Recorder.ro: Fabrică de diplome pentru asistenți medicali, la Drobeta-Turnu Severin

1.039 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Școala Postliceală Sanitară de stat din Drobeta-Turnu Severin produce aproximativ 150 de asistenți medicali generaliști și peste 50 asistenți medicali de farmacie în fiecare an, care pot lucra în spitale, dar angajați ai instituției susțin că unii cursanți trec pe la școală doar la înscriere și la absolvire, potrivit unei investigații Recorder.ro.

Sursa citată scrie că mulți dintre profesori nu vin nici ei la cursuri: un control de la finalul anului trecut a descoperit că 20 dintre angajații școlii aveau alte locuri de muncă și se ocupau cu acelea în intervalul în care ar trebui să fie la școală.

  • Potrivit Recorder.ro, este „o complicitate generală la care Ministerul Educației asistă pasiv, deși a primit sesizări cu privire la neregulile grave de la Turnu Severin”.

Publicația citează surse potrivit cărora profesorii pe care școala îi plătește pentru a preda  dau rar pe la ore, deoarece sunt angajați și la Spitalul Județean sau la clinici private.

Iar în urma controlului „au fost descoperite cazuri care aveau și 2.000 de ore de lucru pe an la câte trei angajatori. Adică ar fi lucrat 24 de ore pe zi. Constatările ITM au fost transmite către Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Mehedinți și către Curtea de Conturi a României”.

  • Ministerul Educației a transmis Recorder.ro (vezi articolul integral) că această Postliceală Sanitară nu a fost vizată în ultimii cinci ani de vreo verificare a Corpului de Control, în condițiile în care sursele publicației spun că au sesizat neregulile în mai multe adrese către Minister și Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți, în 2023.
Citește și:
Cu bac, fără bac sau cu altfel de bac: școlile de asistente medicale, unde învață peste jumătate dintre elevii de postliceală din România, prinse între scandaluri vechi, voturi politice, lipsa de reformă și nevoia de a da o șansă câtorva zeci de mii de tineri
EXCLUSIV Piața postlicealelor sanitare private, de unde sunt recrutați elevi voluntari în lupta împotriva COVID-19. Locul în care învață 40.000 de elevi și unde a izbucnit scandalul asistentelor false, iar ministerul a reclamat la Poliție două școli
Scandalul asistentelor false din România. Andronescu a anunțat la televiziunea publică suedeză că verifică peste 100 de școli postliceale sanitare

3 comments
  1. Ce, parcă ar fi singura??? Vedeți FEG, Centrul de Studii European cu filiale în aproape toată țara… se încasează taxele de studiu, elevii nu frecventează orele nici măcar în proporție de 20% și apoi, toți, devin mari absolvenți cu patalamaua la mână! Reușită 100%… Cei care aveți competențe, verificați toate școlile particulare (!!!!) sanitare că nu au nici o treabă cu ceea ce se numește învățământ și formare profesională…. Să nu mai vorbim despre personalul care predă orice, de toate, oricum…. tot cu șpaga, bineînțeles…….

  2. Sesizari sunt la Ministerul Educatiei! Din pacate, situatia este cunoscuta de catre secretarul de stat Florian Lixandru. Dar PSD e la conducere. Totul despre Mehedinti se blocheaza la sertarul acestuia. Inspector scolar general necalificat, coruptie, abuzuri sexuale. Salariatelor din ISJ Mehedinti si de la Scoala Sanitara le este frica sa vorbeasca. Actualul inspector scolar general deja se vede deputat peste cateva luni.

  3. Așa e la TOATE școlile postliceale și liceele serale din țara asta, profesorii nu merg la ore, elevii nu merg la ore, practica nu se face niciodată, absențe nu se pun iar notele se pun din burtă. Dacă ar face cineva inspecții pe bune ar vedea că după-masa bate vântul în scolii și nu găsești pe nimeni, doar nu face nimeni, inspectoratele și ministerul știu de situațiile acestea dar nu fac nimic pentru că le convine și lor. Formele acestea de învățământ au doar doar două scopuri: să dea locuri de muncă și salarii degeaba la unii profesori mai șmecheri și să fie fabrici de diplome pentru cei care nu sunt capabili să treacă normal prin școală ( și din cauza asta ar trebui desființate toate).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rectorul SNSPA Remus Pricopie, considerații despre ministrul Sănătății Vlad Voiculescu: Ușurința partidelor de a promova la ministere oameni fără pregătire în domeniu și fără experiență în gestionarea sistemelor mari este “cât se poate de periculoasă”

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a emis, luni, un comunicat în care sunt citate considerațiile rectorului acestei instituții, Remus Pricopie, prezentat și în calitate de fost ministru…
Vezi articolul

VIDEO Gérard Mourou, părintele științific al laserului de la Măgurele, în ziua atingerii puterii maxime de întreg sistemul de laseri: „România este la vârful cercetării. Este un moment istoric”

„În momentul de față, România este la vârful cercetării. Este un moment istoric”, a declarat astăzi Gerard Mourou, laureatul premiului Nobel pentru Fizică 2018. Supranumit „părintele științific al laserului de…
Vezi articolul

Bursele elevilor de la liceele militare ar urma să fie plătite de Ministerul Apărării Naționale / Ministerul Educației vrea să modifice legea învățământului preuniversitar pentru a debloca plata – proiect

Pentru a debloca plata burselor pentru elevii din liceele militare, Ministerul Educației vrea să modifice prevederile art. 42 din legea învățământului preuniversitar, iar finanțarea burselor ar fi urma să fie…
Vezi articolul
Aplicația de salarizare a personalului din Învățământ

Funcția de educator-puericultor a fost introdusă în aplicația de salarizare a personalului din Învățământ, la un an și jumătate de când creșele au putut trece la Ministerul Educației

Funcția de educator-puericultor a fost introdusă în aplicația de salarizare a personalului din sistemul de Învățământ, potrivit unui fișier de instrucțiuni. Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”,…
Vezi articolul

VIDEO Copiii se simt singuri și izolați la școală, profesorii nu îi întreabă și nu discută cu ei despre problemele personale, spune Alina Sava, expert în Educație al Băncii Mondiale. Diriginții vor avea rol central în programul de reducere a abandonului școlar, vor fi formați să devină „coacher” pentru clasele lor și vor introduce date în SIIIR pentru care vor fi plătiți

„Copiii, când au fost întrebați dacă discută despre problemele lor personale cu cineva din școală, ei au spus că nu, ceea ce este foarte greu. Ne-am dat seama că ei…
Vezi articolul