Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și rectorul acesteia, Remus Pricopie, laudă, într-un comunicat emis joi, proiectul “România Educată”. Comunicatul descrie raportul prezidențial drept “un document important, atât prin conținutul său și prin reformele pe care le propune, cât și prin rigoarea proiectării și implementării procesului de politici publice”.
SNSPA și Remus Pricopie apreciază că “documentul reflectă o abordare consensuală, incluzivă, orientată spre probleme și soluții sustenabile, fiind rezultatul unui amplu și consistent proces de consultare a tuturor actorilor sociali, politici, economici etc.”
Comunicatul integral:
“Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie: „România Educată” este un demers corect de democrație participativă, un veritabil contract social privind educația
Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) salută adoptarea prin memorandum, de către Guvern, a raportului prezidențial „România Educată”, un document important, atât prin conținutul său și prin reformele pe care le propune, cât și prin rigoarea proiectării și implementării procesului de politici publice. Documentul reflectă o abordare consensuală, incluzivă, orientată spre probleme și soluții sustenabile, fiind rezultatul unui amplu și consistent proces de consultare a tuturor actorilor sociali, politici, economici etc.
Asumarea documentului de către Guvern este un pas important în operaționalizarea și implementarea raportului prezidențial, cu atât mai mult cu cât în procesul executiv este implicat nu doar ministerul de resort, ci toate structurile guvernamentale cu responsabilități în domeniul procesului de educație (finanțe, dezvoltare, muncă, interne, autorități locale etc.). Se asigură astfel abordarea integratoare ce caracterizează întregul demers.
„România Educată este un proiect pe termen mediu și lung, un proiect ce vizează în mod direct sistemul de educație, dar, indirect, încearcă să imprime societății o direcție de dezvoltare. Ca atare, el iese din logica electorală, având o dimensiune transpartinică, fiind, în fapt, un proiect de țară. Acesta este cel mai larg proces de dezbatere și de consultare publică, iar prin modul în care a fost gândit, construit și pus în practică, necesită un acord și o asumare de către toți actorii politici, dar și de către partenerii sociali, precum și de mediul economic și de afaceri. România Educată este un demers corect de democrație participativă, un veritabil contract social privind educația. De aceea, abordările care personalizează, particularizează și politizează par lipsite de o minimă înțelegere a dimensiunii și a importanței proiectului pentru dezvoltarea, bunăstarea și competitivitatea societății românești”, a declarat rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie.”
Sursă foto: SNSPA / Remus Pricopie
3 comments
Numai tu Remus Pricopie puteai sa lauzi accest proiect .Tu care ai obtinut functiile prin deciziile SRI si nu stii cine a fos Remus si Romulus .Dar ,fiind asa valoros si destept poti sa fii numit in fruntea ministerului învatamantului si rector si sa ai pareri despre proiect.
Numai despre acest proiect se vorbește . Atâta vâlvă și nimic concret. Așteptăm să vedem România educată în mediile defavorizate, acolo unde părinții “semnează” cu degetul, unde copiii lipsesc de la școală pentru că trebuie să stea cu frații mai mici,unde copiii sunt trimiși să muncească pentru a avea ce mânca. Protecția copilului nu poate face nimic, poliția la fel. Toți închid ochii și se prefac că nu văd dar asta nu înseamnă că nu există. Știți că sunt elevi care nu pot veni la școală pentru că nu li s-a uscat singura pereche de adidași sau de pantaloni?
Vorbim despre o Românie educată , despre digitalizare fără să luăm în calcul copiii care se culcă flămânzi.
Sper ca acest proiect să îi aibă în vedere și pe aceștia.
Dar lipseste prima veriga a lantuluii! INVATAREA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!