Răsturnare de situație în PNL: Marina Manea e noua propunere de secretar de stat la educație, după ce Violeta Vijulie anunțase că filiala sector 3 o susține pe această poziție

4.918 vizualizări
Violeta Vijulie si Maria Manea / Colaj foto: Facebook.com
Răsturnare de situație în PNL: în aceeași zi în care a declarat pentru Edupedu.ro că postul de secretar de stat în Ministerul Educație pe fonduri europene a fost stabilit de liberali pur și simplu prin tragere la sorți și i-a picat filialei Sector 3, care o susține pe această funcție, Violeta Vijulie a pierdut la vot poziția de propunere pe funcție în favoarea Mariei Manea. Potrivit surselor Edupedu.ro, miercuri seară PNL Sector 3 a decis în cadrul unei ședințe să stabilească prin vot care este persoana pe care o susține pe postul de secretar de stat la Ministerul Educației, pe fonduri europene. La vot, câștigătoare a ieșit Maria Manea, actual inspector școlar adjunct la București.

Dar nu doar filiala Sector 3 a liberalilor a votat aseară ca Manea să fie propunerea. Și PNL București a fost aseară de acord cu propunerea PNL Sector 3. În prezent, propunerea PNL pentru premierul Florin Cîțu este Maria Manea pentru funcția de secretar de stat în Ministerul Educației, și nu Violeta Vijulie, conform acelorași surse. 

Potrivit surselor Edupedu.ro, Maria Manea a obținut miercuri seară 18 voturi pentru a fi propunerea filialei Sector 3 a PNL pentru funcția de secretar de stat în Educație, în timp ce Violeta Vijulie a obținut 14 voturi.

Decizia finală aparține premierului Florin Cîțu, care numește secretarii de stat. 

Amintim că liberalii stabiliseră inițial ca Violeta Vijulie să fie secretarul de stat pe fonduri europene în Educație, după ce aceasta a pierdut funcția de președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici – agenție “cerută” la negocieri de USR. 

Violeta Vijulie, miercuri dimineață: “Eu sunt prim-vicepreședinte la PNL Sector 3 și aceasta este filiala care mă susține, pentru că la tragerea posturilor între filiale poziția de secretar de stat pe fonduri europene de la Ministerul Educației a revenit filialei Sector 3” 
Violeta Vijulie si Ludovic Orban / Foto: Facebook.com

Miercuri dimineață, 13 ianuarie 2021, Violeta Vijulie a declarat pentru Edupedu.ro că va fi secretar de stat la Ministerul Educației, unde se va ocupa de fondurile europene și relația cu Parlamentul. 

Expertă în comunicare după cum singură se intitulează, a declarat într-o reacție la articolul care anunța trecerea sa de la Agenția funcționarilor publici la Educație că nu a fost susținută pe noul post de secretar de stat de către Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași urmărit penal de DNA pentru luare de mită.  

Eu sunt prim-vicepreședinte la PNL Sector 3 și aceasta este filiala care mă susține, pentru că la tragerea posturilor între filiale poziția de secretar de stat pe fonduri europene de la Ministerul Educației a revenit filialei Sector 3”, a afirmat Violeta Vijulie, pentru Edupedu.ro. 

Întrebată dacă tragerea la sorți este ceea ce o recomandă pentru postul de secretar de stat în Ministerul Educației, Vijulie a răspuns că “aceasta este modalitatea în care a revenit acest post la PNL. Ce mă recomandă pe mine este că am lucrat pe fonduri europene și faptul că în câteva luni la conducerea Agenției Naționale a Funcționarilor Publici eu am reușit să fac rost de fonduri europene pentru prevederi din codul administrativ pentru care nu era alocat buget, în situația în care toate liniile de finanțare erau închise”. 

Vijulie a declarat pentru Edupedu.ro că “am avut ieri [marți, 12 ianuarie 2021 – N.Red.] o scurtă întâlnire cu ministrul educației, în care am discutat că mă voi ocupa de fonduri europene și relația cu Parlamentul, pentru că trebuie să aibă suport legislativ și eu am fost mulți ani consilier parlamentar. Urmează ca săptămâna viitoare, când o să ne numească dl prim-ministru, să am în primul rând o analiză cu departamentele interne si cu dna Mihaela Popa. (…) Dar așa cum poziția de președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici a fost trasă la negocieri de partenerii noștri de coaliție, așa și poziția aceasta a fost trasă de altă filială. Nu este niciun secret, a fost totul făcut la vedere, pe baza unui algoritm”. 

Vijulie a refuzat să spună cine sunt ceilalți secretari de stat care și-au câștigat pozițiile prin același algoritm la vedere. 

Declarațiile integrale în cadrul cărora Vijulie anunța că este noul secretar de stat în educație, aici

Cine este Maria Manea, noua propunere a PNL Sector 3 pentru postul de secretar de stat pe fonduri europene în Educație
Foto: Facebook.com/ Marina Stefania Manea

Maria Manea este inspector școlar general adjunct în București și lucrează în Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) de 9 ani, potrivit propriilor sale declarații. 

Este profesoară de Limba și literatura română la Colegiul Național Mihai Viteazul din Capitală. De asemenea, este vicepreședinte PNL Sector 3.

Are în declarația de avere 4 terenuri, dintre care unul agricol cumpărat în 2013 și alte 3 intravilan cumpărate în 2019, precum și o casă construită în 2020. Deține, potrivit aceleiași declarații de avere, 2 autoturisme: un BMW din 2014 și un Hyundai din 2017. 

Venitul anual încasat declarat în septembrie 2020 a fost de 71.466 de lei, salariu de la Inspectorat, conform declarației de avere, precum și 600 de lei de la Proedus, pe un contract de drepturi intelectuale. 

Potrivit declarației de interese, este acționar al Promissing Education SRL. Manea a declarat pentru Edupedu.ro că firma “nu a avut niciodată activitate, ceea ce se poate verifica la Registrul comerțului oricând”. “I-am transferat-o soțului, care și-a transformat firma, dar a rămas această denumire”, a precizat aceasta.

Manea a precizat că nu a fost niciodată membru ALDE, așa cum a fost vehiculat în unele medii. “Nu am fost niciodată decât membru PNL”, a afirmat aceasta.

Descarcă de aici Declarația de avere a Mariei Ștefania Manea


1 comment
  1. Aha! Aflu de pe net că doamna a venit în PNL de la ALDE. Am găsit și o declarație de avere (interesante interese… cu firma Promising Education). Nu găsesc însă un CV al doamnei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitățile românești, care de acum au responsabilitatea să verifice doctoratele, nu au raportat în doi ani niciun caz identificat de plagiat pentru 73.000 de teze scrise între 1990-2016 – oficiali din Ministerul Educației

Universitățile capătă, prin noua Lege 199/2023, rolul central în verificarea suspiciunilor de plagiat în tezele de doctorat pe care ele le acordă, o schimbare substanțială comparativ cu situația de până…
Vezi articolul

A murit academicianul Bogdan Simionescu, fost vicepreședinte al Academiei Române, președinte al Școlii Doctorale a Academiei și director la Institutul de Chimie „Petru Poni” din Iași

Academia Română anunţă stingerea din viaţă, joi, a profesorului academician Bogdan C. Simionescu, personalitate marcantă a chimiei româneşti şi internaţionale, mentor al multor generaţii de chimişti şi vicepreşedinte al Academiei…
Vezi articolul

Oana Boca, Centrul Național al Cărții: Regret enorm faptul că un reprezentant al Ministerului Educației nu a participat la dezbaterea „Cartea digitală și societatea cunoașterii”. Am fi avut multe să îl întrebăm

Directorul Centrului Naţional al Cărţii (CENNAC), Oana Boca, a afirmat, vineri, că publishing-ul de carte românesc poate fi salvat doar printr-o amplă campanie de educaţie pentru lectură, transmite Agerpres. Boca…
Vezi articolul

Ministrul Muncii, despre majorarea salariilor profesorilor: Avem un plan, dar nu putem face legea salarizării unitare pe bucăţi, acum pentru profesori, săptămâna viitoare pentru altă categorie salarială. Din păcate, nu se poate peste noapte

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat că Guvernul are deschidere spre dialog, referindu-se la nemulţumirile angajaților din învățământ privind salariile, şi există un plan în acest sens, însă legea salarizării…
Vezi articolul

RAPORT 42% dintre elevi nu pot interpreta o informație, nu pot construi idei proprii, nu pot stabili asemănări și diferențe între personaje, arată Raportul național de literație / Doar 11% au competențe funcționale de literație

În medie, elevii din România nu au competențe în interpretarea unei informații, în formarea unor idei proprii și integrarea acestora în contextul dat prin interpretarea și argumentarea unor ipoteze, nu…
Vezi articolul