Reacția Ministerului Educației la boicotarea simulărilor de către elevii de clasele a VII-a și a VIII-a

4.880 de vizualizări
Ministerul Educației reacționează la protestul “foaia goală” inițiat de elevi, în prima zi de simulare a examenelor naționale. “Având în vedere inițiativa Consiliului Național al Elevilor de a organiza un protest cu scopul de a boicota simularea Evaluării Naționale, Ministerul Educației Naționale face următoarele precizări”, spune instituția, care precizează că “rezultatele obținute de elevi la examenele naționale arată că se impune intensificarea eforturilor tuturor factorilor implicaţi pentru asigurarea succesului educațional al tuturor copiilor”.

Reacția integrală a Ministerului Educației la protestul elevilor

“Precizările Ministerului Educației referitoare la organizarea simulării Evaluării Naționale în anul școlar 2018-2019

Având în vedere inițiativa Consiliului Național al Elevilor de a organiza un protest cu scopul de a boicota simularea Evaluării Naționale, Ministerul Educației Naționale face următoarele precizări:

  • Simulările examenelor naționale au scopul de a familiariza elevii cu rigorile testelor pe care le vor susţine la finalul ciclului gimnazial/liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare în cadrul examenelor naționale.
  • Proiectul de ordin de ministru prin care a fost aprobată organizarea simulării Evaluării Naționale și a simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2018-2019, a fost dezbătut în cadrul Comisiei de Dialog Social din care fac parte reprezentanții elevilor, părinților, profesorilor și ai altor parteneri sociali, majoritatea susținând acest demers care vine în sprijinul elevilor.
  • În anul 2018, la Evaluarea Naţională din 150.603 candidați înscriși, 55.080 elevi nu au obținut nota 5 la proba de Matematică, iar 31.440 de elevi au luat note sub 5 la proba de Limba și Literatura Română.
  • Rezultatele obținute de elevi la examenele naționale arată că se impune intensificarea eforturilor tuturor factorilor implicaţi pentru asigurarea succesului educațional al tuturor copiilor, inclusiv al copiilor din grupurile marginalizate social și în situație de risc de abandon şcolar, accesului egal al acestora la oportunități, drepturi și servicii din domeniul educațional, precum și pentru ameliorarea rezultatelor elevilor la examenele naţionale.
  • În vederea susținerii și promovării cu succes a examenelor naționale, rezultatele elevilor vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. În funcție de concluziile desprinse, se vor adopta măsurile adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, inclusiv prin activități de pregătire suplimentară, identificarea dificultăților de învățare ale elevilor, elaborarea, implementarea, monitorizarea şi evaluarea unui plan de intervenţie personalizat etc.
  • MEN a susținut în permanență orice propunere care poate să conducă la îmbunătățirea performanțelor obținute de elevi în procesul de învățare, inclusiv a performanțelor obținute în cadrul examenelor naționale și consideră că fiecare partener poate contribui în mod constructiv la acest demers.”

Citește și:

 

 


3 comments
  1. Madam Andronescu ar trebui sa rezolve ea subiectele la limba română în 2 ore sa fc creație,sa scrie corect,caligrafic sa vedem dc reușește.Simulari ar trebui să dați voi cei din Ministerul Educației sa vedem dc aveți nevoie și folosiți aceste compuneri în viața de zi cu zi bateți câmpii cu asemenea subiecte mai ales că mulți citiți ce va compun alții.Cere-ti caligrafie pt ce, materia nu e in programa lasa-ti copii să scrie cum pot ei nu le luați puncte pt caligrafie,așezare in pagina etc sa fc in 2 ore cam multe cereri de la ei, ce nu puteți nici voi.Ne distrugeți copii. Ce ziceți voi din Ministerul educației să dați niste simulări sa va notăm noi dc sunteți apti pt postul ocupat.

  2. Pe scurt, politica educationala a anului 2019: nu stim cum sa educam elevii, asa ca ii speriem din timp ca sa aiba timp sa ia meditatii. Semnat, Adultii

  3. Ar trebui sa le fie rusine. Cand anunti o simulare nationala la clasa a VII a cu doar 10 zile inaintea sustinerii acesteia, cand nu publici modele de subiecte, nu poti emite pretentii ca elevii sa le accepte.
    In urma tuturor evaluarilor si a simularilor date se face macar o analiza, macar o modificare in actul de predare, in programele invechite si ingramadite?
    Nu am vazut asa ceva, in plus profesorilor de la clasa nu le pasa nici de evaluarile nationale, nici de simulari, nu se implica deloc. Poate doar cei care dau meditatii in privat sa se agite.
    Asa ca ministerul sa ne mai lase cu cresterea succesului elevilor. Doar daca pregatesti copilul in privat , prin meditatii la romana si la matematica poti avea succes, altfel nu cred.
    Tot invatamantul romanesc este o harababura , iar viitorul arata si mai sumbru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ULTIMA ORĂ Clasamentul QS internațional al universităților, după domenii de studiu: România are prezență zero la specializări ca Educația, Dreptul, Administrația sau Științele Politice

Universitățile românești lipsesc cu desăvârșire din cele mai multe capitole, în clasamentul internațional QS al instituțiilor de învățământ superior, după domenii și specializări de studiu, dat publicității miercuri noapte. Clasamentul…
Vezi articolul
Transport gratuit pentru elevi

Senatorul USR Ștefan Pălărie, despre testarea antidrog în școli: Guvernanții încearcă să arunce în cârca părinților, profesorilor și elevilor o problemă gravă – traficul de droguri, pe care ei stau și îl urmăresc cu „atenție și îngrijorare”

După ce în această săptămână ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, prefectul Capitalei, Rareş Hopincă și ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila au vorbit despre testarea antidrog în școli, senatorul USR Ștefan Pălărie…
Vezi articolul

Ligia Deca, întrebată dacă profesorul debutant va primi 4.600 de lei net, spune că salariile din 2024 au fost “o negociere” cu sindicatele și că “obiectivul meu” este ca noua grilă de salarizare să plece de la salariul mediu pe economie / Ar însemna că debutantul nu va avea 4.600 de lei net nici pe noua lege

Ministra Educației, Ligia Deca, a fost întrebată de jurnaliștii din județul Argeș, dacă profesorul debutant va primi 4.600 de lei salariu: “Există un angajament al coaliției care vizează noua grilă…
Vezi articolul