Raport ONU: Populația globală va atinge vârful istoric de peste 10 miliarde la mijlocul anilor 2080, ca urmare a scăderii ratei natalității

227 de vizualizări
Foto: Pexels.com / Pixabay.com
Conform Organizației Națiunilor Unite, populația mondială este pe cale să atingă cel mai ridicat nivel din istorie mai devreme decât se preconiza în acest secol, în timp ce unele dintre cele mai mari țări ale lumii se confruntă cu scăderea ratei natalității, scrie CNBC, potrivit G4Media.ro.

Potrivit raportului bienal World Population Prospects al organizației, populația mondială ar urma să atingă un vârf de aproximativ 10,3 miliarde la mijlocul anilor 2080, față de 8,2 miliarde în prezent. Se așteaptă ca aceasta să scadă treptat până la 10,2 miliarde până în 2100 – cu 6% mai puțin decât se anticipa în urmă cu un deceniu.

În 2022, ONU estimase că populația mondială va atinge un vârf de 10,4 miliarde până în anii 2080.

„În unele țări, rata natalității este acum chiar mai scăzută decât s-a anticipat anterior și, de asemenea, observăm scăderi ușor mai rapide în unele regiuni cu fertilitate ridicată”, a declarat secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri economice și sociale, Li Junhua.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 42% dintre profesori au participat la programe de formare continuă desfășurate prin casele corpului didactic, în anul școlar trecut, potrivit datelor unui raport al Ministerului Educației

Peste 42% din cadre didactice au participat la programe de formare continuă desfășurate prin casele corpului didactic, potrivit datelor Raportului privind starea învățământului preuniversitar 2021-2022. Concret, la aceste programe au participat…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu vorbește despre aceleași 5 componente necesare pentru învăţământul digitalizat pe care le menționează de peste un an: conectivitate generalizată la internet, echipamente, profesori pregătiţi pentru predarea online și platforme securizate

La peste un an distanță de când vorbea despre nevoia de digitalizare și un sistem de educație online, Sorin Cîmpeanu folosește aproape aceleași cuvinte când vine vorba despre digitalizarea învățămânțului:…
Vezi articolul