Rata de promovare la Bacalaureatul de toamnă 2022 este de 35,4%

375 de vizualizări
Rezultate finale Evaluarea Națională 2020
Foto: INQUAM Photos – Bogdan Dănescu
Rata de promovare la Bacalaureatul de toamnă 2022 este de 35,4%, în urma soluționării contestațiilor, după cum scrie ministrul Sorin Cîmpeanu într-o postare pe Facebook. Rata de promovare după afișarea rezultatelor inițiale, miercuri, 31 august, a fost de 32,5%.

EduPedu.ro a scris cu puțin timp în urmă despre rezultatele finale de la BAC 2022, sesiunea de toamnă, care au fost publicate. Vezi listele cu notele candidaților, pe județe.

“Rata finală de promovare, înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului național de bacalaureat 2022 (după soluționarea contestațiilor) este 35,4%, în creștere cu aproape 3% față de rezultatele inițiale (32,5%) și cu 2,5%, comparativ cu sesiunea de toamnă a anului trecut. În acest context, 35,4% este cea mai ridicată rată de succes consemnată pentru acest tip de sesiune din anul 2009 până în prezent”, transmite Cîmpeanu.

“Au promovat examenul 10.092 de candidați (cu 821 mai mulți, față de prima afișare a rezultatelor)”, mai scrie oficialul în postare.

O analiză a rezultatelor inițiale a arătat că peste 9.270 de candidați au promovat examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea august-septembrie, potrivit datelor Ministerului Educației. Dacă raportăm numărul promovaților la numărul celor înscriși, procentul obținut este peste 26%.

Amintim că peste 34.820 de tineri s-au înscris la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului: „aproape două treimi provin din promoţia anului 2022 (22.586 candidați), iar 12.237 candidați provin din promoţiile anterioare”, conform Ministerului Educației. Potrivit unei analize Edupedu.ro, este cel mai mic număr de candidați din istoria ultimilor 18 ani a Bacalaureatului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, despre interesul scăzut pentru Istorie: Reducerea dramatică a numărului de ore și înlocuirea unor profesori de istorie cu suplinitori au generat această reacție

Istoria nu mai este un domeniu atractiv pentru studenți. ”În ultimii ani, unele măsuri luate la nivelul Ministerului Educației, adică reducerea dramatică a numărului de ore de Istorie, înlocuirea unor…
Vezi articolul

Consiliul Național al Elevilor cere ministerului Educației dezbateri și consultări până la sfârșitul lunii pe tema modificărilor ce trebuie aduse Regulamentului de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP), în contextul în care din 5 septembrie structura anului școlar va fi împărțită în 5 module

Încă din luna aprilie 2022, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a menționat în repetate rânduri o serie de modificări care ar putea să fie introduse în noul regulament, și a anunțat…
Vezi articolul