Rectificarea bugetară taie tichete de grădiniță în valoare de 8,7 milioane lei. Banii ar ajunge pentru peste 58 de mii de copii, până la finalul anului. Sumele sunt reduse în 39 de județe

2.700 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Peste 8,7 milioane de lei sunt tăiate din sumele care merg din cota de TVA la primării, pentru programul de tichete de grădiniță, potrivit proiectului de rectificare bugetară publicat de Ministerul Finanțelor.

Este vorba despre echivalentul a circa 175.920 de mii de tichete de grădiniță de câte 50 de lei pe lună, potrivit calculelor Edupedu.ro. Pentru cele 3 luni de grădiniță din acest an calendaristic, perioada 14 septembrie – 22 decembrie, asta înseamnă echivalentul valoric al tichelor pentru 58.640 de copii.

Tichetele pentru grădiniță sunt acordate familiilor din medii defavorizate, pentru a le stimula să își trimită copiii la grădiniță. Oficial acestea se numesc “stimulente educaţionale acordate copiilor din familii defavorizate în scopul stimulării participării în învăţământul preşcolar”.

Modificările apar în contextul în care numărul copiilor care frecventează grădinița este în creștere de la un an la altul, iar din 14 septembrie 2020 grădinița va fi deschisă fizic, activitățile cu copiii desfășurându-se față în față.

Sumele tăiate sunt din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor şi Municipiului Bucureşti, pe anul 2020.

Sumele sunt reduse pentru toate județele, mai puțin Alba, Dâmbovița și Satu-Mare, unde există creșteri infime.

Valoarea tichetelor sociale pentru grădiniță se va dubla de la 1 ianuarie 2021, după ce Legea nr. 49/2020 pentru completarea și modificarea legii tichetelor sociale pentru grădiniță a intrat în vigoare încă din luna mai 2020.

Foto: pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Educator în București la o grădiniță privată, versus educator în Stockholm: Colegele mele nu aveau neapărat studii. Ce m-a șocat a fost că niciuna dintre ele nu avea curs de prim-ajutor / Trebuia să facem doar activități care costă bani, dacă mergeam într-un parc, care nu costa bani, nu era bine

„Am lucrat într-o grădiniță privată timp de șase luni și am intrat cu foarte mult entuziasm și dorință de a arăta și de a face, mai ales că, teoretic, mi…
Vezi articolul