Regulile pentru after school rămân aceleași din vară, anunță ministrul Educației, deși contrazic măsurile de limitare a interacțiunii grupurilor de elevi

2.277 de vizualizări
Învățământul primar
Foto: Pexels.com
Regulile pentru after school rămân aceleași din vară, anunță ministrul Educației la Digi24.  “Există ghidurile, am experimentat acest lucru, nu au fost cazuri de îmbolnăvire”, a declarat Monica Anisie. Anunțul vine în contradicție cu măsurile de limitare a interacțiunii grupurilor de elevi luate pentru școli, unde colectivele din diferite clase nu au voie să interacționeze.

Întrebată dacă există reguli speciale pentru after school, locul în care copiii din mai multe școli se întâlnesc după-amiază, după cursuri, ministrul educației a spus că deja sunt în vigoare aceste reguli, din vară.

“Noi deja avem aceste reguli, din vară. Știți că am deschis grădinițele de vară, am deschis și activitățile în cadrul after school-urilor, există ghidurile, am experimentat acest lucru, nu au fost cazuri de îmbolnăvire.

Chiar pot să spun că în cazul grădinițelor de vară au fost respectate toate măsurile impuse de ghidurile pe care Ministerul Educației și Ministerul Sănătății le-a transmis.

Să sperăm că și activitatea didactică ceva începe în data de 14 septembrie se va desfășura foarte bine și acolo” a declarat Anisie.

Foto: pexels.com


3 comments
  1. Buna seara, am si eu o intrebare care poate parea stupida. Conform contractului de munca, profesorii sunt obligati sa munceasca 8 ore pe zi. Avand in vedere ca este o situatie speciala, ca timp de 3, 4 luni nu au performat la standarde, ar fi asa groaznic sa predea 8 ore pe zi? In acest fel, ar fi posibila impartirea claselor in 2, mai multe schimburi pe zi. Ar fi un mic efort pentru un an scolar.

    1. Sigur ca ar putea face un “mic efort” :). Numai ca 8 ore de munca / zi nu inseamna numai predare. La 8 ore de predare mai adaugati inca vreo 4 de planificare, proiectare, concepere materiale, hartogaraie etc. si o sa lucreze vreo 12 ore. Mai puneti si sedinte, consilii, ferestre, poate mentorat, poate o inspectie, poate un curs etc. si se mai aduna o ora, doua /zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Cabinetele medicale din creșe, grădinițe și școli trebuie dotate cu aer condiționat și dozator de apă din bugetul propriu, iar săpunul lichid trebuie să fie asigurat în permanență de autoritățile locale

Cabinetele medicale din creșe, grădinițe, școli și licee trebuie dotate cu aparate de aer condiționat și dozatoare de apă, din fonduri proprii, iar săpunul lichid trebuie asigurat în permanență din…
Vezi articolul

VIDEO Jean Marie Lehn, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie: Educația științifică oferită în școlile, liceele și universitățile noastre, precum și publicului larg, trebuie să fie o prioritate

Jean Marie Lehn, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie, a declarat că „educația științifică oferită în școlile, liceele și universitățile noastre, precum și publicului larg trebuie să fie o prioritate”.…
Vezi articolul

Şcolile din Germania – din nou în situația ce a dus acum un an la închiderea lor. Cauza: creșterea ratei infectărilor în rândul elevilor germani de 5-14 ani la un nivel dublu faţă de ansamblul populaţiei. Testarea extinsă – propunere-cheie a preşedintelui Asociaţiei Profesorilor

Şcolile din Germania au ajuns din nou să se confrunte cu o situație epidemiologică similară celei de acum un an, când erau forțate să se închidă temporar, în cele mai…
Vezi articolul

Dezbatere Edupedu.ro – World Vision România

Educația digitală din perspectiva antreprenorilor digitali: Mihaela Nabăr – World Vision România, Angela Galeța – Fundația Vodafone România, Maria Metz – NTT DATA Romania, Ionuț Stanimir – BCR, Marilena Ionașcu – Microsoft Romania, Raluca Negulescu-Balaci – UiPath Foundation

Educația digitală din școala românească a fost susținută în ultimul an prin intervenții făcute punctual de tineri antreprenori, companii și ONG-uri. Care sunt măsurile urgente de implementat la nivel național,…
Vezi articolul