Rectorul Universității Dunărea de Jos din Galați, Puiu Lucian Georgescu, renunță la candidatura pe listele PSD în Parlament

819 vizualizări
Foto: Facebook.com/ Lucian Georgescu
Rectorul Universității Dunărea de Jos din Galați, Puiu Lucian Georgescu, anunță că a renunțat să mai candideze pe listele PSD în alegerile parlamentare. “Am avut în vedere responsabilitățile complexe de management și strategia de dezvoltare a Universității, care necesită prezența efectivă a rectorului în Galați”, explică Puiu Lucian Georgescu decizia, în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook.

Rectorul Universității Dunărea de Jos din Galați ocupa locul al cincilea pe lista PSD Galaţi între candidaţii pentru Camera Deputaţilor pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, scrie publicația Viața liberă.

Lucian Puiu Georgescu, ales la sfârșitul anului trecut rector al Universității “Dunărea de Jos” din Galați și fost ministru al Cercetării în guvernul Tudose, a fost acuzat în Observator Cultural, sub semnătura lui Marius Oprea, de falsificarea unor date din CV-ul “prin care și-a construit cariera”. Este vorba despre perioada din ultimii ani ai comunismului, când, potrivit sursei citate, “a fost activist al Comitetului Județean al UTC Galați”.

Comunicatul integral publicat de rectorul Puiu-Lucian Georgescu pe pagina sa de Facebook:

“În urma unei largi consultări cu echipa de conducere din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați am luat decizia să renunț la candidatura pentru alegerile parlamentare din partea PSD.

Am avut în vedere responsabilitățile complexe de management și strategia de dezvoltare a Universității, care necesită prezența efectivă a rectorului în Galați.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați își reiterează intenția de a se implica plenar în dezvoltarea comunității locale, județene, regionale și naționale, fiind o componentă de bază a acesteia, prin aportul științific, tehnic și de inovare, așa cum se întâmplă în întreaga lume.

Rolul universității este, pretutindeni în lume, unul major care creează plus valoare comunității și trebuie apreciat ca atare.

Prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian GEORGESCU
Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați”


1 comment
  1. Daca ar fi fost pe un loc eligibil nu ar fi renuntat. Chiar asa, de ce nu o fi consultat “pe larg” echipa de conducere inainte sa isi declare disponibilitatea de a fi pus pe listele PSD?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Dan Micu, profesor la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca: Ca profesor în Statele Unite, am văzut cum universitari extraordinari își țineau cursul astfel încât studenții înțelegeau atât de bine că simțeau că mai au puțin și îi ajung. La noi, ești un profesor fantastic, dar nu înțelege nimeni nimic

Profesorul și cercetătorul Dan Micu, recent întors de la University of Florida unde a fost senior-profesor în 2023 printr-o bursă Fulbright, a relatat în cadrul dezbaterii „Viitorul universităților tehnice“ care…
Vezi articolul

Clasamentul internațional QS după domenii de studiu – 2024: Mai puține universități românești prezente, cu mai puține apariții  față de anul trecut / Cluj-Napoca și București – singurele orașe universitare românești reprezentate / Absență pe linie la Educație, Administrație, Drept sau Comunicare

Doar șapte universități românești sunt prezente în ediția din acest an a clasamentului internațional Quacquarelli Symonds după domenii de studiu, publicată miercuri, iar primele două – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca…
Vezi articolul

OFICIAL Ministerul Educației: Ramona Lile nu a fost confirmată în poziția de rector al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, în urma deciziei de plagiat. Instituția cere ca universitatea să reia alegerile de rector

Reprezentanții Ministerului Educației au declarat oficial, pentru Edupedu.ro, că Ramona Lile, rector al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, nu a fost confirmată în funcție după alegerile pentru funcția de rector,…
Vezi articolul

Prioritățile propuse de Ministerul Educației pentru “consolidarea calității” doctoratelor și integritate în mediul universitar / Prioritățile pe termen mediu pentru studenți, finanțarea și reforma activităților universitare – descrise în proiectul de buget pe 2022

Transparentizarea deciziilor pe care le iau universitățile cu privire la studiile doctorale este o prioritate pe termen mediu pentru Ministerul Educației, alături de “strategii proprii” ale universităților pentru prevenirea fraudelor…
Vezi articolul

Consiliul Legislativ solicită eliminarea prevederii privind acordarea sporului de doctorat în urma verificării lunare a activității, din proiectul de OUG al Ministerului Finanțelor: Are un caracter arbitrar şi este practic imposibil de realizat

Sporul pentru titlul de doctor ar trebui sa se acorde persoanelor care isi desfăşoară activitatea în domeniul pentru care deţin titlul si care au în fișa postului atribuții care să…
Vezi articolul