Rectificarea bugetară taie tichete de grădiniță în valoare de 8,7 milioane lei. Banii ar ajunge pentru peste 58 de mii de copii, până la finalul anului. Sumele sunt reduse în 39 de județe

2.700 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Peste 8,7 milioane de lei sunt tăiate din sumele care merg din cota de TVA la primării, pentru programul de tichete de grădiniță, potrivit proiectului de rectificare bugetară publicat de Ministerul Finanțelor.

Este vorba despre echivalentul a circa 175.920 de mii de tichete de grădiniță de câte 50 de lei pe lună, potrivit calculelor Edupedu.ro. Pentru cele 3 luni de grădiniță din acest an calendaristic, perioada 14 septembrie – 22 decembrie, asta înseamnă echivalentul valoric al tichelor pentru 58.640 de copii.

Tichetele pentru grădiniță sunt acordate familiilor din medii defavorizate, pentru a le stimula să își trimită copiii la grădiniță. Oficial acestea se numesc “stimulente educaţionale acordate copiilor din familii defavorizate în scopul stimulării participării în învăţământul preşcolar”.

Modificările apar în contextul în care numărul copiilor care frecventează grădinița este în creștere de la un an la altul, iar din 14 septembrie 2020 grădinița va fi deschisă fizic, activitățile cu copiii desfășurându-se față în față.

Sumele tăiate sunt din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor şi Municipiului Bucureşti, pe anul 2020.

Sumele sunt reduse pentru toate județele, mai puțin Alba, Dâmbovița și Satu-Mare, unde există creșteri infime.

Valoarea tichetelor sociale pentru grădiniță se va dubla de la 1 ianuarie 2021, după ce Legea nr. 49/2020 pentru completarea și modificarea legii tichetelor sociale pentru grădiniță a intrat în vigoare încă din luna mai 2020.

Foto: pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Copiii din grupa mare, cu dificultăți de învățare menționate în raportul de evaluare a dezvoltării fizice, repetă anul și educatorul trebuie să lucreze la un program de învățare personalizat împreună cu CJRAE, potrivit ROFUIP 2024

Copiii din grupa mare care pe parcursul anului școlar au avut dificultăți de învățare, menționate în raportul de evaluare a dezvoltării fizice, rămân la grupa înscrisă, potrivit ROFUIP 2024. În…
Vezi articolul
Curriculumul pentru grădiniță

DOCUMENT Înscrierea copiilor la grădiniţă şi reînscrierea într-o grupă mai mare se pot face telefonic, prin email sau fax. Procedura stabilită de Ministerul Educației în anul în care grupa mare devine obligatorie

Înscrierea copiilor la grădiniţă şi reînscrierea în grupa mijlocie sau mare a celor care au urmat deja învățământul preșcolar se pot face telefonic, prin email sau fax, arată procedura trimisă…
Vezi articolul

Doar una din trei grădinițe are materiale pentru activități artistice și mai puțin de jumătate – pentru activități de tip STEM / Infrastructura educației timpurii e într-o situație “îngrijorătoare” – studiu despre grădinițele din România

Nevoile grădinițelor din sistemul românesc de educație timpurie, situat mult în urma celorlalte țări europene din punct de vedere al participării copiilor și din cel al investițiilor, se întind de…
Vezi articolul

Școlile și grădinițele particulare autorizate primesc costul standard pe elev, adică finanțare de la stat, pe durata suspendării cursurilor. Textul publicat în Monitorul Oficial

Școlile și grădinițele particulare autorizate primesc costul standard pe elev, adică finanțare de la stat, în perioada suspendării cursurilor, potrivit Ordonanței de Urgență nr 70, publicată în Monitorul Oficial. Statul…
Vezi articolul