Remus Pricopie, reacție la anunțul Ralucăi Turcan privind schema de 10 milioane de euro pentru universități: Din martie până azi, sumele alocate universităților pentru măsuri anti-COVID19 se ridică la aproximativ 25 de lei de persoană

1.095 de vizualizări
Remus Pricopie / INQUAM Photos – Octav Ganea
Sumele alocate de autorități universităților, pentru măsuri anti-Covid-19, din martie până acum “se ridică la aproximativ 25 de lei de persoană (studenți, profesori, personal didactic auxiliar, personal nedidactic)”, scrie rectorul SNSPA, Remus Pricopie, într-un mesaj publicat pe Facebook. El reacționează, astfel, la anunțul schemei de decontare pentru măști și dezinfectanți de 10 milioane de euro pentru universități, anunț făcut de Raluca Turcan, săptămâna trecută, la Consiliul Național al Rectorilor.

În mesajul său, Remus Pricopie compară cei 25 de lei per persoană, alocați până acum de autorități, cu sumele “mult mai mari” cheltuite de universități.

Iar el apreciază că, dat fiind momentul anunțului, acesta poate fi considerat unul “strict electoral”.

Mesajul lui Remus Pricopie, integral:

“Universitatea, masca şi decontul guvernamental

Am înteles că Guvernul Orban va lansa o schemă de decontare, în valoare de 10 milioane euro, pentru achiziţia de măşti şi dezinfectanţi pentru universități. Este foarte bine şi aştept mai multe detalii legate de această inițiativă, mai ales că noul an universitar începe în 10 zile.

Pe de altă parte, însă, până o sa vină aceşti bani, cred că este corect să aducem aminte Guvernului Orban că, din martie şi până azi, sumele alocate universităților pentru măsuri anti-#COVID19 se ridică la aproximativ 25 de lei de persoană (studenți, profesori, personal didactic auxiliar, personal nedidactic). Evident, cheltuielile deja efectuate de #universități, pentru aplicarea măsurilor de prevenție, cerute tot de guvern, prin ordin comun al celor două ministere de resort (Ministerul Educației şi Cercetării şi Ministerul Sănătății), sunt mult mai mari.

În absența acestor informații privind costurile reale şi incapacitatea guvernului de a le acoperi, mesajul privind lansarea unei scheme de decont, din fonduri europene, pentru măşti şi dezinfectanți, cu 10 zile înainte de 1 octombrie, ar putea să fie interpretat ca unul strict electoral, ceea ce cred că #GuvernulOrban nu şi-ar permite să facă, atunci când vorbim de sănătatea celor implicați în sistemul de educație universitară şi cercetare, adică peste 700.000 de cetățeni români, toți cu drept de vot.”

This image has an empty alt attribute; its file name is banner_SC_640x120.gif

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Hărțuirea sexuală în școli și universități. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin: „Este nevoie să ne grăbim încet, vorba latinului”, pentru a avea coerență legislativă. Va fi un act normativ pe care ar trebui să-l facă ministerele Educației și Justiției săptămâna viitoare / Este foarte probabil ca actul să fie un proiect de lege

De la urgența reglementării unei soluții în privința cazurilor de hărțuire sexuală și abuzuri din mediul universitar și școlar, Guvernul României a trecut la dictonul latin „festina lente”, invocat de…
Vezi articolul

Surse: Banii dați de Guvern pentru masa și cazarea ucrainenilor ar putea fi condiționați de înscrierea copiilor într-o formă de școlarizare și de căutarea unui job de către adulți / Propunerea se discută în Guvern

Banii dați de Guvern pentru masa și cazarea refugiaților ucraineni care sosesc în România ar putea fi condiționați de înscrierea copiilor într-o formă de școlarizare și de căutarea unui job…
Vezi articolul

Seminare pe tema numerologiei pentru profesori „nu ar trebui să constituie o prioritate pentru factorii decizionali de la nivel teritorial” – Consiliul Județean al Elevilor Galați

Consiliul Județean al Elevilor Galați își exprimă nemulțumirea față de inițiativa Inspectorului Școlar General, Selena Costea, care a transmis o adresă oficială către toate unitățile de învățământ din județul Galați,…
Vezi articolul