Remus Pricopie, atac la rectorul-senator Mihnea Costoiu: Universitățile trebuie conduse de profesori, nu de politicieni fără doctorat

1.410 vizualizări
Remus Pricopie si Mihnea Costoiu / Colaj foto: Agerpres si Facebook.com
“Universitățile trebuie ă fie conduse de profesori cu știință de carte (…), nu de politicieni fără doctorat”, a comentat, pe Facebook, rectorul SNSPA Remus Pricopie, referindu-se la declarațiile de ieri ale lui Mihnea Costoiu, rectorul Politehnicii București, în care acesta pune că marile universități are trebui să fie finațate în mod “special”. În același comentariu pe marginea afirmațiilor lui Costoiu, Pricopie spune că numai cu o astfel de conducere “putem avea încredere că banii publici investiți în școală și universitate sunt folositi legal (…)”.

Rectorul Universității Politehnica din București, Mihnea Costoiu, citat de Agerpres și preluat de EduPedu.ro, a declarat marți că marile instituţii de învăţământ superior ar trebui să aibă “un tratament special”, să fie susţinute financiar de Guvern, în contextul “creşterii presiunii universităţilor europene”.

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, a preluat miercuri mesajul rectorului Politehnicii, cu următorul comentariu, în care vorbește despre “politicieni fără doctorat” aflați la conducerea unor universități, despre “interese ilegitime” și nesiguranța că banii investiți în universități conduse astfel ar fi “folosiți legal”.

Mesajul lui Remus Pricopie pe Facebook:

“Sunt de acord că educația are nevoie de mai mulți bani, iar în cazul universităților se impune o finanțare diferențiată, în funcție de misiunea fiecăreia.

În același timp, însă, cred că universitățile trebuie să fie conduse de profesori cu știință de carte, într-o manieră deschisă, transparentă, NU de politicieni fără doctorat.

Numai așa putem avea încredere că banii publici investiți în școală și universitate sunt folosiți legal, pentru binele societății, nu aruncați pe fereastra intereselor ilegitime.”

Amintim că Mihnea Costoiu, care este și senator PSD, a fost ministru în același cabinet cu Pricopie, când Victor Ponta s-a aflat la conducerea guvernului. În perioada în care Remus Pricopie a fost ministru al Educației, Mihnea Costoiu a fost ministru delegat pentru Învățământ Superior, în cabinetul Ponta.

Remus Pricopie și-a intensificat în ultimele luni mesajele împotriva “rectorilor politicieni” – cel mai recent printr-o scrisoare transmisă ministrului Monica Anisie, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației.


4 comments
  1. Domnul Pricopie îi critica pe ceilalti,tocmai dumnealui care atunci cand a fost ministrul invatamantului nu a realizat nimic pozitiv în sistemul de invatamant si cand a fost in ,,vizita de lucru “la un inceput de an scolar,l au intrebat ziaristii si nu a stiut sa raspunda la intrebarea -,,Câte stele sunt pe steagul Europei si cate tari erau atunci in UE?” asa ca este cazul sa taca,are aceeasi nonvaloare ca toti care conduc tara asta.Rusine,vai de tara si cetatenii ei care are asa profesori universitari.

    1. Cel cu steluțele de pe steagul UE era Adomniței, nu Pricopie. Și nu ziariștii l-au întrebat pe ministru, ci ministrul pe copii.

  2. Nici eu nu sunt un mare fan al domnului Costoiu, rector al UPB. Dar nu pot sa nu observ dezvoltarea din ultimii ani in campusul Universitatii Politehnica din Bucuresti. Sub actualul rector s-au construit mai multe corpuri de cladiri si laboratoare, dezvoltare care nu s-a mai realizat din anii 1980. Jos palaria! Adevarul este ca fara o noua schema de finantare toate marile universitati din Romania vor tot cadea in clasamentele internationale deoarece mediul de cercetare nu este finantat corespunzator, iar indicatorii de vizibilitate nu mai pot fi atinsi.

    1. Daca ii gonesti sau ii persecuti pe toti cei care fac performanta, este firesc sa nu ai cercetatori si cercetare..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Opt membri noi aleși în Academia Română, dintre care cinci din Republica Moldova, Canada sau Elveția. Printre ei – chirurgul Irinel Popescu, matematicianul Constantin Zălinescu și filologul Eugen Munteanu

Academia Română a ales miercuri opt membri noi în for, potrivit unui comunicat de presă al instituției. Printre aceștia se află chirurgul Irinel Popescu, matematicianul Constantin Zălinescu și filologul Eugen…
Vezi articolul

CNCD a amendat Ministerul Educației cu 10.000 de lei anul trecut, pentru discriminarea elevilor navetiști. Ministerul a dat în judecată Consiliul pentru Combaterea Discriminării și ne judecăm – anunță Csaba Asztalos

Lipsa gratuității transportului școlar în 19 județe este o încălcare a dreptului la educație, a declarat președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Csaba Asztalos a afirmat la Digi24.ro că anual…
Vezi articolul
Transport gratuit pentru elevi

Un grup de elevi din Hunedoara, plecat în Macedonia în cadrul unui proiect Erasmus, se întoarce mai devreme în țară, după ce un elev a fost prins cu droguri asupra sa / Cazul este verificat de o comisie de anchetă formată din membri ai mai multor instituții

12 elevi de la trei licee din Hunedoara, selectați să participe timp de 5 zile la un proiect Erasmus în Macedonia, se întorc acasă mai devreme, după ce asupra unui…
Vezi articolul

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu răspunde la investigația referitoare la un profesor acuzat de abuzuri invocând „anonimizarea” datelor reclamanților,  procedură legală dar limitată, diferită de sesizările anonime, promise de guvern dar încă nepermise de lege

Cazul unui profesor al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) acuzat de zeci de studenți ai Facultății de Științe Socio-Umane de abuz de putere și comportament umilitor, caz prezentat de…
Vezi articolul