Regulile pentru after school rămân aceleași din vară, anunță ministrul Educației la Digi24. “Există ghidurile, am experimentat acest lucru, nu au fost cazuri de îmbolnăvire”, a declarat Monica Anisie. Anunțul vine în contradicție cu măsurile de limitare a interacțiunii grupurilor de elevi luate pentru școli, unde colectivele din diferite clase nu au voie să interacționeze.
Întrebată dacă există reguli speciale pentru after school, locul în care copiii din mai multe școli se întâlnesc după-amiază, după cursuri, ministrul educației a spus că deja sunt în vigoare aceste reguli, din vară.
“Noi deja avem aceste reguli, din vară. Știți că am deschis grădinițele de vară, am deschis și activitățile în cadrul after school-urilor, există ghidurile, am experimentat acest lucru, nu au fost cazuri de îmbolnăvire.
Chiar pot să spun că în cazul grădinițelor de vară au fost respectate toate măsurile impuse de ghidurile pe care Ministerul Educației și Ministerul Sănătății le-a transmis.
Să sperăm că și activitatea didactică ceva începe în data de 14 septembrie se va desfășura foarte bine și acolo” a declarat Anisie.
Foto: pexels.com
3 comments
Raman ,,perplex”,cand in teorie vad cate activitati aveti in afara orelor cu elevii.Fiti sincer,…..
Buna seara, am si eu o intrebare care poate parea stupida. Conform contractului de munca, profesorii sunt obligati sa munceasca 8 ore pe zi. Avand in vedere ca este o situatie speciala, ca timp de 3, 4 luni nu au performat la standarde, ar fi asa groaznic sa predea 8 ore pe zi? In acest fel, ar fi posibila impartirea claselor in 2, mai multe schimburi pe zi. Ar fi un mic efort pentru un an scolar.
Sigur ca ar putea face un “mic efort” :). Numai ca 8 ore de munca / zi nu inseamna numai predare. La 8 ore de predare mai adaugati inca vreo 4 de planificare, proiectare, concepere materiale, hartogaraie etc. si o sa lucreze vreo 12 ore. Mai puneti si sedinte, consilii, ferestre, poate mentorat, poate o inspectie, poate un curs etc. si se mai aduna o ora, doua /zi.