„Călin Georgescu este un risc de securitate națională, iar pentru a trage această concluzie este suficient să-i urmărim declarațiile și acțiunile publice”, comentează, într-un mesaj publicat pe Facebook, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie. În același timp, el își exprimă public sprijinul pentru candidata USR în turul al doilea la prezidențiale, Elena Lasconi, în condițiile în care PSD, partid de care este apropiat Remus Pricopie, a refuzat să își asume public sprijinul pentru vreunul dintre cei doi candidați.
Remus Pricopie a fost ministru în guvernul Ponta, în 2012-2014, a fost chiar propus de PSD și Pro România pentru funcția de premier în 2020.
- Comentariile lui se fac auzite în condițiile în care premierul PSD în exercițiu, Marcel Ciolacu, a refuzat până acum să-și exprime sprijinul pentru vreunul dintre candidați, spunând că „oamenii vor decide singuri ce este mai bine în 8 decembrie”:
Potrivit lui Remus Pricopie, candidatul Călin Georgescu „a fost și este sprijinit de puteri străine, statale și non-statale, în toată această perioadă de pregătire a campaniei electorale (lucru confirmat de către CSAT). Declarațiile sale privind „zero costuri” implicate în campania electorală sunt o sfidare a oricărei gândiri logice. (…) Pe de altă parte, opiniile sale privind rolul Rusiei în regiune și în lume, privind modelul de dezvoltare socio-economică, negarea științei și promovarea misticismului, ca alternativă la politicile publice, ridică serioase semne de întrebare în legătură cu claritatea gândirii sale. (…)”
Rectorul SNSPA crede că opiniile lui Călin Georgescu „pot fi foarte ușor asociate cu invitația la autodistrugere, ca țară. Dacă am face ceea ce spune el, România ar intra în faliment și ar cădea pradă influențelor străine, cu ancore în est. Suveranismul pe care îl proclamă este de fapt o capitulare necondiționată în fața Moscovei.”
- „Prin urmare”, scrie Remus Pricopie, „o susțin pe Elena Lasconi în competiția pentru Cotroceni”.
1 comment
Când se unesc toate forțele vechi politice, care înainte chipurile se certau între ele, împotriva unuia care nu e dintre ei, lucrurile sunt cât se poate de clare.
Cum se simt simpatizanții USR când își văd liderii cum se aliază cu “ciuma”? Dar cei ai PSD care au fost jigniți în ultimul hal de către salvatori? Cine își bate jic de români.