Regulile Olimpiadei Naționale Gazeta Matematică: Primele etape – online. Etapa finală – cu prezență fizică, în centrele universitare, în aprilie

6.725 de vizualizări
Foto: © Xalanx | Dreamstime.com
Primele etape ale Olimpiadei Naționale Gazeta Matematică 2020-2021 urmează să se desfășoare online, urmând ca faza finală, națională, să se desfășoare cu prezența fizică a elevilor, în centrele universitare, potrivit regulamentului anunțat de organizatori.

Regulile Olimpiadei, care pot fi modificate oricând, “dar în timp util”, în funcție de regulile impuse de evoluția pandemiei, prevăd:

Etapa I, la nivel de unitate de învățământ – să se desfășoare online, pe baza unor teste grilă cu răspuns unic, prin platforme de conferințe (Zoom, Meet etc.). Elevii să fie obligați să țină camera deschisă și să predea răspunsurile scanate în maxim 15 minute după examen. Data – 27 februarie.

Etapa a II-a, locală – tot online, pe platforma Națională a Olimpiadei. Se va baza tot pe teste grilă cu diverse permutări ale problemelor și variantelor de răspuns, generate aleatoriu pentru fiecare elev. Rezultatele se vor încărca automat. Data – 20 martie 2021.

Etapa a III-a, națională – doar pentru elevii din clasele VII-XII (Ceilalți vor fi premiați în funcție de rezultatele la etapa a II-a). Se va desfășura cu participare fizică efectivă în centrele universitare, la mijlocul lunii aprilie, în funcție de situația medicală din țară. Vor fi 4 probleme, după formatul obișnuit al olimpiadelor naționale.

Regulamentul complet, așa cum a fost anunțat pe Facebook:

Citește și:
Lotul olimpic național de matematică va fi selectat în cadrul Olimpiadei “Gazeta Matematică”, cu primele etape în februarie – anunță Societatea de Științe Matematice, după ce Ministerul a suspendat competițiile școlare

Photo 85723932 © XalanxDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Klaus Iohannis, către elevi și studenți: România trebuie să vă ofere oportunităţile de care aveţi nevoie pentru a vă atinge idealurile şi a vă construi cariere remarcabile aici, acasă

„Este esenţial ca împreună să promovăm un învăţământ de calitate pentru toţi elevii şi studenţii, excelenţa în cercetare şi alte valori care să contribuie cu adevărat la îmbunătăţirea sistemului românesc…
Vezi articolul

ASE București și UMF Carol Davila – singurele universități românești în top 1000 al clasamentului Times Higher Education 2025 / Nicio instituție românească de învățământ superior nu crește, iar peste jumătate dintre cele listate sunt în coada rankingului global

Academia de Studii Economice și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” sunt singurele instituții românești de învățământ superior care figurează în top 1000 al celei mai noi ediții a…
Vezi articolul

VIDEO Ligia Deca: În ultimele săptămâni am observat un semnal de alarmă dinspre profesori, pe care l-am înțeles. Toate salariile din educație vor crește, niciun salariu nu va scădea. Salariul debutantului crește aproape cu 25%

Ministrul Educației, Ligia Deca, a susținut o conferință de presă vineri, 2 iunie, la ora 12, în privința aspectelor referitoare la aplicarea Ordonanței de urgentă a Guvernului nr. 53 din…
Vezi articolul

Profesoara de informatică Dana Lica: Copilul trebuie să aibă cultura învățării de acasă și pe această bază un profesor poate construi / Învățământul de performanță ar putea fi un model de bună practică. Elevii de excepție care sunt ascultați pot ajuta să îmbunătățească tot actul educațional

Cultura învățării la un elev trebuie să vină de acasă mai întâi, pentru ca apoi profesorul să construiască un caracter și cunoștințe alături de copil și părinte, este de părere…
Vezi articolul