Redirecționați până la 3,5% din impozitul pe venitul realizat în 2020 și susțineți Edupedu.ro. Durează doar 4 minute

12.422 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Până pe 25 Mai 2021 puteți redirecționa până la 3,5% din impozitul pe venitul realizat în 2020 ca să susțineți Edupedu.ro. Completarea formularului durează doar 4 minute și găsiți un ghid pentru completare în acest articol. Este vorba despre Formularul 230 de la ANAF.

Edupedu.ro nu a luat fonduri de sprijin de la Guvern, nu a luat bani din campania media pe tema măsurilor sanitare și nici nu are contracte cu statul. Edupedu.ro se dezvoltă și datorită vouă, cititorilor noștri. Vă mulțumim!

Redirecționarea unei părți din impozitul datorat la stat înseamnă că acei bani sunt cedați de stat pentru sprijinirea unor cauze alese de oameni. Este cea mai simplă formă de a ajuta o organizație neguvernamentală, iar pe cel care completează formularul nu-l costă, de fapt, nimic. Este dreptul fiecăruia să ceară direcționarea acestor bani. ONG-urile, cum este și Asociația Edupedu pentru Educație, se bazează pe ajutorul comunității.

Care sunt pașii pe care trebuie să îi fac

Puteți trimite formularul și pe adresa str. Răscoala 1907, nr 12, bl 10, sc 4, et 5, ap 123, Sector 2, București, cod poștal 022866 și îl vom depune noi la ANAF, dacă ajunge în timp util.

Ce reprezintă și cum se completează Formularul 230?

Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa până la 3,5% din impozitul anual sau pentru o perioadă de până la doi ani către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului, ci va fi redirecționată către contul ONG-ului ales.

Pentru că digitalizarea întârzie să modernizeze statul, e nevoie să completați de mână, cu majuscule, secțiunea I care conține datele de identificare (nume, prenume, inițiala tatălui,
CNP, localitate, județ, stradă și număr stradă), Rubrica II – redirecționare 3,5% (denumire ONG – ASOCIAȚIA EDUPEDU PENTRU EDUCAȚIE, cod fiscal 39983208, cont bancar RO76 BTRL RONCRT 04716 41001) și să semnați la Semnătura contribuabilului.

Formularul se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează următoarele venituri din România:

  • venituri din salarii și asimilate salariilor;
  • venituri din pensii;
  • venituri din activități independente/ activități agricole, impuse pe bază de normă de venit;
  • venituri din activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reține la sursă;
  • venituri din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real;
  • venituri din cedarea folosinței bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit.

Termen de depunere:

  • până la data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a venitului.

Formularul se completează în două exemplare:

  • originalul se depune, după caz, la:
    a) organul fiscal în a cărui rază teritorială contribuabilul are adresa unde își are domiciliul, potrivit legii, sau adresa unde locuiește efectiv, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România;
    b) organul fiscal central competent, potrivit legii, pentru administrarea contribuabililor persoane fizice, fără domiciliu fiscal în România, copia se păstrează de către contribuabil sau de către împuternicitul acestuia.

Ghidul de completare și depunere este detaliat la finalul formularului 230.

SURSA: pixabay.com


2 comments
  1. Ar fi mai la îndemână dacă formularul este completat cu datele necesare. Ambele variante de descărcare sunt în alb, necompletate cu codul de identificare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like