Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, alături de ministrul Educației, Ligia Deca, și Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, în vizită de lucru la Biden Institute

204 vizualizări
Foto: SNSPA
Rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, ministrul Educației, Ligia Deca, și Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA, au avut o întrevedere cu Valerie Biden Owens, președinte al Institutului Biden, și cu echipa extinsă a Institutului și a Universității din Delaware, miercuri, 14 februarie 2024, anunță SNSPA într-un comunicat de presă.

Institutul Biden este un centru de clasă mondială, care reunește cercetători, experți în politici publice, decidenți, profesori și practicieni pentru a cerceta și propune politici publice în economie, dezvoltare sustenabilă, justiție, drepturi civile, sănătate, educație, se arată în comunicatul universității.

SNSPA precicează că, prin Facultatea de Administraţie Publică, are încă din anul 2014 un acord instituţional de mobilităţi Erasmus+ cu Universitatea din Delaware şi Joseph R. Biden, Jr. School of Public Policy & Administration. Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, și-a exprimat dorința de a extinde colaborarea cu Biden Institute, prin proiecte comune de cercetare și dezvoltare, precum și prin organizarea unor evenimente științifice.

Partea americană a fost reprezentată de:

  • Valerie Biden Owens, Președinte al Institutului Biden,
  • Dr. Jerome Lewis, Director al Institutului pentru Administrație Publică,
  • Cathy McLaughlin, Director Executiv al Institutului Biden
  • Dr. Joe Trainor, Decan adjunct al Școlii de Politici Publice Biden
  • Troy Mix, Director Asociat al Institutului pentru Administrație Publică
  • Dr. Alisa Moldavanova, Coordonator al Masteratului pentru Administrație Publică
  • Dr. Amy Greenwald Foley, Director pentru Promovare Globală și Parteneriate
  • Dr. Pablo McConnie-Saad, Manager de programe la Institutul Biden

De asemenea, la întâlnire au luat parte două cadre didactice ale universității, care s-au născut și studiat în România: dr. Sebastian Cioba și dr. Roxana Burciu, se arată în comunicatul SNSPA.

În ceea ce privește planurile de viitor, cele două delegații s-au pus de acord să ofere studenților din România oportunitatea de a participa la o conferință găzduită de Institutul Biden în martie 2024, să inițieze întâlniri de lucru între cercetători pe teme comune de interes, spre exemplu educație media, și să organizeze mobilități pentru studenți, în cadrul programului Erasmus+, precizează Școala Națională de Studii Politice și Administrative.


1 comment
  1. Sper ca nu au de gand sa preia modelul american de educatie. E atat de bun, incat importa creiere din Romania!
    Ne ajunge ca au preluat modelul sistemului de sanatate: noi platim contributii vrem nu vrem si cand ajungem la spital, n-au! Ne trimit la privat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Peste 100.000 de elevi din București revin la școală

Mai mult de 15% din elevii cu vârste peste 12 ani sunt vaccinați. 4.500 de copii s-au vaccinat în ultimele 5 zile. Cîmpeanu: Mai mulți elevi s-au vaccinat în ultimele 10 zile decât angajați din sistemul de învățământ pe parcursul verii

România a depășit pragul de 15% de elevi vaccinați, a anunțat vineri seara ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la finalul unei ședințe de Guvern dedicată Educației, pe fondul deschiderii anului școlar…
Vezi articolul

Rata de promovare la Evaluarea Națională a elevilor maghiari este de 77,09%, anunță Kelemen Hunor. Anul acesta elevii maghiari au susținut examenul după un curriculum diferențiat la limba și literatura română

Elevii claselor maghiare au susținut Evaluarea Națională după o curriculă diferențiată la Limba și literatura română. Rata de promovare în rândul elevilor maghiari este de 77,09%, a declarat Kelemen Hunor,…
Vezi articolul

Media din gimnaziu să nu fie eliminată din calculul pentru admiterea la liceu, Limba română – probă separată la BAC, revenirea la note pentru Desen, Muzică și Sport, iar profesorii din palatele și cluburile copiilor să rămână la Ministerul Educației, printre propunerile profesorilor Merito

Media claselor V-VIII să fie în continuare luată în calcul pentru admiterea la liceu, eliminarea calificativelor de tip „admis” sau „respins” la ariile curriculare „Arte” și „Educație fizică și sport”…
Vezi articolul