Răzvan Cuc, PSD: „Cu ‘România educată’, cetăţeanul de la Cotroceni a câştigat alegerile din 2014. Au trecut 7 ani de când proiectul lâncezeşte”. Iohannis: „Se va constitui un grup de lucru transpartinic pentru a construi cadrul legislativ pentru implementare”

302 vizualizări
Invatatoare in fata elevilor la clasa, in scoala / Foto: Dreamstime.com
Foto: © Koba Samurkasov | Dreamstime.com
Senatorul PSD Neamţ Răzvan Cuc a scris, luni, pe Facebook, că au trecut 7 ani de când proiectul “România Educată” trebuia implementat, proiect pe care Klaus Iohannis l-a anunțat încă de la alegerile prezidențiale din 2014. Săptămâna aceasta, Guvernul Cîțu urmează să adopte proiectul președintelui României printr-un memorandum, care ulterior va fi transformat într-o nouă lege a Educației ce va intra la dezbateri în Parlament în toamnă.

Legea ar putea fi votată în Parlament la finalul acestui an sau la începutul lui 2022, iar partidele ar urma să conlucreze în interesul Educației, nu al luptelor politice personale. Mai exact, despre transformarea în lege a proiectului, președintele Klaus Iohannis a spus pe 7 iulie că „în cel mai scurt timp se va constitui un grup de lucru transpartinic pentru a construi cadrul legislativ care se permite implementarea proiectului”.

Mesajul senatorului Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor PSD, pe Facebook:

„Cu proiectul ‘România educată’, cetăţeanul de la Cotroceni a câştigat alegerile din 2014. Vă daţi seama?!… Au trecut 7 ani în care acest ‘proiect’ a lâncezit ca şi aşa-zisul său autor. Acum l-a scos de la naftalină şi îl mai plimbă puţin prin faţa românilor, ca să rămână proaspăt. În acest an, o elevă din Galaţi a primit nota 3 la matematică la Evaluarea Naţională, dar, după contestaţie, a fost notată cu 8,25. Şi sunt nenumărate situaţii asemănătoare.

Un coşmar provocat de oameni bolnavi de putere, care mint cum respiră. (…) Iohannis şi liberalii săi au îndatorat tânăra generaţie ca nimeni alţii. În pandemie, i-au uitat complet pe copiii care nu aveau laptopuri sau tablete sau internet. Au refuzat să le mărească alocaţiile. Şi-au bătut joc de investiţiile în şcoli. Îşi bat joc de elevi, profesori şi părinţi. Nu au făcut şi nu fac nimic pentru educaţie. Dar au extrem de mult tupeu”.

Foto: 126817427 © Koba Samurkasov | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
În primul rând la consultările cu Iohannis: Corina Dumitrescu, fondator al Universității private Dimitrie Cantemir, protagonista scandalului diplomei inexistente la „Standford” și soția celui care a inițiat proiectul de lege „Facultate fără Bacalaureat”
VIDEO Iohannis: Am propus o nouă structură a liceului / Noul Bacalaureat, bazat pe competențe, rămâne obligatoriu pentru studiile universitare / Colegiile terțiare non-universitare, care vor putea funcționa în universități, vor forma tehnicieni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Întoarcerea studenților din străinătate nu ține de un credit populist, ci de ce se întâmplă aici. Oamenii vor un sistem de sănătate solid, un sistem de educație echitabil și performant, servicii publice prompte – Mădălin Bunoiu, prorector al Universității de Vest din Timișoara

Mădălin Bunoiu, prorectorul Universității de Vest din Timișoara, critică dur inițiativa anunțată de consilierul de stat Mara Mareş ca studiile tinerilor români care vor să învețe în străinătate să fie…
Vezi articolul

Ministrul Educației din Marea Britanie le cere profesorilor retrași din activitate să se întoarcă în clase pentru a-i suplini pe colegii absenți din cauza creșterii cazurilor de infectare cu varianta Omicron a Covid-19

În Marea Britanie, profesorii retrași din activitate (out-of-work) sunt chemați în școli pentru a-și putea înlocui colegii dacă va fi lipsă de personal didactic, pe fondul răspândirii variantei Omicron în…
Vezi articolul

UPDATE Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați – acțiune în instanță pentru anularea ordinului prin care nu a fost confirmat în funcție / Lucian Puiu Georgescu: „cer ministrului să confirme alegerile” / Surse: Ministerul cere universității să înceapă „cu celeritate” procedurile pentru noi alegeri

Lucian Puiu Georgescu, rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, ales pentru un nou mandat, dar pentru care ministrul Ligia Deca a emis ordin de neconfirmare în funcție, a acționat…
Vezi articolul