Regulile Olimpiadei Naționale Gazeta Matematică: Primele etape – online. Etapa finală – cu prezență fizică, în centrele universitare, în aprilie

6.724 de vizualizări
Foto: © Xalanx | Dreamstime.com
Primele etape ale Olimpiadei Naționale Gazeta Matematică 2020-2021 urmează să se desfășoare online, urmând ca faza finală, națională, să se desfășoare cu prezența fizică a elevilor, în centrele universitare, potrivit regulamentului anunțat de organizatori.

Regulile Olimpiadei, care pot fi modificate oricând, “dar în timp util”, în funcție de regulile impuse de evoluția pandemiei, prevăd:

Etapa I, la nivel de unitate de învățământ – să se desfășoare online, pe baza unor teste grilă cu răspuns unic, prin platforme de conferințe (Zoom, Meet etc.). Elevii să fie obligați să țină camera deschisă și să predea răspunsurile scanate în maxim 15 minute după examen. Data – 27 februarie.

Etapa a II-a, locală – tot online, pe platforma Națională a Olimpiadei. Se va baza tot pe teste grilă cu diverse permutări ale problemelor și variantelor de răspuns, generate aleatoriu pentru fiecare elev. Rezultatele se vor încărca automat. Data – 20 martie 2021.

Etapa a III-a, națională – doar pentru elevii din clasele VII-XII (Ceilalți vor fi premiați în funcție de rezultatele la etapa a II-a). Se va desfășura cu participare fizică efectivă în centrele universitare, la mijlocul lunii aprilie, în funcție de situația medicală din țară. Vor fi 4 probleme, după formatul obișnuit al olimpiadelor naționale.

Regulamentul complet, așa cum a fost anunțat pe Facebook:

Citește și:
Lotul olimpic național de matematică va fi selectat în cadrul Olimpiadei “Gazeta Matematică”, cu primele etape în februarie – anunță Societatea de Științe Matematice, după ce Ministerul a suspendat competițiile școlare

Photo 85723932 © XalanxDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii aleg manualele pentru anul școlar 2023-2024, inclusiv dintre cele 11 ale Editurii Booklet / Profesoara Andreea Coroian Goldiș, coordonatoarea manualului de Limba și literatura română, clasa a VI-a: Pentru niciun profesor nu e ușor să aleagă un manual, este vorba de un sprijin pentru tot anul școlar (P)

Anul școlar 2023-2024 începe cu manuale noi! Editura Booklet s-a numărat printre cei 22 de participanți la licitația publică pentru manuale organizată de Ministerul Educației. Toate cele 11 manuale Booklet…
Vezi articolul