Reacție dură a Bisericii Ortodoxe față de Legea care introduce educația sexuală în școli: ”Atentat asupra inocenței copiilor”

2.804 vizualizări
Patriarhia Română a reacționat extrem de dur într-un comunicat de presă față de intrarea în vigoare a legii care prevede obligativitatea ca în unitățile școlare să fie organizate, cel puţin o dată pe semestru, programe de educaţie pentru viaţă şi pentru sănătate, inclusiv educaţie sexuală pentru copii, potrivit G4Media.ro.

Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis la 3 aprilie.

Patriarhia susține că ”încadrarea în mod obligatoriu a elevilor în programe de educație sexuală reprezintă un atentat asupra inocenței copiilor, împiedicând dezvoltarea lor firească și marcându-i pe aceștia pentru întreaga viață. ”

Biserica Ortodoxă aduce în sprijinul afirmațiilor sale ”studii realizate în diferite țări”, care ar fi demonstrat că ”o astfel de abordare a educației copiilor a avut ca urmare începerea vieții sexuale mai devreme, cu implicațiile de rigoare, fără vreo îmbunătățire în plan social”.

G4Media.ro notează că România are una dintre cele mai mari rate de avort în rândul adolescentelor din întreaga Uniune Europeană.

Citește articolul complet pe G4Media.ro


7 comments
  1. Nu le-ar fi rusine! Cand incercam sa iesim din evul mediu, cum apare biserica. În zilele noastre copiii au nevoie de educație. Chiar si sexuală, chiar si financiara. Cat sa mai învețe pe de rost chestii pe care le gasesc oricand la un click distanta? Trebuie educați sa foloseasca informațiile si sa isi cunoască trupul si mintea

  2. Nu aș putea garanta că educația sexuală va avea un efect benefic asupra modului de viață al copiilor. Vom vedea!
    Ne este însă clar că situația de acum este total necorespunzătoare ba chiar una tragică pentru tineri. Educația de acasă lasă foarte mult de dorit, Orele de religie nu au adus absolut nici un beneficiu în educația copiilor iar școala i-a scăpat total din mână pe copii. Nivelul din ce în ce mai scăzut al educației se resimte în societate, creșterea infracționalității. Prostituția a explodat în țară dar mai grav, România exportă prostituția în toate țările UE. Pedofilia nu mai este ceva rar întâlnit, dimpotrivă România a devenit un rai al pedofililor din țările Europene, multe cazuri de abuz asupra copiilor s-au soldat cu crime. Fetițe care concep și nasc încă de la vârstra copilăriei. Și atunci oare nu ar fi normal ca BOR să se întrebe mai întâi ce a făcut în orele de religie, de catehism, ce acțiuni a întreprins cu copii, cu părinții copiilor, cu nașii, cu învățătorii, cu școala, cu medicii, cu poliția, cu partidele politice etc. BOR nu s–a implicat nici în această gravă problemă, așa cum nu s-a implicat nici în problema hoției, a minciunii, a înșelătoriei, a tâlhăriilor, divorțurilor, a abandonului familial, a uciderii copiilor,etc,etc.
    Rugăciunile pe care le fac unii preoți iată că nu au fost de ajuns. Este nevoie de mai mult, de mai multă educație și de ajutor pentru a ieși din sărăcie prin muncă, prin calificare, prin învățare. Copii trebuie să fie ajutați să scape de săracie fără să mai fie nevoiți să apeleze la sex,prostituție…etc.

    1. Aveți dreptate. Studiul citat de reprezentanții Patriarhiei concluzionează că educația sexuală în școli este ineficientă. Soluția ar fi să o îmbunătățim (să dezbatem despre cine o face și cum se face) nu să o eliminăm. Orice s-ar spune, e cu siguranță mai bine ca tinerii să primească educație sexuală din școli decât de pe pornhub. Cel mai grav pericol în ziua de azi în acest sens îl reprezintă videochatul, care va atrage din ce în ce mai mulți tineri nesupraveghiați, promițând un câștig facil. Desigur că acest fenomen este amplificat în contextul sărăciei.
      Dar mai este nevoie și de educație media, tinerii încă nu realizează consecințele trimiterii imaginilor intime prin mijloacele media. Iarăși, acest fenomen se accentuează în perioada pandemiei (https://www.scena9.ro/article/revenge-porn-adolescenti-pandemie).

  3. BOR sau, mai bine zis, habotnicia în forma pura! Nu mă intelegeti gresit: sunt si crestin si credincios, dar nu sunt de acord cu indaratnicia disimulta in dogme bisericesti. E patetic sa sustii ca Educaţia Sexuală este “un atentat la inocenţa copiilor”, atat timp cat exact aceasta inocenta este cea care are de suferit de pe urma necunoasterii….
    D~na Mirela are dreptate 100% in ceea ce a afirmat mai sus! E timpul sa facem ce trebuie, cum trebuie şi cand trebuie pentru a evita ulterioare si nenumarate alte neplaceri!
    Nu generalizez, dar ii sfatuiesc pe inaltii prelati sa~si mai vada si barna din ochii lor, mai putin paiul din ochii altora; atunci cand ascunzi si musamalizezi multe activitati “lumesti”, nu ai dreptul sa arati cu degetul: nu judeca, sa nu fi judecat!

  4. Fix asta era durerea mare acum! Dar in biserici de ce se face predica pe teme de abstinenta? Abstinenta aceea de la ce este?!? Nu de la sex? Frica i-a fost dintotdeauna BOR sa nu care cumva oamenii sa vada si sa judece cu mintea lor! Isus a invitat omul la cunoastere, nu la bezna mintii, cum o face dintotdeauna BOR – a se vedea rezultatele experimentului pe poporul roman vesnic supus si pupator de moaste si botfori la stapan!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Alexandru Rafila, atac dur la premierul Cîțu: Credeți că este întâmplător că s-a decis achiziția de urgență a testelor pentru elevi acum? De ce nu s-au cumpărat în vară testele, cu un preț mai mic, cu o procedură internațională, ci acum prin procedură de atribuire directă cu un preț mai mare decât în farmacie?

Atac dur lansat de medicul Alexandru Rafila, vehiculat ca viitor ministru PSD al Sănătății într-un guvern PNL-PSD, la premierul Florin Cîțu, pe tema testelor noninvazive pentru elevi. “Noi avem starea…
Vezi articolul

Elevii maghiari din Transilvania: sub 50% au acces la învăţământ digital interactiv, în timp ce majoritatea primesc temele prin SMS, e-mail sau site-uri de socializare / 40% din părinţi vor recuperarea clasică a orelor, chiar și în lunile de vară

Mai puțin de jumătate dintre elevii maghiari din Transilvania au acces la metode digitale interactive de predare, dar peste 60% au continuat să învețe primind temele prin SMS, e-mail sau…
Vezi articolul

INTERVIU Profesorii trebuie să fie mult mai informați decât elevii în privința drogurilor, altfel nu mai au nici o autoritate în fața lor / Într-un caz de suspiciune de consum de droguri, prima intervenție a profesorului trebuie să fie cu copilul pentru că responsabilitatea profesorului este în primul rând față de bunăstarea copilului, spune psihoterapeutul Bogdana Păcurari

“Pentru a putea recunoaște semnele unui elev care consumă droguri, un profesor ar trebui să fie instruit despre ce droguri există, cât de periculoase sunt, care sunt efectele asupra creierului…
Vezi articolul

Cum s-au format galaxiile? Și cum observă oamenii de știință spațiul? Cercetătorul Mark McCaughrean vine la Bucharest Science Festival pe 27 septembrie – programul evenimentului cu experimente și vizite în laboratoare

Experimente științifice, vizite în laboratoare și răspunsuri la întrebări despre de la cercetătorul Mark McCaughrean sunt câteva activități din programul Bucharest Science Festival, care începe pe 25 septembrie în Capitală,…
Vezi articolul