Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, alături de ministrul Educației, Ligia Deca, și Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, în vizită de lucru la Biden Institute

203 vizualizări
Foto: SNSPA
Rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, ministrul Educației, Ligia Deca, și Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA, au avut o întrevedere cu Valerie Biden Owens, președinte al Institutului Biden, și cu echipa extinsă a Institutului și a Universității din Delaware, miercuri, 14 februarie 2024, anunță SNSPA într-un comunicat de presă.

Institutul Biden este un centru de clasă mondială, care reunește cercetători, experți în politici publice, decidenți, profesori și practicieni pentru a cerceta și propune politici publice în economie, dezvoltare sustenabilă, justiție, drepturi civile, sănătate, educație, se arată în comunicatul universității.

SNSPA precicează că, prin Facultatea de Administraţie Publică, are încă din anul 2014 un acord instituţional de mobilităţi Erasmus+ cu Universitatea din Delaware şi Joseph R. Biden, Jr. School of Public Policy & Administration. Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, și-a exprimat dorința de a extinde colaborarea cu Biden Institute, prin proiecte comune de cercetare și dezvoltare, precum și prin organizarea unor evenimente științifice.

Partea americană a fost reprezentată de:

  • Valerie Biden Owens, Președinte al Institutului Biden,
  • Dr. Jerome Lewis, Director al Institutului pentru Administrație Publică,
  • Cathy McLaughlin, Director Executiv al Institutului Biden
  • Dr. Joe Trainor, Decan adjunct al Școlii de Politici Publice Biden
  • Troy Mix, Director Asociat al Institutului pentru Administrație Publică
  • Dr. Alisa Moldavanova, Coordonator al Masteratului pentru Administrație Publică
  • Dr. Amy Greenwald Foley, Director pentru Promovare Globală și Parteneriate
  • Dr. Pablo McConnie-Saad, Manager de programe la Institutul Biden

De asemenea, la întâlnire au luat parte două cadre didactice ale universității, care s-au născut și studiat în România: dr. Sebastian Cioba și dr. Roxana Burciu, se arată în comunicatul SNSPA.

În ceea ce privește planurile de viitor, cele două delegații s-au pus de acord să ofere studenților din România oportunitatea de a participa la o conferință găzduită de Institutul Biden în martie 2024, să inițieze întâlniri de lucru între cercetători pe teme comune de interes, spre exemplu educație media, și să organizeze mobilități pentru studenți, în cadrul programului Erasmus+, precizează Școala Națională de Studii Politice și Administrative.


1 comment
  1. Sper ca nu au de gand sa preia modelul american de educatie. E atat de bun, incat importa creiere din Romania!
    Ne ajunge ca au preluat modelul sistemului de sanatate: noi platim contributii vrem nu vrem si cand ajungem la spital, n-au! Ne trimit la privat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Andronescu propune scoaterea profesorilor de Sport de la clasele pregătitoare, I și a II-a și înlocuirea orelor de Educație fizică cu Joc și mișcare. Federația părinților: le vor face învățătorii? Mai bine iese Religia de la clasele mici

Ecaterina Andronescu vrea să modifice materiile pe care le fac elevii la clasa pregătitoare, clasa I și a II-a. Potrivit unui proiect de ordin intrat în posesia Edupedu.ro, ministrul vrea…
Vezi articolul

Clasamentul global al universităților QS 2025 – Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea din București, singurele instituții românești în top 1.000 / Alte 11 universități din România – la coada rankingului

13 universități românești apar în cea mai nouă ediție QS World University Ranking, publicată marți seară. Doar două – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea din București, ambele în creștere…
Vezi articolul
Trecerea în online, elev plictisit la ore.

Plângere împotriva Ministerului Educației și Guvernului la Consiliul pentru Combaterea Discriminării, pentru discriminarea elevilor din școlile publice, prin vacanța forțată

Trei organizații neguvernamentale au depus plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, împotriva mai multor autorități, pentru “discriminare inacceptabilă” între elevii din sistemul public “privați de dreptul la educație” prin…
Vezi articolul