Rectorul ales al Universității Dunărea de Jos din Galați, Puiu Lucian Georgescu, nu a fost confirmat încă în funcție, la o lună de la alegeri / Control al Ministerului Educației la instituția gălățeană, după ce au fost semnalate nereguli – Surse

5.474 de vizualizări
dunarea de jos
Lucian Puiu Georgescu, – Universitatea Dunărea de Jos din Galați / Foto: Facebook.com
Rectorul ales de la Universitatea Dunărea de Jos, Puiu Lucian Georgescu, nu era confirmat, încă, în funcție luni, 15 ianuarie, la o lună de la scrutinul academic în care el a concurat pentru un nou mandat, potrivit surselor Edupedu.ro. Acestea arată că, după alegerile din 14 decembrie, câștigate cu un scor foarte strâns de Georgescu, procedurile au fost contestate intern, dar și la Ministerul Educației, instituție care a cerut un control la universitatea gălățeană, pentru a verifica reclamațiile.
  • Edupedu.ro a solicitat reprezentanților Ministerului Educației precizări pe această temă și le vom publica în momentul în care le vom primi.

Potrivit surselor, ar fi fost făcute mai multe contestații, la minister și în cadrul instituției, legate de rezultate și de procedurile folosite în cadrul alegerilor. Iar înaintea unei decizii privind confirmarea sau neconfirmarea lui Puiu Lucian Georgescu, la Minister era așteptată finalizarea raportului de control la Dunărea de Jos.

Contactat de Edupedu.ro, Cătălin Fetecău, până acum președinte al Senatului universității, cel care i-a fost contracandidat lui Georgescu în cadrul alegerilor pentru funcția de rector, a confirmat faptul că a contestat rezultatul alegerilor și că procedurile declanșate după alegeri nu au fost finalizate încă.

  • De notat că, la sfârșitul anului trecut, Dunărea de Jos a anunțat o nouă conducere a Senatului universitar, noul președinte fiind Alexandru Nechifor, iar vicepreședinte – Claudiu Mereuță.

La alegerile din 14 decembrie, Puiu Lucian Georgescu a obținut 348 de voturi, cu doar 14 mai mult decât cel împotriva căruia a concurat pentru post, Cătălin Fetecău, care din 2019 a ocupat funcția de președinte al Senatului universității. 

Potrivit datelor prezentate atunci de Fetecău, Georgescu a obținut majoritatea voturilor doar la secțiile de vot din Brăila și din Chișinău, dar nu și la secția de vot de la Galați, orașul care găzduiește universitatea, unde Fetecău a câștigat cu 321 de voturi la 298.

Puiu Lucian Georgescu, fost ministru al Cercetării în guvernul Tudose, a devenit rector în urmă cu patru ani. Mandatul său a fost marcat de o serie de nereguli, acuzații și anchete. Între altele:

Citește și:
Puiu Lucian Georgescu obține al doilea mandat de rector la Universitatea Dunărea de Jos din Galați. Scor foarte strâns în fața președintelui senatului universitar: Georgescu a avut mai puține voturi la Galați, dar mai multe la secțiile din Brăila și Chișinău

2 comments
  1. O rușine este pentru cei care nu știu sa piardă, căutând tertipuri chiar si după alegeri, la orice pas.
    Nu ne mai vindecăm deloc!

  2. Domnul care-și tratează colegii cu dispreț și a cumpărat voturi, oferind burse studenților în ajunul alegerilor, iar colegilor plicuri cu bani pentru care nu au prestat nicicând activități.
    O rușine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Raed Arafat a decis ca elevii din localitățile în carantină, care învață la școli din localități care nu sunt în carantină, să poată da simulările pentru Bacalaureat. Reprezintă o excepție de la măsura interzicerii circulației persoanelor

Elevii din localitățile în carantină, care învață la școli din localități care nu sunt în carantină, vor putea da simulările pentru Bacalaureat din săptămâna care urmează, potrivit unei decizii luate…
Vezi articolul

Legile educației vor fi discutate în Parlament în comisii separate, nu în comisie reunită, spune Sorin Cîmpeanu, senator liberal / Ligia Deca anunțase procedură accelerată de trecere a proiectelor prin Legislativ

Fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu, senator liberal și membru al Comisiei pentru învățământ din Senat, a declarat miercuri că proiectele de Legi ale educației vor fi discutate în Parlament…
Vezi articolul

Olimpiada internațională de Matematică pentru Studenți SEEMOUS 2019: Studenții de la Universitatea din București, Politehnica București și Babeș-Bolyai – aur la competiția din Europa de Sud-Est

Șapte studenți din România au obținut medalii de aur la Olimpiada sud-est europeană de matematică 2019 (SEEMOUS 2019). Clasamentul este condus de studenții Dragoș Manea – Universitatea din București, Gyorgy…
Vezi articolul

Mihaela Popa, fost secretar de stat în Educație: Cine o „consiliază” pe doamna Ministru? Subiectele la BAC nu trebuie să fie „grele” sau „ușoare”, ci să verifice cunoștințele. Declarația sa ignoră realități naturale ale copilului

Fostul secretar de stat din Ministerul Educației Mihaela Popa critică dur catalogarea subiectelor de la Bacalaureat ca fiind „ușoare” de către ministrul Ligia Deca și invocarea de către oficial a…
Vezi articolul