Proiect susținut de UiPath Foundation

RAPORT UiPath Foundation a susținut peste 25.000 de copii din familii vulnerabile și peste 3.000 de profesori / Raluca Negulescu-Balaci: Obiectivul nostru este să construim sisteme de sprijin integrat și pe termen lung, oferind contextul educațional necesar pentru a ne asigura că potențialul nelimitat al copiilor nu rămâne captiv în sărăcie

554 de vizualizări
Foto: UiPath Foundation / https://raport2020.uipathfoundation.com/
UiPath Foundation a susținut, în perioada 2019-2021, peste 25.000 de copii din familii vulnerabile din România și India să aibă acces la educație de calitate și peste 3.000 de profesori din România au beneficiat de activități de formare pentru îmbunătățirea competențelor digitale, a leadership-ului în școlile vulnerabile, precum și a competențelor secolului al XXI-lea, potrivit unui comunicat de presă primit de Edupedu.ro.

UiPath Foundation lansează raportul de activitate pentru anul 2020, în care prezintă poveștile și rezultatele programelor educaționale desfășurate în comunități vulnerabile din România și India, precum și răspunsul fundației la provocările crizei sanitare din 2020.

În 2020, aproximativ 12.450 de copii au participat la activități educaționale derulate în 6 comunități din România și India și peste 15.000 de ore au fost petrecute, în 2020, la meditațiile la limba română, matematică și limba engleză de copiii înscriși în Future Acceleration Program în România.

Raportul de activitate relatează, dincolo de rezultatele de impact, o serie de povești despre curajul copiilor, al profesorilor, partenerilor, mentorilor și membrilor echipei UiPath Foundation, în demersul lor de a deschide noi oportunități copiilor din comunitățile vulnerabile. 

2020 a avut un impact puternic în comunitățile noastre, amplificând decalajele educaționale și sociale deja existente în mediile vulnerabile.

Am reușit, cu mult curaj, reziliență și flexibilitate, alături partenerii noștri, să nu alterăm obiectivul programelor noastre educaționale și să reconfigurăm intervenția educațională așa încât să răspundă la contextul generat de pandemie. Obiectivul nostru, încă din 2019, este să construim sisteme de sprijin integrat și pe termen lung, oferind

contextul educațional necesar pentru a ne asigura că potențialul nelimitat al copiilor nu rămâne captiv în sărăcie, iar fiecare dintre ei își poate decide calea către viitor prin expunere la o multitudine de alternative educaționale. Anul 2020 ne-a reconfirmat faptul că misiunea noastră nu poate fi atinsă de o singură organizație și că sinergiile între diverse entități asigură cel mai adecvat mediu educațional pentru copiii din familii dezavantajate. Continuăm în 2021 în același spirit al solidarității și colaborării, împreună cu partenerii noștri strategici și educaționali.”, spune Raluca Negulescu-Balaci, Director Executiv, UiPath Foundation.

UiPath Foundation dezvoltă programe educaționale care presupun o intervenție integrată, pe termen lung, alături de un ecosistem de parteneri, cu scopul de a favoriza accesul egal la viitor al tuturor copiilor, indiferent de mediul din care provin. 

Future Acceleration Program, programul emblematic al fundației, este dedicat copiilor cu vârste între 11-16 ani, care beneficiază de un pachet integrat de sprijin, gândit să acopere nevoile copiilor și ale familiilor lor: burse lunare, haine, rechizite, alimente, servicii medicale, consiliere psihologică dar și acces la oportunități educaționale și de dezvoltare de calitate, atât online cât și offline, pentru dezvoltarea nivelului de literație și numerație, precum și a competențelor lingvistice și digitale. 

În 2020, cu sprijinul partenerilor strategici din zonele de intervenție: Policy Center for Roma and Minorities (București, Ferentari), Fundația Inimă de Copil (județul Galați), AsociațiaBună ziua, Copii din România” (în județul Vaslui), Fundația Pro Patrimonio (în județul Botoșani) 368 de copii din aceste comunități au beneficiat de program. Sprijinul Fundației a fost completat și de implicarea permanentă a celor 82 de mentori și voluntari din cadrul companiei UiPath, care au petrecut în 2020 peste 940 de ore alături de copii.

Nurture Teachers Potential este cel de-al doilea program implementat, prin care UiPath Foundation, alături de Teach for Romania, sprijină profesorii din comunitățile vulnerabile să își adapteze metodele de predare la nevoile specifice ale elevilor și la cerințele actuale. 10 profesori din județele Brașov, Buzău, Dâmbovița și Galați au beneficiat de training pe competențe cheie din partea tutorilor Teach for Romania și 30 de profesori din sistemul public de învățământ din județele Galați, Vaslui și din București au participat la faza pilot a programului de formare Teaching as Leadership. De asemenea, 450 de profesori din întreaga țară au primit burse din partea UiPath Foundation pentru a-și dezvolta competențele digitale atât de necesare în momentul tranziției la școala online.

Cel de-al treilea program al fundației, Early Education Forward implementat alături de partenerul strategic Asociația OvidiuRo, asigură accesul la educație timpurie de calitate preșcolarilor din comunitățile vulnerabile, prin oportunități de formare pentru cadrele didactice și dotarea spațiilor școlare cu resurse educaționale de calitate. 635 de educatori au participat  la 15 sesiuni de formare desfășurate online, 9.000 de cărți au fost distribuite copiilor și educatorilor, iar 35 de GrădiBiblioteci au fost trimise educatorilor pentru dotarea grădinițelor din comunități rurale vulnerabile.

Raportul anual pe anul 2020 prezintă pe larg și alte activități și parteneriate inițiate anul trecut de UiPath Foundation, cum ar fi răspunsul fundației la criza sanitară generată de pandemie sau parteneriatul cu documentarul Acasă, My Home

Toate aceste povești prezentate în Raportul anual 2020 al UiPath Foundation, stau sub semnul curajului, ingredientul comun al parteneriatelor strategice și elementul – cheie care a făcut posibilă implementarea tuturor programelor educaționale, cu sprijinului voluntarilor, mentorilor, părinților, profesorilor. Raportul surprinde rezultatele obținute și trăirile celor implicați în fiecare program educațional. 

Despre UiPath Foundation

UiPath Foundation este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, apolitică şi fără orientare religioasă, care susţine copiii din medii vulnerabile să-şi atingă potenţialul şi să se dezvolte alături de comunităţile lor, prin accesul egal la educaţie şi prin dezvoltarea competenţelor secolului al 21-lea. UiPath Foundation a fost fondată de compania UiPath în ianuarie 2019 şi acţionează ca o organizaţie independentă.

Începând cu România (Bucureşti şi judeţele Cluj, Vaslui, Galaţi, Botoşani și Olt – din 2021) şi India (Bangalore), UiPath Foundation derulează, în parteneriat cu organizaţii non-profit cu impact la nivel local, programe educaţionale care răspund multiplelor nevoi ale copiilor care se confruntă cu sărăcia.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de NextLab.tech

INTERVIU Profesorul Ion Ivan: Inteligența artificială nu este un pericol pentru profesori, are exact acele limitări care fac munca creativă și complexă a profesorului de neînlocuit / În prezent, digitalizarea nu mai este concepută în educație fără aplicații care au încorporate elemente de AI

„Inteligența artificială nu este un pericol pentru profesori, pentru că are exact acele limitări care fac munca creativă, originală și complexă a profesorului de neînlocuit. În momentul de față, digitalizarea…
Vezi articolul

Bursele stART pentru liceeni talentați la desen, pictură, muzică, dans, vlogging, scriere creativă, fotografie și actorie: câte 8.000 de lei pe an pentru 60 de tineri. Înscrierile pentru a X-a ediție se încheie pe 20 noiembrie / Mesaj pentru profesori (P)

Bursele stART, program desfășurat de Școala de Valori în parteneriat cu Provident Financial România, cu sprijinul Ministerului Educaţiei, susține de 10 ani dezvoltarea talentelor elevilor de liceu. În acest an,…
Vezi articolul

Concurs organizat de Tetra Pak și Edupedu

VIDEO „Doamna a fost cea mai bună” / Experiența de la finalul clasei a IV-a care a pornit de la ideea de a câștiga un premiu și a ajuns la ceva mult mai important

Câștigătorii marelui premiu al concursului „Elevii schimbă jocul: CartON!” au ajuns în mult dorita excursie pe Valea Prahovei. Iar modul lor de sărbătorire a fost și o acțiune de ecologizare…
Vezi articolul

Material susținut de Nextlab.tech

Dezvoltarea de conținut interactiv prin care atragi atenția copiilor, instrumente care ajută oamenii să înțeleagă conceptele, nu doar să ia rezultate de-a gata, printre schimbările în educație posibile cu ajutorul inteligenței artificiale. Interviu Claudia Oprescu, CSR Expert BCR și Radu Constantinescu, CEO Qualitance

Dezvoltarea de conținut interactiv, prin care atragi atenția copiilor, instrumente care ajută oamenii să înțeleagă conceptele, nu doar să ia rezultate de-a gata sunt două dintre schimbările în educație care…
Vezi articolul