Rata de infectare COVID-19 la copii a crescut accelerat de la deschiderea școlilor, iar incidența la grupa 5-9 ani s-a dublat – raport INSP. Documentul nu face referire la evoluția testărilor în rândul copiilor, după începerea școlii

5.850 de vizualizări
Sursa: INSP
Rata de infectare COVID-19 la copii are o creștere mai accelerată decât cursul general al epidemiei în România, arată Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), într-o analiză a evoluției epidemiei în țara noastră, publicată miercuri și citată de G4Media.ro. Aceasta nu face, însă, referire la modul în care a evoluat testarea pentru COVID-19 în rândul copiilor, testare care, din 8 februarie, este esențială pentru buna desfășurare a școlii față în față.

Documentul arată că impactul direct asupra sistemului sanitar datorat creșterii numărului de cazuri la copii și tineri este redus, dar, în privința impactului indirect, notează că 97% dintre copiii infectați sunt izolați la domiciliu și pot transmite boala adulților care, în funcție de vârstă și comorbidități, pot ajunge în spitale.

Potrivit raportului, în perioada 8-21 februarie, adică de la deschiderea școlilor, ratele de incidență săptămânală au crescut majoritar în grupa de vârstă 0-19 de ani și în grupa de vârstă 20-39 de ani. În grupele de vârsta de peste 40 de ani s-au înregistrat scăderi ale ratei de incidență.

Conform graficelor publicate de INSP, cea mai accelerată creștere este la copiii de 5-9 ani, adică preșcolari și din clasele primare, care merg la școală indiferent de scenariul în care se află localitatea. Incidența la această categorie s-a dublat în două săptămâni.

Sursa: INSP

Citește articolul complet pe G4Media.ro


4 comments
  1. Sa-ti dai niste bobarnaci in cap edupedu.ro … tu si cu ministru ala, a si sa nu uit…si cu craiu’ ala…ala de se da si doctor epidemiolog, de toate, acum …stii tu care…dupa ce ati militat atat ca nu, copiii nu respira aer, ei au supape speciale cu care filtreaza virusul…doar ca ati “uitat” sa precizati ca il deverseaza parintilor si bunicilor sau mai rau incercati sa minimizati asta…Mai bine spuneati simplu: deschidem scoala sa nu zicem ca nu am incercat…ar fi fost mai cinstit si mai bine primit decat toata abureala ca scoala (mai ales romaneasca) e mediu steril in vrun fel sau altul…

  2. Să înțelegem că ni se pregăteşte ( iar) din pics/ pix/ taste…ceva …
    Bun aşa.
    Interesant că la o populație şcolară de vreo 300 de copii nu e niciun caz. Muci- pentru pudibonzi/ pudibond= secreții nazale, răceli, IACRS…da.Că e sezonul.

      1. Bone…cu sau fără studii de specialitate???Ca să adaptez stilul de comunicare …conform pregătirii academice/ sau lipsei acesteia.🐵

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

De ce își doresc rectorii să fie veșnici. Sociologul Marian Preda, rectorul Universității din București: Poți să mărești mai mult decât trebuie salariile, să angajezi oameni care îți sunt loiali / Nu este moral ca o universitate să aibă aceeași persoană la conducere timp de 17 sau de 22 de ani, așa cum se va întâmpla dacă legea e votată în varianta actuală

„Dacă vrei într-un fel sau altul să influențezi pe votanți, poți să mărești mai mult decât trebuie salariile. Poți să angajezi timp de 4 ani oameni care îți sunt loiali…
Vezi articolul

Elevii pasionați de limbi străine se pot înscrie până pe 14 octombrie la concursul de traduceri al Comisiei Europene – Juvenes Translatores 2024. O școală poate înscrie cel mult 5 elevi, câștigătorii sunt premiați la Bruxelles alături de părinte și un profesor

Școlile din România se pot înscrie până pe 14 octombrie la concursul european de traduceri „Juvenes Translatores”, organizat în sistem online de Comisia Europeană (CE). Zeci dintre acestea vor fi…
Vezi articolul