Rectorul ales al Universității Dunărea de Jos din Galați, Puiu Lucian Georgescu, nu a fost confirmat încă în funcție, la o lună de la alegeri / Control al Ministerului Educației la instituția gălățeană, după ce au fost semnalate nereguli – Surse

5.455 de vizualizări
dunarea de jos
Lucian Puiu Georgescu, – Universitatea Dunărea de Jos din Galați / Foto: Facebook.com
Rectorul ales de la Universitatea Dunărea de Jos, Puiu Lucian Georgescu, nu era confirmat, încă, în funcție luni, 15 ianuarie, la o lună de la scrutinul academic în care el a concurat pentru un nou mandat, potrivit surselor Edupedu.ro. Acestea arată că, după alegerile din 14 decembrie, câștigate cu un scor foarte strâns de Georgescu, procedurile au fost contestate intern, dar și la Ministerul Educației, instituție care a cerut un control la universitatea gălățeană, pentru a verifica reclamațiile.
  • Edupedu.ro a solicitat reprezentanților Ministerului Educației precizări pe această temă și le vom publica în momentul în care le vom primi.

Potrivit surselor, ar fi fost făcute mai multe contestații, la minister și în cadrul instituției, legate de rezultate și de procedurile folosite în cadrul alegerilor. Iar înaintea unei decizii privind confirmarea sau neconfirmarea lui Puiu Lucian Georgescu, la Minister era așteptată finalizarea raportului de control la Dunărea de Jos.

Contactat de Edupedu.ro, Cătălin Fetecău, până acum președinte al Senatului universității, cel care i-a fost contracandidat lui Georgescu în cadrul alegerilor pentru funcția de rector, a confirmat faptul că a contestat rezultatul alegerilor și că procedurile declanșate după alegeri nu au fost finalizate încă.

  • De notat că, la sfârșitul anului trecut, Dunărea de Jos a anunțat o nouă conducere a Senatului universitar, noul președinte fiind Alexandru Nechifor, iar vicepreședinte – Claudiu Mereuță.

La alegerile din 14 decembrie, Puiu Lucian Georgescu a obținut 348 de voturi, cu doar 14 mai mult decât cel împotriva căruia a concurat pentru post, Cătălin Fetecău, care din 2019 a ocupat funcția de președinte al Senatului universității. 

Potrivit datelor prezentate atunci de Fetecău, Georgescu a obținut majoritatea voturilor doar la secțiile de vot din Brăila și din Chișinău, dar nu și la secția de vot de la Galați, orașul care găzduiește universitatea, unde Fetecău a câștigat cu 321 de voturi la 298.

Puiu Lucian Georgescu, fost ministru al Cercetării în guvernul Tudose, a devenit rector în urmă cu patru ani. Mandatul său a fost marcat de o serie de nereguli, acuzații și anchete. Între altele:

Citește și:
Puiu Lucian Georgescu obține al doilea mandat de rector la Universitatea Dunărea de Jos din Galați. Scor foarte strâns în fața președintelui senatului universitar: Georgescu a avut mai puține voturi la Galați, dar mai multe la secțiile din Brăila și Chișinău

2 comments
  1. O rușine este pentru cei care nu știu sa piardă, căutând tertipuri chiar si după alegeri, la orice pas.
    Nu ne mai vindecăm deloc!

  2. Domnul care-și tratează colegii cu dispreț și a cumpărat voturi, oferind burse studenților în ajunul alegerilor, iar colegilor plicuri cu bani pentru care nu au prestat nicicând activități.
    O rușine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Măsuri disciplinare mai „stricte” în școli, incluse în noul Statut al elevului și în noul ROFUIP, anunță secretarul de stat Florian Lixandru / Noile regulamente ar trebui să fie gata până pe 2 mai, potrivit Ministerului Educației

Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației, a declarat că noul Statut al elevului și noul Regulament-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ (ROFUIP) vor conține „măsuri…
Vezi articolul

Medalii de argint, bronz și mențiune pentru elevii olimpici români la Astronomie pentru juniori, la Olimpiada internațională din Nepal – IOAA 2024. Cei 8 participanți sunt de la școli și licee de stat

Medalii de argint, bronz și mențiune – acestea sunt locurile obținute de elevii olimpici români la Astronomie și Astrofizică pentru Juniori, la Olimpiada internațională (IOAA) din Kathmandu, după cum anunță…
Vezi articolul

Profesorii își pot crea de acum lecții digitale direct pe tablele interactive din clase: parteneriat strategic pentru modernizarea și digitalizarea școlilor din România (P)

Samsung, lider global în domeniul tehnologiei, și Ascendia, lider al soluțiilor educaționale digitale din România, anunță încheierea unui parteneriat strategic, cu scopul de a contribui la modernizarea și digitalizarea școlilor…
Vezi articolul

Nicio măsură care să ducă la deblocarea analizei doctoratelor plagiate nu este propusă pentru 2023 de Ministerul Educației, în cel mai nou Raport privind starea învățământului superior / În noiembrie, când verificarea tezei ministrului Bode era blocată la CNATDCU, Ministerul promitea soluții

Impasul cauzat de o decizie de anul trecut a Curții Constituționale în privința verificării doctoratelor plagiate nu va avea o soluție clară în acest an, care să vină din partea…
Vezi articolul