Remus Pricopie, rectorul SNSPA: Dezechilibrul de gen afectează calitatea guvernării. Partidele refuză să promoveze femeile pe listele electorale și în funcții publice executive. În Guvernul României vedem 20 de bărbați și o singură femeie

253 de vizualizări
Remus Pricopie / Foto: Agerpres
Remus Pricopie / Foto: Agerpres
“În România, reprezentarea femeilor pe plan politic este una deficitară. Partidele politice refuză, pur și simplu, să promoveze femeile pe listele electorale și în funcții publice executive. Ne uităm din această perspectivă, a echilibrului de gen, la Guvernul României și vedem 20 de bărbați și o singură femeie”, a declarat rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie.

Este o pierdere majoră pentru calitatea guvernării și a politicilor publice. Cred, așadar, că este extrem de important să atragem atenția actorilor politici și societății în ansamblul său asupra subreprezentării femeilor în zona de decizie și implementare a politicilor publice”, a susținut Pricopie, care a deschis conferința internațională “The Other Europe? Resilience and Assertiveness in Our Region”, organizată online de rețeaua regională de experte Eastern and South Eastern Europe (ESEE) FANEL Network.

  • Inițiată de SNSPA, cu sprijinul Fundației “Black Sea Trust for Regional Cooperation” a German Marshall Fund of the United States (GMFUS), rețeaua ESEE FANEL a fost fondată în anul 2020 de către Liliana Popescu, prorector SNSPA, pentru a conecta expertele în relații internaționale și din domenii conexe, provenind din Europa de Est, de Sud-Est și Centrală, sprijinindu-le în vederea creșterii vizibilității activității lor, se arată într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Prin programele de studiu și prin expertiza corpului profesoral, SNSPA își propune să contribuie la proiectarea politicilor publice pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați. Acest lucru nu reprezintă o noutate cum, din păcate, nu reprezintă o noutate nici faptul că, în România, reprezentarea femeilor pe plan politic este una deficitară“, susține Pricopie.

La conferință au participat:

  • Anca Dragu, senator, fostă președintă a Senatului României, membră a Comisiei pentru Afaceri Europene din Senat,
  • E.S. Luminița Odobescu, consilieră prezidențială în domeniul Afaceri Europene, fostă reprezentantă permanentă a României la UE (2015-2021), diplomată de carieră,
  • E.S. Laurence Auer, ambasadoarea Republicii Franceze în România, care a vorbit și în calitate de reprezentantă a președinției franceze a Consiliului UE, începută la data de 1 ianuarie 2022,
  • Alina Inayeh, directoarea Fundaţiei “Black Sea Trust for Regional Cooperation” (GMFUS).

Mai multe detalii despre Rețeaua Eastern and South Eastern Europe (ESEE) FANEL Networkaici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Costreie, consilier guvernamental, despre finanțarea studenților în străinătate: Avem programe gen prima casă, de ce nu am avea și prima universitate? / Exodul creierelor n-ar trebui să ne sperie mai mult decât impostura masivă de „acasă”

Consilierul guvernamental Sorin Costreie a declarat pentru Edupedu.ro despre dezbaterile pe marginea propunerii colegei sale de Cancelarie Mara Mareș (ca tinerii români să primească subvenții de la stat pentru studiile…
Vezi articolul

Am dat BACul, acum ce fac? Florin Ulete, psiholog și consilier școlar – sfaturi pentru perioada post-examen: Este recomandată o săptămână de detensionare, să meargă la mare, să se bucure de tot ce li se pare frumos / Nu contează nota, contează ce știu ei să facă

Indiferent dacă au luat sau nu Bacalaureatul, pentru toți cei care au trecut prin acest examen solicitant „este recomandată o săptămână de detensionare (…) să meargă la mare, să se…
Vezi articolul