Realitatea TV: Cumpănașu nu a terminat facultatea, dar își face masterul la o universitate din Elveția

899 de vizualizări
Foto: Facebook Alexandru Cumpanasu
Alexandru Cumpănașu, care și-a depus candidatura la prezidențiale, nu a terminat facultatea, dar ar fi devenit masterand la o universitate din Elveția, transmite Realitatea TV. Cumpănașu a declarat pentru G4Media.ro că nu și-a terminat studiile de drept începute la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Într-o intervenție la Realitatea TV, marți seară, Cumpănașu a declarat referitor la studiile sale masterale urmate în Elveția fără să fi absolvit anterior vreo facultate că “nu este o diplomă de licență oarecare, pe care o fac toți proștii în România, la toate universitățile de doi lei. (…) Eu cred că un om care își termină un executive master are o pregătire mai bună, în afară, decât unul care vine și spune săru’mâna pe la decani și bagă șpagă la profesori“.

Din punctul meu de vedere, da, am studii superioare și cu mult superioare celor pe care unii dintre ei se laudă că le-au făcut la Spiru Haret“, a declarat Cumpănașu la Realitatea TV.

De precizat că, în sistemul Bologna, nu poți urma studiile masterale, decât dacă ai absolvit facultatea, nivelul licență. Precizăm că Elveția este membru al Procesului Bologna din 1999 (sursa și detalii).

Citește și:

 


1 comment
  1. O explicație pentru admiterea, daca exista, la Executive Master, ar fi că a depus o diploma de licență falsă. As zice ca, având în vedere ce relații incredibile are in sistemul universitar, cam asta s-a întâmplat.
    Sau a găsit vreo dubiosenie neacreditata pe nicaieri care nu i-a cerut nimic, doar banii. Obținea diploma si o trecea in CV. Trântea, langa numele facultății, numele unui oraș elvețian si se cheamă că are educatie.
    Incredibil la ce grad de impostură s-a ajuns în societatea românească.
    Nimeni nu mai verifică nimic, nimeni nu mai plateste pentru nicio fapta cu caracter penal, parca ar fi Vestul Sălbatic pe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Proiectele de legi “România educată”, “o insultă la adresa tuturor celor care se (mai) simt atașați de școala românească” – Scrisoarea deschisă a profesorului universitar Eugen Munteanu către președintele Iohannis

“Fiți generos, domnule președinte, și dați un semnal clar că totul trebuie luat de la capăt” în ceea ce privește proiectele de legi “România Educată”, este îndemnat Klaus Iohannis într-o…
Vezi articolul

Profesorii au dat peste 120 de alerte din școlile lor, în doar 24 de ore, pe HartaEdu, platforma care, în premieră în România, oferă profesorilor și membrilor societății civile posibilitatea să semnaleze urgențele din Educație. Cum funcționează (P)

Probleme de conectivitate sau lipsa tehnologiei necesare educației digitale, instituții fără sursă de apă autorizată, fără grupuri sanitare sau săli de sport, ori nevoi punctuale ale sălilor de clasă, ale…
Vezi articolul

EXCLUSIV Cine sunt câștigătorii licitației pentru manualele de anul viitor cu care Ministerul Educației a încheiat acorduri-cadru. Majoritatea rezultatelor licitației de manuale de clasa a VII-a sunt contestate

Ministerul Educației a stabilit primii câștigători ai licitației pentru manualele de clasele I – a VII-a, care din septembrie ar urma să intre în școli. Aproape toate editurile participante la…
Vezi articolul