Recomandările de combatere Covid-19 în școli, în noul an, au fost reduse drastic de Centrele Americane pentru Controlul Bolilor, în pofida riscurilor puse de unele variante agresive ale coronavirusului

368 de vizualizări
Foto: Freepik.com
Centrele Americane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), ale căror ghiduri de combatere a pandemiei Covid-19 au fost o referință atât în SUA, cât și pentru multe autorități europene, au emis săptămâna aceasta o nouă variantă, actualizată, de recomandări privind prevenirea Covid-19 în școli, după cum relatează Education Week. Aceasta propune, la începutul noului an școlar, o serie de măsuri mult mai relaxate decât până acum, chiar dacă există se consideră că pandemia nu a trecut, iar unele variante agresive ale coronavirusului reprezintă surse de risc.

CDC nu mai recomandă carantina elevilor după ce au intrat în contact cu o persoană infectată, ci spune că elevii și angajații școlilor ar trebui să continue să vină la școală, să poate o mască adecvată și să se testeze. Sunt eliminate și recomandările prin care școlile americane erau sfătuite să îi primească în continuare pe elevii expuși la virus, atât timp cât se testează periodic. 

  • De asemenea, se renunță la recomandarea ca elevii din școli să fie împărțiți în grupuri mai restrânse, pentru a limita contactele și riscul de transmitere a virusului în unitățile școlare. 

Iar în privința măștii, în locul recomandării ca aceasta să fie purtată, noua formulare spune că școlile și unitățile preșcolare “pot să ia în considerare și recomandarea de a purta mască și/sau de testare în clasa unde un elev a fost expus recent virusului, fără ca acel elev să poată purta mască în mod consistent și corect”.

Recomandările țin cont de scăderea riscurilor de îmbolnăvire gravă asociate Covid-19, dar vin într-un moment în care epidemiologii avertizează că variante foarte contagioase ale virusului riscă să afecteze, în continuare, buna desfășurare a școlii, existând riscul îmbolnăvirii repetate, potrivit sursei citate.

  • CDC afirmă, însă, că deciziile de prevenție trebuie decise de școli în funcție de situația epidemiologică la nivel local.
Vezi și: Protocolul sanitar pentru școlile din Franța, valabil din septembrie: reguli simplificate, pe trei niveluri. Sunt 10 zile de trecere de la un nivel la altul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila: Avem la dispoziţie un an să pregătim profesori pentru a preda „Educaţia pentru sănătate” / De 21 de ani a rămas facultativ şi doar 5% dintre părinţi îşi trimit copiii la acest opțional

Disciplina ‘Educaţie pentru sănătate’ va fi predată, într-un an, de profesori de biologie şi de diriginţi care vor fi pregătiţi în acest sens. În acest moment, doar 5% dintre părinţi…
Vezi articolul

Euronews va lansa un canal TV de știri în România în colaborare cu Politehnica București. Mihnea Costoiu, rectorul UPB: Va fi un canal axat pe valorile și tematicile europene, vrem să fie operațional până la finalul anului cu circa 100 de angajați

Canalul de știri pan-european Euronews și Universitatea Politehnica din București (UPB) au semnat un parteneriat pentru a lansa Euronews Romania, un canal TVR de știri nou, independent, potrivit unor comunicate…
Vezi articolul

Propunerea INSP de intrare în carantină a Bucureștiului și a județului Ilfov nu a fost „validată” de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, condus de Florin Cîțu. În schimb, CNSU a decis ca Ministerul Educației și alte cinci ministere să intensifice acțiunile de control

Propunerea INSP de intrare în carantină a Bucureștiului și a județului Ilfov nu a fost „validată” de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, organism condus de premierul interimar, Florin Cîțu.…
Vezi articolul

Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” Bucureşti susţine transformarea unor spitale CFR în unităţi sanitare universitare / ”Aceste spitale vor putea oferi oportunităţi de învăţare pentru studenţi, formare pentru medicii rezidenţi”

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti (UMFCD) a transmis, duminică, faptul că susţine transferarea unora din spitalele aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii în administrarea Universităţilor de…
Vezi articolul