Regiunea Lazio din Italia investește 10,9 milioane de euro pentru a acorda sprijin psihologic tinerilor și familiilor, în pandemie

59 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Lazio este prima regiune din Italia care a activat sprijinul psihologic pentru tineri și familii în scopul protejării sănătății mintale, potrivit Il Fatto Quotidiano, preluat de Rador. Potrivit sursei citate, inițiativa a fost considerată necesară având în vedere disconfortul cauzat de pandemie, mai ales în rândul copiilor.

„Problemele nu pot fi mereu doar semnalate, ci trebuie abordate și prin politici active: din acest motiv nu putem ascunde faptul că pandemia, pe lângă problema de sănătate cauzată de virus, a provocat multor persoane, mai ales celor tinere, daune psihologice enorme. Unul din patru adolescenți prezintă simptome clinice de depresie și unul din cinci de tulburare de anxietate, în ambele cazuri cifrele dublându-se comparativ cu datele prepandemice”, a declarat președintele regiunii Lazio, Nicola Zingaretti, prezentând miercuri la sediul regional “aiutaMente giovani”, planul de protecție a sănătății mintale și de prevenire a bolilor mintale.

„Grație fondurilor europene, am investit 10,9 milioane de euro în trei acțiuni majore planificate împreună cu sistemul regional de educație și formare și Ordinul Psihologilor: ghișee de ascultare pentru suport psihologic și asistență în școli, vouchere pentru asistență psihologică și accesul la îngrijiri de sănătate mintală și prevenirea bolilor mintale și, în final, consolidarea serviciilor locale de sănătate mintală cu noi angajați”, a subliniat Zingaretti.

În rândul tinerilor, unul din 5 prezintă semne de tulburare de anxietate, iar cazurile de depresie și anxietate s-au dublat în comparație cu datele pre-Covid. „Trebuie să reflectăm la cât de neglijenți am fost față de acești tineri, care sunt instruiți rapid înainte de a fi urcați pe biciclete pentru a livra pizza la domiciliu: investim în recuperarea perspectivei de viață, dar asta nu înlătură faptul că există probleme care trebuie abordate”, a adăugat Zingaretti.

Sursa: Il Fatto Quotidiano / Rador – Traducerea: Cătălina Păunel

Foto: © MartinmarkDreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Serie de evenimente susținută de APRIL

VIDEO Programul pentru școli al României trebuie îmbunătățit. Legislația să fie mult simplificată, să poată fi cu mai multă ușurință citită de către toată lumea, spune Ionel Moatăr – ISJ Caraș / Atâta timp cât va exista acest „preț cel mai mic”, s-ar putea să nu avem și calitatea cea mai bună – Cornelia Micicoi, CJ Timiș

Programul „Laptele și cornul”, cunoscut acum sub denumirea de Programul pentru școli al României, implementat încă din 2002, a jucat un rol crucial în alimentația zilnică a elevilor români. După…
Vezi articolul

Majoritatea profesorilor bulgari ar susține proteste dacă vaccinarea lor ar fi obligatorie – sondaj / Rata de vaccinare printre profesori e foarte mică, chiar dacă e mult peste media națională, cea mai scăzută din Europa

Un studiu național, dar nereprezentativ, realizat de Sindicatul din Educație de la Confederația Muncii „Podkrepa” arată o puternică rezistență în cazul unei posibile vaccinări obligatorii impuse profesorilor bulgari, relatează Duma.bg,…
Vezi articolul

Inspectorii școlari și directorii să fie aleși prin concurs – campanie Declic cu peste 1.500 de semnături: „Detașarea trebuie să fie o excepție, nu regulă, așa cum dictează acum partidele” / Toți inspectorii școlari și 1.300 de directori sunt puși din pix

Peste 1.500 de persoane cer încetarea numirilor politice pentru inspectorii școlari și directorii de școli, printr-o petiție adresată ministrei Educației, Ligia Deca, lansată de platforma Declic. „Detașarea [în funcție –…
Vezi articolul