Rectorul universității care verifică de plagiat, de aproape 4 luni, teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, generalul Dorin Pleșcan, a fost trecut în rezervă și înaintat în grad de președintele Iohannis

2.360 de vizualizări
Foto: Grigore Popescu – Agerpres
Rectorul Universității Naționale de Apărare Carol I, generalul Dorin Corneliu Pleșcan (57 de ani), a fost trecut miercuri în rezervă de președintele Klaus Iohannis și înaintat în gradul de gradul de general-maior – cu două stele, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Generalul Pleșcan a fost șef de cabinet al premierului Nicolae Ciucă pe vremea când acesta era șef al Statului Major. Mai exact, funcția a fost deținută de Pleșcan, pe atunci colonel, în perioada ianuarie 2015 – iunie 2016, potrivit CV-ului acestuia, citat de Edupedu.ro.

Printre primele lucruri pe care le-a făcut Ciucă, în momentul în care a fost numit ministru al Apărării pe 4 noiembrie 2019, a fost să îi propună președintelui Klaus Iohannis înaintarea la gradul de general de brigadă (cu o stea) a colonelului Pleșcan.

Acum, Universitatea condusă de Dorin Pleșcan trebuie să-i analizeze teza de doctorat a premierului, despre care jurnalista Emilia Șercan a scris că ar fi plagiată.

Pleșcan a ajuns rector al Universității de Apărare Carol I pe 1 decembrie 2019, la două zile după ce a fost avansat la gradul de general cu o stea, fără să aibă doctorat și fără să fi predat până la acel moment, potrivit CV-ului acestuia. Iar alegerea s-a făcut printr-o interpretare a unei prevederi din Legea educației și printr-o modificare a metodologiei interne a UNAp, solicitată indirect chiar de Ministerul Apărării, unde ministru era Nicolae Ciucă, potrivit Edupedu.ro.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


2 comments
  1. Intelegem ,,stirea”. Adica ati vrea sa spuneti iar noi ,,norodul” sa intelegem ca un ,,cineva” ar fi trebuit sa ne spuna pana acum dac-a ,,plagiat” ,,conducatorul nostru” da’ ,,a lalait-o” si pentru ca ,,responsabilul” a executat ordinul si nu s-a pronuntat a fost ,,înaintat în grad”. Da’ dvs. n-o spuneti ,,pe şleau” si nici noi nu credem c-ar fi posibil asa ceva, fiind intr-un stat de drept (sau drepţi, c-au avut grija sa fie din ce in ce mai greu sa mai deosebesti).

  2. Pai tezele de doctorat sunt verificate peste cap pana la acordarea titlului. La nicio alta lucrare nu sunt atatea comisii (si locale si nationale si la minister)! De cate ori mai trebuie verificata? Pana iese „cum trebuie”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ghid UNICEF pentru gestionarea stresului, autocunoașterii și dezvoltării inteligenței emoționale a adolescenților / Documentul conține activități ce pot fi folosite de profesori și consilieri școlari

UNICEF a lansat un ghid cu activități ce reprezintă o „resursă valoroasă pentru toți cei implicați în educația și îngrijirea adolescenților, în special pentru profesori și consilieri școlari”, potrivit unui…
Vezi articolul

„Ce, cât și cum mănâncă un copil isteț!” – campanie națională pentru școlari, părinți și profesori / În România, obezitatea este al patrulea factor de risc pentru anii de viață pierduți prin dizabilitate / Broșuri online pentru copii și adulți

O campanie pentru școlari, părinți și profesori intitulată „Ce, cât și cum mănâncă un copil isteț!” este desfășurată de Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică în luna noiembrie.…
Vezi articolul

BREAKING Subiectele și baremele de la Titularizare 2024 pentru educatorii și puericultorii din grădinițe și creșe, publicate de Ministerul Educației. Eseu de maximum 2 pagini despre relația dintre joc și învățare

Subiectele și baremele de la Titularizare 2024 pentru educatorii și puericultorii din grădinițe și creșe au fost publicate cu puțin timp în urmă de Ministerul Educației. Proba scrisă a concursului…
Vezi articolul

Costul standard per elev, pentru banii profesorilor și utilități, urmează să fie înghețat, susține Federația Părinților. Reprezentanții părinților cer Guvernului să ia măsuri

Federația Națională a Părinților solicită Guvernului să ia în considerare instituirea unor soluţii legislative derogatorii pentru instituţiile de învăţământ preuniversitar, pentru capitolul bunuri și servicii, conform finanțării de bază stabilite…
Vezi articolul

Angajată a Universității Lucian Blaga din Sibiu, pedepsită după ce a sesizat nereguli în instituție. A fost izolată și pusă „să urmărească paznicii căminelor” / Conducerea: „Va putea să își exercite calitatea de avertizor”

O angajată a Serviciului Resurse Umane-Salarizare din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) nu mai are acces la programul de salarizare, a fost mutată singură în birou și trimisă…
Vezi articolul