Rata de promovare la Evaluarea Națională a elevilor maghiari este de 77,09%, anunță Kelemen Hunor. Anul acesta elevii maghiari au susținut examenul după un curriculum diferențiat la limba și literatura română

1.360 de vizualizări
Foto: © Monkey Business Images – Dreamstime.com
Elevii claselor maghiare au susținut Evaluarea Națională după o curriculă diferențiată la Limba și literatura română. Rata de promovare în rândul elevilor maghiari este de 77,09%, a declarat Kelemen Hunor, vicepremier și președintele UDMR, într-o postare video pe Facebook. “Din orice perspectivă analizăm rezultatele din acest an, este o îmbunătățire semnificativă în ultimii 3 ani” a precizat Kelemen Hunor.

“Putem spune că, per ansamblu, elevii claselor maghiare au avut performanțe mai bune decât media națională. Acesta este un rezultat important după o perioadă dificilă în care desfășurarea cursurilor, prezența fizică la ore a fost destul de deficitară în acest an școlar”, a menționat Kelemen Hunor.

Comparativ cu anul 2018, rezultatele de acum indică o îmbunătățire, potrivit lui Kelemen Hunor: “Chiar dacă această îmbunătățire nu este una spectaculoasă în acest moment, dar ne indică faptul că direcția este bună”.

Astfel, în 2018, 53% dintre elevii maghiari au promovat la Limba și literatura română, iar acum rata de promovare este de 56%. La literatura maghiară acum 3 ani, 93% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut un rezultat de promovare, acum acest procent este de 96%. La matematică, procentul elevilor care au primit notă de trecere a crescut de la 55% la 67%.

Declarația integrală:

“Evaluarea Națională este un subiect care revine în fiecare an, și de fiecare dată părinții așteaptă cu nerăbdare să vadă rezultatele testelor.

În acest an, pentru prima dată, elevii claselor maghiare au susținut examene conform unei curricule diferențiate la limba și literatura română, iar subiectele au fost, de asemenea, în conformitate cu materia studiată de ei. Putem spune că, per ansamblu, elevii claselor maghiare au avut performanțe mai bune decât media națională. Acesta este un rezultat important după o perioadă dificilă în care desfășurarea cursurilor, prezența fizică la ore a fost destul de deficitară în acest an școlar.

Rata de promovare în rândul elevilor maghiari este de 77,09%. Desigur, se poate spune imediat că trebuie raportat acest rezultat la anul școlar anterior, dar atunci să îl comparăm cu cel din 2018, nu cu cel din 2020, pentru că și acela a fost un an dificil.

În concluzie, comparativ cu anul 2018, putem observa o îmbunătățire a rezultatelor la toate cele trei materii de examen, chiar dacă această îmbunătățire nu este una spectaculoasă în acest moment, dar ne indică faptul că direcția este bună. De exemplu, în 2018, 53% dintre elevi au promovat la limba și literatura română, iar acum rata de promovare este de 56%. La literatura maghiară acum 3 ani, 93% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut un rezultat de promovare, acum acest procent este de 96%. La matematică, procentul elevilor care au primit notă de trecere a crescut de la 55% la 67%.

Oricum privim, din orice perspectivă analizăm rezultatele din acest an, este o îmbunătățire semnificativă în ultimii 3 ani.”

Foto: Monkey Business Images – Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educația din România și, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro își poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lista cu peste 600 de locuri rămase libere la licee din București, pentru a doua etapă a repartizării, publicată de Inspectoratul Școlar / Câte un loc liber la Colegiile Naționale “Sfântul Sava”, “Matei Basarab” sau la Liceul “Ion Neculce” și 4 locuri la Colegiul Național “I.L Caragiale”

Lista cu locurile rămase libere la licee din București, pentru a doua etapă a repartizării, publicată de Inspectoratul Școlar al Municipiului București. După prima repartizare computerizată au rămas 638 de…
Vezi articolul

Ministrul Culturii, discuție cu omologul ucrainean despre posibilul furt al pisaniilor moldovenești ale lui Ştefan cel Mare din Muzeul de Istorie al orașului Herson, de către ruși: Nu există informații certe, dar avem promisiunea unei verificări

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a afirmat că a discutat cu omologul ucrainean, Olexandr Tkachenko, despre ”posibilul furt al pisaniilor moldoveneşti ale lui Ştefan cel Mare din Muzeul de Istorie al…
Vezi articolul

UPDATE Tichete educaționale de 500 de lei în 2023. Părinții pot depune cererile până pe 26 octombrie, prevede proiectul de ordonanță de urgență adoptat de Guvern / Școala a început de o lună pentru 410.000 de copii beneficiari fără sprijinul pentru rechizite

Cererile pentru tichetele educaționale de 500 de lei pe suport electronic vor putea fi depuse la școli de părinții încadrați la acest tip de sprijin până pe 26 octombrie, adică…
Vezi articolul

OFICIAL Evaluare psihiatrică obligatorie, la 4 ani, pentru personalul care predă și cel auxiliar din universități / Lista cu afecțiunile care constituie contraindicații pentru funcțiile din învățământul superior

Menținerea într-o funcție didactică de predare sau didactică auxiliară din învățământul superior este condiționată de evaluarea medicală la un interval de 4 ani, care va include, în mod obligatoriu, și…
Vezi articolul