Raport ONU: Populația globală va atinge vârful istoric de peste 10 miliarde la mijlocul anilor 2080, ca urmare a scăderii ratei natalității

256 de vizualizări
Foto: Pexels.com / Pixabay.com
Conform Organizației Națiunilor Unite, populația mondială este pe cale să atingă cel mai ridicat nivel din istorie mai devreme decât se preconiza în acest secol, în timp ce unele dintre cele mai mari țări ale lumii se confruntă cu scăderea ratei natalității, scrie CNBC, potrivit G4Media.ro.

Potrivit raportului bienal World Population Prospects al organizației, populația mondială ar urma să atingă un vârf de aproximativ 10,3 miliarde la mijlocul anilor 2080, față de 8,2 miliarde în prezent. Se așteaptă ca aceasta să scadă treptat până la 10,2 miliarde până în 2100 – cu 6% mai puțin decât se anticipa în urmă cu un deceniu.

În 2022, ONU estimase că populația mondială va atinge un vârf de 10,4 miliarde până în anii 2080.

„În unele țări, rata natalității este acum chiar mai scăzută decât s-a anticipat anterior și, de asemenea, observăm scăderi ușor mai rapide în unele regiuni cu fertilitate ridicată”, a declarat secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri economice și sociale, Li Junhua.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Directorii Colegiului Național „Costache Negri” din Târgu Ocna au fost înlocuiți, în urma unor abateri disciplinare la Evaluarea Națională 2023 și o posibilă fraudare a examenului, anunță Inspectoratul Școlar Bacău

„Au existat mai multe abateri disciplinare atât ale directorului, cât și ale directorului adjunct, ai Colegiului Național „Costache Negri” Târgu Ocna, membri ai comisiei de organizare pentru Evaluarea Naționala 2023”,…
Vezi articolul

Explicațiile vicepreședintelui Consiliului de Etică pentru decizia care-l “spală” pe Lucian Bode de plagiat, în cazul cărții bazate pe o carte demonstrat plagiată: Legea lasă multe aspecte neclarificate / “Nicăieri în lege nu se menționează despre folosirea ghilimelelor”

“Putem cu toții observa că legea 206/2004 lasă foarte multe aspecte neclarificate. Îl cităm sau nu pe Newton când folosim legea gravitației? Unde tragem linia pentru ce trebuie sau nu…
Vezi articolul

Misiune spațială românească la bordul Stației Spațiale Internaționale – DropCoal, prin care oamenii de știință pot învăța cum să administreze mai bine medicamente astronauților sau să alimenteze navele spațiale

Compania Romanian InSpace Engineering (RISE) va lansa, la începutul lunii noiembrie, către Staţia Spaţială Internaţională misiunea Drop Coal, un experiment ştiinţific dezvoltat integral în România, în cadrul unui proiect finanţat…
Vezi articolul