România avea, în 2022, cea mai ridicată rată de deprivare materială şi socială severă în rândul tinerilor (cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani) din rândul statelor membre UE, de 25,4%, în condiţiile în care media la nivelul blocului comunitar era de 6%, arată datele publicate vineri de Eurostat, transmite Agerpres, citat de G4Media.ro.
Eurostat definește deprivarea materială severă ca fiind existența unor condiții de viață constrânse în mod drastic de lipsa de resurse, cu prezența a cel puțin 4 dintre următoarele 9 elemente de deprivare: persoanele nu își pot permite i) să își plătească chiria sau facturile de întreținere, ii) să își mențină locuința la un nivel de încălzire adecvat, iii) să se confrunte cu cheltuieli neașteptate, iv) să mănânce carne, pește sau o proteină echivalentă o dată la două zile, v) o săptămână de vacanță în afara locuinței, vi) un automobil, vii) o mașină de spălat, viii) un televizor color sau ix) un telefon.
Potrivit acestor date, ţările UE cu cea mai mare proporţie de tineri care se confruntă cu deprivare materială şi socială severă au fost România (25,4%), Bulgaria (18,6%) şi Grecia (14,9%). Pe de altă parte, proporţia a fost mai mică de 3% în 12 state membre UE: Slovenia, Austria, Luxemburg, Croaţia, Polonia, Cehia, Ţările de Jos, Estonia, Malta, Cipru, Finlanda şi Suedia.
1 comment
“Nu s-ar zice!”
Sunt pline mallurile și cafenelele de elevi!
Au telefoane high end, la gimnaziu își comandă mâncare prin Glovo, nu mai mănâncă nimeni din pachetul de acasă, vapează…chiar și la nivelul ăsta trebuie să păstreze o imagine.
Nu poți purta haine normale, strigă unii după alții “fake-ule”!
Trebuie să ai neapărat gene, și au, unghii cu gel! Acestea sunt oribile, dar costă!
0 valori, 0 ambiție de a realiza ceva prin muncă! MUNCĂ??? Doamne, ferește!
Îsi merită soarta!