremismul lipsei de legitimitate determină legitimitatea extremismului. Ultimii ani au fost atât de saturați de ilegitimitate, de samavolnicii și de anulări ale democrației, vezi anularea independenței justiției, vezi anularea luptei anticorupție, vezi naționalizarea presei, vezi anularea votului, încât singurul joc nou, care să pară credibil, care să țină lumea captivă iluziei că mai avem o democrație, a necesitat crearea celor două amenințări politice, aparent suveraniste, aparent pro-ruse. Cine analizează statistic listele de candidați ale acestor pseudo-amenințări pentru diversele scrutine, va observa de foarte departe că ele sunt pline cu traseiștii de serviciu și de servicii, delegații partidelor guvernamentale și absolvenții studiilor de apărare/securitate/inteligence/drept. Nu există nicio substanță sub acești dragoni de hârtie, jucării construite exclusiv pentru a iluziona societatea că poate alege, că încă alege. Dacă privești aceste entități drept ceea ce sunt, vei înțelege ușor de ce nu există acțiuni penale sau civile împotriva lor. De ce simulacrul de cercetare penală, pentru instigarea la strângere de semnături în fals, a fost util doar în ziua dinaintea votului, ulterior cazul fiind îngropat rapid, iar cei aleși rămânând cu funcțiile. De ce, în spatele războiului teribil, simulat, partidele guvernamentale câștigă mai mult decât oricând altcândva, iar dragonii se bat la limita pragurilor minime. De ce există diferențe enorme între sondaje, unde jucăriile par de speriat, și rezultatele votului, unde ele se dezumflă subit. Tovarășul lor ar face bine să nu mai manipuleze. Când politicienii au descoperit că democrația presupune “limitări” și “accountability”, toți, dar absolut toți, inclusiv rectorii politici, cei care vor mandate peste două, peste patru, peste nouă, au devenit copiii lui Putin. Iar în patria lui Putin nu funcționează justiția, nu funcționează bunul simț, nu funcționează democrația. Dar funcționează perfect spălatul pe creier și goana nebună după permanentizarea puterii, o goană care implică crearea de partide satelit, crearea de candidați iepuraș sau programați pentru a fura voturile celorlalți, ridicarea pragurilor reprezentativității, monopolizarea birourilor electorale, mutarea voturilor de la un partid la altul, politizarea tuturor instituțiilor publice, astfel încât, indiferent de calitatea guvernării, armatele de votanți captivi să asigure “stabilitate și continuitate”. Toate există în România și niciun rector specializat în colectat mandate fără număr nu scoate o vorbă despre asta.
ăștia cu snspa , nu sunteți fosta școală ce partid ?
daca da și le știți voi pe toate , cum de nu știați de bula(i)!?
daca știați cum de n ați ieșit la interval cu declarații ?!
v-a pus careva sa l maziliți pe buruienosul de Vaslui ?!
înseamnă că e un contracandidat serios .
asta e de rău pentru că înseamnă că aveți un candidat slăbuț de vi i frica de semeon.
N ai cu cine vota . asta e.